Yeni Eğitim Yılına 3 Yeni Proje İle Başlıyoruz! - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Yeni Eğitim Yılına 3 Yeni Proje İle Başlıyoruz!
Tarih: 06.10.2016 > Kaç kez okundu? 1533

Paylaş


T.C. Almanya - Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliğinin bütün eyalet genelinde sürdürdüğü hizmet ve faaliyetler nicelik ve nitelik olarak artarak devam ediyor.



Tüm öğretmen, öğrenci ve veliler ila Türk Okul Aile Birliği başkan ve yöneticilerine yeni eğitim – öğretim yılında verilen hizmetlerin kalitesini ve sayısını artırmayı hedeflediklerini ve kendilerinden tam bir işbirliği ve dayanışma beklediğini söyleyen Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, vatandaş ve soydaşlarımıza yönelik şu 3 müjdeyi verdi;



Vatandaş ve soydaşlarımızın büyük teveccühle karşıladıkları ‘Haydi, Türkçe Konuş Benimle!’ adlı dil, kültür ve eğitim kampanyası etkinlik alanlarını ve yaygınlığını her geçen gün çoğaltıyor.



Gurbet hayatında anayurt özlemini her an hisseden vatandaşlarımızın genel ilgi alanlarına göre hazırlanan ve dil – kültür – sanat - edebiyat, müzik, spor, halk oyunları vb. pek çok faaliyet sahasına sahip kampanyamızın sınırlarını genişletmeye devam ediyoruz.



TALEP EDEN ÇOCUKLARIMIZA HAFTA SONLARI DA TÜRKÇE DERSİ VERİLECEK

Gelişen ve değişen eğitim sistemleri çerçevesinde Türkçemize yaşamın her alanında ve her anında vücut buldurmayı hedefleyen Karlsruhe Eğitim Ataşeliği olarak bu minvalde atacağımız ilk adımda yine çocuklarımızı düşünüyoruz.



Bulundukları şehirde veya okulda Türkçe - Türk Kültürü Dersine katılım imkanı bulamayan öğrencilerimiz için haftasonu boş zamanlarını değerlendirebilecekleri etkin bir kurs olarak Türkçe ve Türk Kültürü Derslerini başlatıyoruz.



Çocuklarının bu imkandan mahrum kalmamasını isteyen bütün velilerimize Türkçe – Türk Kültürü dersine kayıt yaptırmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz.



Bu bağlamda ilgili tüm vatandaşlarımız bulunduğu bölgeye en yakın Türk Okul Aile Birliğine, Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenine, Bölge Koordinatör Öğretmenine veya Eğitim Ataşeliğimize ulaşarak haftasonu yapılacak kurslar hakkında bilgi edinebilirler.



YETİŞKİNLER İÇİN OKUMA – YAZMA KURSLARI AÇIYORUZ!

Yürütülen faaliyetleri okul çatısından çıkararak her kesimden ve her yaştan insanımıza ulaştırmayı hedefleyen Eğitim Ataşeliğimiz, okuma-yazma kurslarıyla orta ve ileri yaş gruplarından insanlarımıza da hizmet sunmaktadır.



Farklı pek çok sebepten ötürü Türkçe okuma-yazma becerisi edinemeyen, veya öğrenmek isteyip de bu imkanı bulamayan vatandaşlarımıza yönelik olarak açılacak Okuma-Yazma Kursları aracılığıyla insanımızın anadil açlığını da gidermiş olacağız. Okuma – yazma kursuna kayıt yaptırmak isteyen vatandaş ve soydaşlarımızın Eğitim Ataşeliğimize başvurmalarını bekliyoruz.



ÖĞRENCİLERİMİZİN OKUL BAŞARISINI ARTIRMAK İÇİN ETÜT – DERS DESTEK KURSU AÇIYORUZ!

Türkiye ve Türk Kültürünü temsil bakımından yalnızca Türkçe öğreniminin değil, diğer bütün branşlardaki ders başarısının da önemini bilerek Karlsruhe Eğitim Ataşeliği tarafından geçen yıldan itibaren başlatılan derslere yardımcı ‘Destekleme ve Yetiştirme Kursları (Nachhilfe)’ kapsamında çocuklarımızın ilgi ve ihtiyaç duydukları derslere yönelik çalışmalar devam ediyor.



Okul programları dahilinde anlayamadıkları, başarı sağlayamadıkları dersler ile kendi özel ilgi alanlarına hitap eden konulara dair bilgilere ulaşarak, boş zamanlarını daha etkin bir şekilde geçirecek öğrencilerimiz, bu sayede Türkçe ile daha fazla irtibatlı olma şansı da yakalayacaklardır.



Tüm bu sebepler ışığında, yapılan etkinliklerin hayata geçirilmesi ile ilgili sorumluluklarını bu zamana kadar gereğince yerine yetiren siz vatandaşlarımızdan bundan sonra da yardımlarınızı ve katılımlarınızı bekliyor, Eğitim Ataşeliğimiz bünyesinde sürdürülen tüm çalışmaların artarak devam edeceğini belirtmekten mutluluk duyuyoruz.



VATANDAŞLARIMIZIN TALEPLERİNİ BEKLİYORUZ!

Vatandaş ve soydaşlarımıza T.C. Devletinin ücretsiz olarak sunduğu bu hizmetler bağlamında; gerek hafta sonu Türkçe – Türk Kültürü dersi için gerekse okuma – yazma kursu için gerekse Etüt – Nachhilfe merkezi için vatandaşlarımızın taleplerini Ataşeliğimize bizzat bildirmelerini bekliyoruz.



--





T.C. Almanya Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



Generalkonsulat der Republik Türkei Referat für Schulwesen

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



www.karlsruhe.meb.gov.tr





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 24
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 1546
Toplam Tekil 4062936
IP 3.140.185.170






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu