AVRUPA BATI TRAKYA TÜRK FEDERASYONU GERÇEĞİ - Dr. Özkan HÜSEYİN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









AVRUPA BATI TRAKYA TÜRK FEDERASYONU GERÇEĞİ - Dr. Özkan HÜSEYİN
Tarih: 21.02.2010 > Kaç kez okundu? 4977

Paylaş




Münih 21.02.2010



Av. B. Trakya Türk Federasyonu Gerçeği

Dr. Özkan Hüseyin ABTTF Kurucu Üyesi; Cafer Alioğlu’nun “Dünden Bugüne Batı Trakya” adlı kitabın 226. sayfasında yer alan ABTTF kurucu üyeleri ve kendilerini kurucu başkan olarak gösterilen isimlerin bu konu ile uzaktan ve yakından hiç ilgileri yoktur.



Münih Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Derneği Başkanı Özkan Hüseyin, diğer derneklerin de onayını alarak, 14. 02. 1987 tarihli bir bildiriyle yedi maddelik bir gündem hazırladı. 07 Mart 1987 tarihinde altı dernek, Mörfelderlandstr 235 Frankfurt Wienerwald salonunda saat 13.00’te toplandılar. Bu toplantıda Batı Trakya’daki son gelişmeler değerlendirildi ve federasyonun kurulması karara bağlandı.



Federasyonun Kurucu Üyeleri



Federasyonla hiç ilgisi olmayan ve federasyonun kurulmasında görev almayan birçok arkadaşımızın zamanla federasyonumuzun adını (Kurucu üyesi, Kurucu Başkanı vs. sıfatını) haksız yere kullandıklarına şahit olduk. Benim de bulunduğum birçok toplantıda bazılarının yüzleri kızarsa da kendilerini bu haksız takdimden mutlu hissettiklerini gözlemliyoruz.



Ayrıca sağda solda Abttf’i temsilen konuşmacı olarak tanıtma toplantılarına katılan arkadaşlarımızın da konuya vakıf olmadıklarını gözlemlemekteyiz. Tarihi hata yapmamak, kamuoyunu ve insanlarımızı yanlış bilgilendirmemek için bu gibi konferansları o günü yaşamış ve bu hareketin içinde yer almış insanlarımıza başvurulsa daha etkili, hem de daha yakışıklı ve daha da inandırıcı olabilir düşüncesindeyiz.



Almanya’da Batı Trakya Türkleri adlı 800 sayfalık kitabımızda Batı Trakyalıların 40 senelik yaşantılarını, örgütlenmelerini, derneklerimizin sosyal ve kültürel faaliyetlerini bir kitap da topladık. Çok yakında BATTAM yayımları olarak kamuoyunun dikkatine 15. kitabı olarak sunulacaktır. Merak eden şimdiden talep edebilir.



Federasyonumuzu kuran dernek ve dernek başkanları aşağıdaki şekildedir:



1. Özkan Hüseyin, Bavyera Eyaleti (Münih) Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Başkanı,

2. Muzaffer Nalbantoğlu, Düseldorf Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı,

3. Mehmet Mehmet, Stutgart Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Başkanı,

4. Hasan Düdükçü, Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma Derneği Başkanı,

5. Ahmet Bilaloğlu, Giessen Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı

6. Ahmet Memiş, Hamburg Saar Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı.



Avrupa Batı Trakya Türkleri Federasyonu (ABTTF) kurucu üyeleri yukarıda isimleri zikredilen dernek başkanlarımız tarafından kurulmuştur. Cafer Alioğlu’nun “Dünden Bugüne Batı Trakya” adlı kitabın 226. sayfasında yer alan ABTTF kurucu üyeleri ve kendilerini kurucu başkan olarak gösterilen isimlerin bu konu ile uzaktan ve yakından hiç ilgileri yoktur.



Çünkü Cafer Alioğlu’nun kitabında gösterilen ABTTF kurucu üyelerinin bir kısmı başkanlıktan ayrılmış, bir kısmı da Almanya’yı terk edip çoktan Batı Trakya’ya yerleşmiş kişilerdi. Bu durumu Federasyon eski Başkanı Cafer Alioğlu ile de görüşme fırsatı buldum. Kendisine bu konuyu hatırlattım ve sözlü olarak da tekzip ettim. Ayrıca bunu bir yazı ile kamuoyuna duyurulması teklifini de yaptım. Anlamak da güçlük çekti. “Bu işi tarihçilere bırakalım onlar tartışsın ve doğruyu onlar bulsun” dedi ve konuyu kapattı.



Federasyonun kurulmasında gerçek manada (maddî ve manevî) en çok katkı sağlayan ve birçok sıkıntılara maruz kalan, Münih Batı Trakya Türkleri Aile Birliği Derneği ve Başkanı Dr. Özkan Hüseyin’dir. Dr. Özkan Hüseyin’in önüne inanılmaz engeller ve sorunlar konuldu… Bu engellerin ve sorunların giderilmesi yukarıda isimleri yazılı dernek başkanlarının da desteği sağlanarak aşılmış ve Federasyonu kurmayı başarabilmişlerdir… Dr. Özkan Hüseyin bu olayı bu güne kadar hiçbir zaman (Başkalarının yaptığı gibi) övünç kaynağı yapmadı.



Dr. Özkan Hüseyin BATTAM adına halen daha Batı Trakya Türklerini sosyal ve kültürel manada tanıtmada, faaliyetlerini sürdürmektedir. “Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu” yukarıda bahse konu dernek başkanlarımızın “Batı Trakya Türklerine” tarihi bir armağanıdır. Yeni çıkacak olan kitabımızda ayrıntılarıyla geniş mana da yer almaktadır.



Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Dr. Özkan HÜSEYİN

ABTTF Kurucu Üyesi







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 47
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 400
Toplam Tekil 4073676
IP 3.19.56.45






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap