Türk Çocuklarından Okul Destek Kurslarımıza Yoğun İlgi! - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Türk Çocuklarından Okul Destek Kurslarımıza Yoğun İlgi!
Tarih: 12.05.2017 > Kaç kez okundu? 1201

Paylaş


T.C. Milli Eğitim Bakanlığı himayeleriyle, Berlin Eğitim Müşavirliği ve Başkonsolosluğumuzun destekleriyle Karlsruhe Eğitim Ataşeliği olarak 20 kay önce başlattığımız “Haydi, Türkçe Konuş Benimle!” adlı dil, kültür ve eğitim kampanyası dahilinde 7. ‘Okul destek kursu – Etüt Merkezi’nin açılışını Almanya’nın Bretten kentinde büyük bir coşku ve sevinç içeresinde gerçekleştirdik.



Bretten Türk Okul Aile Birliği Derneği (TOAB) ve Ataşeliğimiz Bruchsal Bölge Başkanlığı koordinasyonuyla gerçekleşen açılış töreni vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla çeşitli gösteriler, ikramlar ve konuşmalar eşliğinde neşe ve sevinç içerisinde yapıldı.



Kuruluş gayelerinin, Almanya’da yaşayan Türk öğrencilerin sorunlarını çözmek olduğunu kaydeden Bretten TOAB Başkanı Birsen Ceylan, yaptığı açılış konuşmasında, “Türk çocuklarının okul başarılarını yükselterek almış oldukları eğitimi de üst seviyelere çıkarmak için Ataşeliğimizce açılan Etüt Merkezinin hepimize hayırlı olmasını diliyor, tüm çocukları ücretsiz nachhilfemize bekliyoruz” dedi.



Ataşelik olarak temel amaçlarından birisinin de Almanya’daki Türk öğrencilerin okul başarılarını artırmak olduğunu ve bu yönde ücretsiz bir şekilde Türk çocuklarına hizmet veren Etüt Merkezleri (Nachhilfe) açılışına büyük önem verdiklerini söyleyen T.C. Karlsruhe Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, Her şeyin başının eğitim olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasına şunları söyledi;



Matematik, Hayat Bilgisi, İngilizce, Almanca, Coğrafya, Tarih, Fizik, Kimya gibi okul derslerinin takviyesinin yapıldığı etüt merkezlerimize tüm vatandaş ve soydaşlarımızın ilgilerini, öğrencilerimizin de teveccühünü bekliyoruz.



Çocuklarımızı mutlu ve başarılı bir geleceğe hazırlayabilmek için eğitime olağanüstü destek verip, bütçe ayırmak gerekiyor. Çocuklarımıza eğitim konusunda her türlü imkânı vermemiz ve seferberlik ruhuyla yaklaşmamız gerekiyor.



Anne-babaların çocuklarının eğitimiyle daha çok ilgilenmelerini ve öğrencilerin başarılarını artırmalarını hedefliyoruz. Eğitim alanında yaşadıklarınız zorlukları nasıl başarıya dönüştürebileceğinize beraberce odaklanalım. Bugün burada Türk toplumunun geleceği için hayati öneme haiz açılış törenimizde öğrencilerimizin, velilerimizin mutlu, gururlu ve sevinçli olduklarını görmek tüm yorgunluğumuzu almıştır.



Bu konuda öğrencilerimizin, velilerimizin mutlu olduklarını görebilmek çok güzel bir durum. Türk çocuklarının Almanya’da hayallerini gerçekleştirebilmesi için eğitimde başarı şarttır.



Başta Türkçe – Türk Kültürü dersi olmak üzere Türk çocuklarına en iyi öğretim hizmeti verebilmek için verdiğimiz mücadeleye destek olan Bretten TOAB yöneticilerine, siz değerli veli ve vatandaşlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyor, bugün burada yedincisini açtığımız Etüt Merkezimizin Türk – Alman dostluk ve işbirliğine en nitelikli ve en hayırlı insanların yetişmesine vesile olmasını diliyorum.



--





T.C. Almanya Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



Generalkonsulat der Republik Türkei Referat für Schulwesen

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



www.karlsruhe.meb.gov.tr





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 676
Toplam Tekil 4068597
IP 13.59.236.219






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu