BASIN BÜLTENİ Siber: “Cumhurbaşkanı Akıncı yasayı imzalayacak” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Siber: “Cumhurbaşkanı Akıncı yasayı imzalayacak”
Tarih: 01.11.2017 > Kaç kez okundu? 1155

Paylaş


Cumhurbaşkanlığı’nda Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın ele alındığı toplantı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın davetiyle gerçekleşen toplantıya, Meclis Başkanı Sibel Siber, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, UBP Genel Başkanı Başbakan Hüseyin Özgürgün, DP Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Ana Muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit katıldı.

Toplantı çıkışında Meclis Başkanı Sibel Siber basın mensuplarına açıklama yaptı, soruları yanıtladı.

Siber, ülkede yeni yasayla ilk kez seçime gidileceğini ve bu yasanın halk arasında çarşaf liste olarak adlandırıldığını anımsatarak, yasanın ilk olarak alt komitede uzun uzun tartışıldığını, ardından da Genel Kurul’dan geçtiğini ve Cumhurbaşkanı’na gönderildiğini anlattı.

Siber, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın imzalamadan önce bu yasayla ilgili istişare toplantısı yapmak istediğini ve Meclis Başkanı olarak kendisinin, Yüksek Mahkeme Başkanı’nın ve mecliste temsil edilen parti başkanlarının bir araya gelerek yasayı değerlendirdiklerini belirtti.

Tüm yasalar için geçerli olan uygulamada yaşanabilecek aksaklıkları, hata payını ele aldıklarını dile getiren Siber, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın verdiği bilgiye göre bu yasayı imzalayacağını, sonrasında da resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe gireceğini kaydetti.



YÖK Başkanı Saraç KKTC'yi ziyaret edecek



TC Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, kontenjan verilen KKTC'deki üniversitelerin rektörleriyle bir araya gelecek.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, Saraç ve beraberindeki heyetin, bugün gerçekleştirecekleri ziyarette, YÖK tarafından kontenjan verilen KKTC'deki üniversitelerin rektörleri ile yükseköğretim sisteminde son dönemdeki gelişmeleri ele alacakları ve buradaki yükseköğretimin gelişimine katkı sağlayacak konuları değerlendirecekleri belirtildi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Başbakanı Hüseyin Özgürgün ve Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova'yı makamlarında ziyaret edecek Saraç ve beraberindekilerin, ayrıca KKTC Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof. Dr. Akile Büke ve kurul üyeleriyle de görüşecekleri kaydedildi.



Kayıp Şehit Halil Ziya, askeri törenle defnedildi



Larnaka’nın Bahçeler köyünde 17 Mayıs 1964’te kaybolan ve Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çalışmalarıyla bulunarak DNA tespiti yapılan kayıp şehit Halil Ziya, dün Mormenekşe Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından askeri törenle Mormenekşe Kabristanlığı’nda toprağa verildi.

Düzenlenen askeri törende saygı duruşunda bulunuldu, saygı atışı yapıldı. Şehidin tabutuna sarılan bayrak kızı Nurten Öztürk’e teslim edildi.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 67
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1866
Toplam Tekil 4078594
IP 3.145.93.221






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.001 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu