BASIN BÜLTENİ Özgürgün : “Atatürk’ün düşüncelerini anlamak ve aktarmak, ilkelerine olan bağlılığımızı sonsuza dek sürdürmek en asli vazifemizdir” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Özgürgün : “Atatürk’ün düşüncelerini anlamak ve aktarmak, ilkelerine olan bağlılığımızı sonsuza dek sürdürmek en asli vazifemizdir”
Tarih: 10.11.2017 > Kaç kez okundu? 1086

Paylaş


Başbakan Hüseyin Özgürgün, “Kıbrıs Türk Halkı olarak kopmaz bir parçası olduğumuz Türk Ulusu ile birlikte Atatürk’ün ileriyi görebilen aydın düşüncelerini anlamak ve genç nesillere aktarmak, ilkelerine olan bağlılığımızı sonsuza dek sürdürmek en asli vazifemizdir” dedi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, devletin, Türkiye Cumhuriyeti devleti ile işbirliği içerisinde bir bütün olarak çalışmalarını yürüttüğünü, ülkeyi daha refah günlere kavuşturmak adına kararlı adımlarla ilerlemeye devam ettiğini belirterek, bu birlik ve beraberlik korunduğu sürece devletin her türlü sıkıntıyı aşacağına, ülkenin geleceğine yönelik yeni hedeflere ve umutlara yürüyeceğine olan inancının tam olduğunu vurguladı.

Başbakan Özgürgün, Başkomutan, büyük devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 79. yıldönümünde rahmet ve şükranla andığını söyleyerek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Mustafa Kemal Atatürk, vatanı parçalamaya ve Türk Milleti’ni yok etmeye çalışan tüm girişimler karşısında inancını asla kaybetmemiş, ülkesini çağdaş medeniyetler seviyesine yükseltmek uğruna tarihte emsali görülmemiş bir mücadele vermiştir. Büyük önder Atatürk, kararlılığı, azmi ve sabrı sayesinde ülkesini aydınlık günlere kavuşturmuştur. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti O’nun gösterdiği hedeflere, genç nesillere emanet ettiği ilke ve değerlere sahip çıkarak, güçlü bir ülke olarak yükselmeye devam etmektedir.

Atatürk’ü ölümünün 79. yıldönümünde anarken, Kıbrıs Türk Halkı olarak kopmaz bir parçası olduğumuz Türk Ulusu ile birlikte O’nun ileriyi görebilen aydın düşüncelerini anlamak ve genç nesillere aktarmak, ilkelerine olan bağlılığımızı sonsuza dek sürdürmek en asli vazifemizdir. Devletimiz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile işbirliği içerisinde bir bütün olarak çalışmalarını yürütmekte, ülkemizi daha refah günlere kavuşturmak adına kararlı adımlarla ilerlemeye devam etmektedir. Bu birlik ve beraberlik korunduğu sürece devletimizin her türlü sıkıntıyı aşacağına, ülkemizin geleceğine yönelik yeni hedeflere ve umutlara yürüyeceğine olan inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79. Yıldönümünde, göstermiş olduğu yoldan ayrılmayacağımızı O’nun manevi huzurunda söz vererek özlem, saygı ve minnetle anıyoruz. Aziz ruhu şad olsun.”



Özgürgün, Süheyla Küçük ve Aydın Denktaş’a madalya takdimi yapacak



Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde emeği geçmiş ve Barış Harekatı’nda görev yapmış mukavemetçi, mücahit, gazi, malul gazi, hadise kurbanı ile şehitlere layık görülen Milli Mücadele Madalyaları’nın dağıtımına dün Başbakanlık’ta düzenlenen törenle başlandı.

İlk madalyayı Parlamenterler Birliği Başkanı Vedat Çelik’e takan Başbakan Hüseyin Özgürgün, Varoluş Mücadelesi Önderi Dr. Fazıl Küçük’ün eşi Süheyla Küçük ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş’ı bugün ziyaret ederek madalya takdimi yapacak.

Törende, KKTC Parlamenterler Birliği’nin yanı sıra Şehit Aileleri ve Malül Gaziler Derneği, Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği, Erenköy Mücahitler Derneği, Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Subaylar Derneği, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Emekli Astsubaylar Derneği, Emekli Mücahitler Derneği, Mücahit Komutanları Derneği, Polis Emeklileri Derneği, Sönmezliler Ocağı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği ve Türkiye Asker Sendikası başkan ve temsilcilerine madalya verildi.

Başbakanlık’taki törende milli mücadelede görev almış dernek başkan ve bir temsilcisine takdim edilen madalyalar, daha sonra dernek, kurum ve kuruluşlar aracılığıyla dağıtılacak. 55 bin adet basılan “Milli Mücadele Madalyaları”, yurt dışında yaşayan hak sahiplerine temsilcilikler aracılığıyla ulaştırılacak.

Bakanlar Kurulu kararı ve ilgili tüzük uyarınca, 1955’ten 1 Ağustos 1976’ya kadar olan dönemde ve Barış Harekatı’nda görev yapan mukavemetçi, mücahit, gazi, malul gazi ve hadise kurbanlarıyla şehitlerin yakınlarına madalya, rozet ve beraat dağıtılacak.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, törende yaptığı konuşmada, milli mücadeleye katkı koyanlara, 43 yıl geciken bir törenle madalya vermekten mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi.

Özgürgün, yasal düzenlemesi 2000’de hazırlanan madalyaların milli mücadele tarihinin tüm kahramanlarına, bugünlere gelinmesine katkısı olan mücahitlerine ve TSK mensuplarının kahramanlıklarının anısına madalya verileceğini belirtti.

55 bin madalya hazırladıklarına işaret ederek, bu konuda çok hassasiyetle çalıştıklarını kaydeden Özgürgün, maddi değeri çok olmasa da manevi değeri oldukça büyük ve güzel bir eser ortaya çıktığını söyledi.

Özgürgün, KKTC tarihinde ilk defa, küçük de olsa bu sembolik eserle, verilen mücadeleye yapılan katkının nişanesi olarak madalyaların kuşaktan kuşağa aktarılacağına işaret etti.

Başbakan Özgürgün, madalyaları, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nda takdim etmeyi planladıklarını ancak hazır olmadığı için 15 Kasım’a nasip olduğunu söyledi. Türkiye’de darphanenin de madalyaların hazırlanmasına büyük katkı koyduğunu kaydeden Özgürgün, bu anlamlı olayın hayat bulmasına katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Özgürgün, “Biz bu konuda çok mutlu ve gururluyuz. Yasası 2000’de geçen bu madalyaların dağıtımının bize ve hükümetimize nasip olmasından gurur duyduk” dedi.



Akıncı, Ankara’da “Atatürk ve Kıbrıslı Türkler” konulu konferans verecek



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Atatürk ve Kıbrıslı Türkler” konulu konferans vermek üzere günübirlik ziyaret için bugün Ankara’ya gitti.

Akıncı, Türkiye Barolar Birliği’nin düzenlediği Uluslararası Atatürk’ü Anma Programı’nda “Atatürk ve Kıbrıslı Türkler” konulu konferans verecek.

Cumhurbaşkanı’nın onur konuğu olarak konferans vereceği programda Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Kırgızistan, Kosova, Moldova, Moğolistan, Özbekistan, Tacikistan Barolar Birliği ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği başkan ve temsilcileri de yer alacak.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Ankara’dan bu akşam dönecek.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 35
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1173
Toplam Tekil 4067307
IP 18.191.254.106






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu