Öğretmenlerimiz İçin Hizmetiçi Eğitim Seminerlerimiz Devam Edecek! - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Öğretmenlerimiz İçin Hizmetiçi Eğitim Seminerlerimiz Devam Edecek!
Tarih: 29.09.2016 > Kaç kez okundu? 2084

Paylaş


T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği ev sahipliğinde; T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı desteği ve T.C. Berlin Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği işbirliği ile ‘Kültürlerarası Anlayışı Geliştirme ve Diyalog Günleri’ başlıklı eğitim semineri 25 Eylül Pazar günü Başkonsolosluk toplantı salonunda düzenlendi.



Eğitim Ataşeliği Genel Koordinatör Öğretmeni Emir Aydın Narin’in toplantının mahiyetini ve konukları tanıtma ve hoş geldiniz temalı karşılama konuşmasının ardından Başkonsolos Cem Örnekol açılış konuşmasıyla katılımcılara hitap etti.



ÖĞRETMENLERİMİZ ALMAN KÜLTÜR VE DÜŞÜNCE YAPISINI İYİ BİLMELİDİR

Toplantıda eyalet genelinde görev yapan 100 civarındaki Türkçe – Türk Kültürü öğretmenine tavsiyeleriyle hitap eden Başkonsolos Cem Örnekol, “Türk dil ve kültürünü Almanya’da iyi anlatmak, iyi tanıtmak için, hem Alman kültürünü; hem Alman düşünme tarzını iyi anlamalıyız ki bu çerçevede kendi kültürümüzü Almanlara iyi anlatabilelim. Görev yaptığınız okullardaki öğretmenler odasında bu yönüyle etkili ve bilgilendirici olmalıyız” yönünde telkinlerde bulundu.



ÖĞRETMENLERİMİZDEN DAHA YÜKSEK PERFORMANS BEKLİYORUZ

Almanya’da sürdürülmekte olan Türkçe ve Türk Kültürü dersinin güncel durumu hakkında bilgi veren konuşmasıyla öğretmenelere hitap eden T.C.Berlin Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Prof. Dr. Cemal Yıldız, Türkçe – Türk Kültürü derslerinin yasal statüsünün çok güçlü olduğunu Türkçe dersinin verilmesine kimsenin engel olamayacağını, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Türkçe – Türk Kültürü dersi gibi dev bir projeyi başarıyla yıllardır yürüttüğünü ifade ettiği konuşmasında; Türkiye’nin geçmekte olduğu özel süreç dolayısıyla öğretmenlerden daha fazla verim ve performans beklediğini belirterek öğretmenleri cesaretlendirdi.



ÖĞRETMENLER TÜRK KÜLTÜRÜNÜ ÇOK İYİ ÖZÜMSEMELİDİR

Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Güven Günaltay yaptığı sunumda öğretmenlere Berlin İslam Eserleri Müzesi hakkında gerçekleştirdiği tanıtımın ardından müze bünyesinde hazırlanan ‘Kültür Öyküleri’ ders malzemelerini katılımcı öğretmenlere takdim ederek kullanımı hususunda bilgilendirdi. Konuşmasında, öğrencilere kültürümüzü anlatabilmek için önce kendi kültürümüzü öğrenmeliyiz diye sözlerine başlayan Günaltay, ön yargılara karşı çıkabilme ve kendini anlatabilmek için Berlin İslam Eserleri Müzesinin kurulduğunu, müzelerde ki malzemelerden derslerde nasıl faydalanılacağını anlattı.



ÖĞRETMENLER KÜLTÜRLERARASI ETKİLİ İLETİŞİM BECERİSİNİ KULLANMALIDIR

Seminer arasında katılımcılara yapılan ikramların ardından söz alan Türk-Alman Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdiresi Doç. Dr. Aysel Uzuntaş kültürlerarası etkileşim ve iletişim kanallarının farklılıklarına ilişkin yaptığı sunumda, Yabancı dili öğrenmenin anlamak ve anlaşılmak için yeterli olmadığını, yabancı dilde de anlaşabilmek için kültürlerarası etkili iletişim becerisi gerektiğini, etkili iletişim becerisi kazanmak içinde bireyin kültürlerarası farkındalık kazanması gerektiğini bilimsel boyutlarıyla anlattığı konuşmasında; davranış ve konuşma biçimlerinin ve anlamların özgünlüğü ile kimin neyi ve nasıl söylediğinin: konuşma tarzının, konuşanın ve muhatabının niteliğinin etkili iletişimdeki belirleyiciliğini örneklerle dile getirdi.









--





T.C. Almanya Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



Generalkonsulat der Republik Türkei Referat für Schulwesen

Rintheimerstr. 82 76131 D - Karlsruhe

Tel: +49 721 856128 Fax: +49 721 858963



www.karlsruhe.meb.gov.tr





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 48
Dün Tekil 2050
Bugün Tekil 643
Toplam Tekil 4079421
IP 3.144.102.239






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























18 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Hepiniz birer T rk Bayra s n z. Bayra lekelemeyin, kirletmeyin yere d rmeyin.
(Alpaslan T RKE )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.598 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu