BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu ABD Kongresinde temaslarda bulundu - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu ABD Kongresinde temaslarda bulundu
Tarih: 28.09.2017 > Kaç kez okundu? 1127

Paylaş


Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Kongresinde temaslarda bulundu.

Washington'da gün boyu süren yoğun temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, ABD Kongre üyeleriyle görüştü, Kıbrıs'taki son gelişmelerle ilgili bilgiler verdi ve görüş alışverişinde bulundu.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, ABD Kongresindeki temaslarının ardından Uluslararası Cumhuriyetçiler Enstitüsünde (IRI) düzenlenen yuvarlak masa toplantısına katılarak, Kıbrıs sorunu hakkında bilgilendirme yaptı.

Ertuğruloğlu, ayrıca Washington'da yaşayan Kıbrıslı Türk ve Türkiye vatandaşlarıyla bir araya gelerek, Kıbrıs'taki gelişmeler hakkında bilgilendirme yaptı, yeni süreçte gerekli lobi çalışmalarını sürdürmelerini ve Kıbrıs Türk halkının Amerika'daki sesi olmalarını istedi.

Toplantı, Türk-Amerikan Yönlendirme Komitesi’nin (TASC) daveti üzerine gerçekleştirildi. Ertuğruloğlu, burada Washington'da görev yapan Türkiye basınına da mülakat verdi.

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, gün boyu süren görüşmelerde, ilgili taraflara Crans Montana'da sona eren Kıbrıs müzakereleri hakkında detaylı bilgi verdi ve Birleşmiş Milletlerin artık Kıbrıs'ta müzakerelerin modalitesini değiştirmesi gerektiğini söyledi.

Kıbrıs'ta yeni sürecin eşitlik temelinde ve devletten devlete zemininde başlaması gerektiğini söyleyen Ertuğruloğlu, uluslararası camianın Kıbrıs Türk halkının 1960 Kıbrıs Cumhuriyetinde eşit ortak olduğunu göz ardı etmemesi gerektiğini kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının eski süreçten artık bir beklentisinin kalmadığını ifade eden Ertuğruloğlu, sonucu başarısızlık olan bir süreci yeniden canlandırmaya çalışmanın Kıbrıs Türk halkı tarafından kabul edilemez olduğunu söyledi.

"Masaya eşitsizlik temelinde oturursanız eşitlik içeren bir anlaşmayla masadan kalkamazsınız. Bu yüzden iki devlet masada olmalı" diyen Ertuğruloğlu, "Görüşmelere kapıları kapatmıyoruz ama tek seçeneğimiz müzakereler değildir, önümüzde birçok seçenek var" ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk halkının suçu olmayan bir sebepten dolayı yıllardır haksız ambargolar altında ezildiğini, müzakere masasına hapsedildiğini ve 50 yılının çalındığını belirten Ertuğruloğlu, şöyle konuştu:

"Kıbrıs Rum tarafının Devlet, Kıbrıs Türk tarafının da toplum olarak kabul edildiği ve eşitsizlik temelinde sürdürülen müzakerelerden sonuç alınamayacağı Crans Montana'da görüldü ve süreç BM tarafından kapatıldı.

Şimdi Kıbrıs'ta eşitlik temelinde yeni bir sayfa açılmasını ve Kıbrıs Türk halkının üzerindeki haksız ambargoların kaldırılmasını istiyoruz.

Yeni sürecin devletten devlete zemininde başlatılması durumunda başarı şansı olabilir.

Kıbrıs Türk halkı Ada'nın ortak ve eşit sahibidir. Geçen 50 yıllık süreçte kaybeden tek taraf Kıbrıs Türk halkı oldu. İki eşit siyasi ortağın kurduğu Kıbrıs Cumhuriyetini bugüne kadar tek başına Rumlar kullandı ve Uluslararası camia da buna izin verdi. Şimdi neden bizimle bu avantajları paylaşsınlar. Zaten paylaşmak da istemiyorlar.

Kıbrıs'ta Federasyon çabaları bu yüzden bitti."

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Kıbrıs'ta şu anda iki ayrı devlet bulunduğuna dikkat çekerek, bu iki devletin yan yana iyi komşuluk ilişkileri içerisinde yaşayabileceğini kaydetti.

Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk tarafının Rum tarafından, tanınmışlığın avantajlarını kendisiyle paylaşmasını beklediği sürece zaman kaybedeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kıbrıs'ta süreç böyle devam edemez. Kıbrıs Türk halkı ambargoların kaldırılması için uluslararası camiadan destek bekliyor.

BM iyi niyet misyonu çerçevesinde sürdürülen süreçten sonuç alınamayacağı görüldü. Çünkü eşitlik temelinde bir süreç yürütülmedi. Crans Montana'da sadece konferans değil süreç çöktü. Bu süreç Rum tarafındaki başkanlık seçimlerinden sonra devam edecek bir süreç değildir.

Ucu açık süreçlerle 50 yılımız çalındı. Daha fazla zamanımızın çalınmasına izin vermeyeceğiz. Yeni sürece karar vermek için Ankara ile istişare edeceğiz ve gelecekte atacağımız adımlara birlikte karar vereceğiz ama biten sürecin Rum seçimlerinden sonra canlandırılması veya canlandırılmaya çalışılması kabul edilmez. Kıbrıs'ta yeni modaliteler üzerinde çalışılmalı ve yeni bir sayfa açılmalı."



“Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri protokolü” imzalandı



Lefkoşa, 26 Eylül 17 (T.A.K.): İçişleri Bakanı Kutlu Evren ile Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında bugün Ankara’da imzalanan “Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri Protokolü” ile KKTC’de 169 noktaya mobese diye nitelendirilen sistem kurulacak. 52 milyon liralık projenin 6 ayda tamamlanması hedefleniyor.

Ekim 2016’da görüşmesi yapılan ve yaklaşık bir yıldır projelendirme, yer etütleri ve fizibilitesi tamamlanan Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri (KGYS) Protokolü, “KKTC sınırları içerisinde güvenlik hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesi; suç ve suçlular ile mücadelede etkinliğin arttırılması; hava, kara ve deniz hudut kapılarında güvenliğin en üst düzeye çıkarılarak bu kapılardan giriş-çıkış yapan insanların, araçların ve konteynerlerin insan kaçakçılığı başta olmak üzere uyuşturucu, silah veya patlayıcı maddelere karşı arama ve kontrolünün en üst seviyeye çıkarılması; KKTC sınır kapılarında güvenlik tedbirlerinin artırılmasına” yönelik çalışmaları kapsıyor.

Protokol imza töreninde konuşan TC İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2016 Ekim ayında başlayan sürecin bugün ülkeler arası imza aşamasına gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

İçişleri Bakanı Kutlu Evren de, ülkede şu anda 134 milletten insan yaşadığını, globalleşen dünyada suç oranlarının her ülkede olduğu gibi KKTC’de de gün geçtikçe arttığını kaydetti.

Evren, “Ülkemizdeki olayların daha erken çözümlenebilmesi ve önüne geçilmesi adına başlatmış olduğumuz Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemleri projesinin bugün (dün) son aşaması olan ülkeler arası işbirliği protokolü imza töreninde bulunmanın ve böyle bir projeye imza atacak olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyim” ifadelerini kullandı. Evren, “Proje kapsamında Lefkoşa’da 33, Girne’de 28 bölge olmak üzere 169 noktada 544 canlı kamera ve Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı bir izleme merkezi hizmet verecek. Projemizi konuştuğumuz günden beridir ilgisini ve desteğini bizlerden esirgemeyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, projenin son aşamaya gelmesinde katkı sahibi olan Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'a ve KKTC’ye ezelden beridir yardımlarını esirgemeyen Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkür ederek KGY Sistemlerinin ülkemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.



Eroğlu FIDAF toplantısına katıldı



Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu, Uluslararası Dans Festivalleri Federasyonu’nun (FIDAF) Güney Kore’de gerçekleşen uluslararası toplantısına katıldı.

Gencay Eroğlu, konuyla ilgili açıklamasında, 90 farklı ülkeden temsilcinin bulunduğu toplantıya katılımın KKTC’yi ve ülke kültürünü tanıtma açısından önemine işaret etti.

“Böylesi toplantılarla ülke gençlerimize uluslararası alanlarda kapılar açılıyor.” diyen Eroğlu, KKTC bayrağı ile böylesine bir toplantıda yer almanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Eroğlu, FIDAF alanında çalışmaların devam edeceğini belirterek, gerçekleşecek toplantılar ve ileride yapılacak işbirlikleriyle KKTC ve KKTC bayrağının uluslararası alanda daha çok tanınacağını vurguladı.



Zihni Türksel yerel macunlarımızla dünya birincisi oldu



“World Association of Chefs' Societies” üyesi Zihni Türksel, Azerbaycan'da yapılan ve 22 ülke mutfağı ile 55 bölgesel mutfağın katıldığı yarışmada, Portakal, Turunç, Bergamut, Alıç Reçeli ve Badem Macunu ile dünya birincisi oldu.

Türksel, yarışmanın ‘en iyi macun ve reçel’ kategorisinde birincilik aldı.

77 yarışmacı arasından ‘Altın madalya ve Kupa’yı alan Lefke Avrupa Üniversitesi Gastronomi Bölümü Akademisyeni Zihni Türksel, her yıl düzenlenen yarışmada geçtiğimiz yıl da Ekmek Kadayıfı ile 2. olmuştu.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 42
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1636
Toplam Tekil 4076417
IP 3.141.24.134






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu