EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ! GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENİMİZ OLUR MUSUNUZ? - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ! GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENİMİZ OLUR MUSUNUZ?
Tarih: 05.09.2016 > Kaç kez okundu? 1873

Paylaş


T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği tarafından 2016 Ekim ayı itibariyle başlatılan ve önümüzdeki eğitim – öğretim yılında da yaygınlaştırılarak ve güçlendirilerek devam edecek olan ‘Haydi, Türkçe Konuş Benimle!’ adlı eğitim, dil ve kültür kampanyası çerçevesinde eyelet genelinde görev yapmak üzere; Türkçe – Türk Kültürü, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Fen Bilgisi, Geometri, Fizik, Kimya, Almanca, Tarih ve Coğrafya, İngilizce, Müzik, Spor ve Halkoyunları ve El sanatları alanlarında gönüllü öğretmen müracaatları alınmaya başlandı.



Eyalet genelinde görvlendirilecek ‘Gönüllü Öğretmen’ alımı konusunda 2016 - 2017 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte çalışmalara ara vermeden hızlı bir şekilde devam edileceğini belirten Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Gürkan Avcı, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:



Almanya’da yaşayan çocuk, genç ve kadınlarımız başta olmak üzere vatandaş ve soydaşlarımızın tamamına yönelik sürdürdüğümüz her türden eğitim, dil ve kültür faaliyetleri, kurs, konfrenas ve etkinlikleri kapsamında; başta ‘Türkçe ve Türk Kültürü Dersi’ öğretmenlerimiz olmak üzere, çocuklarımızın geleceğine dair katkı yapmak için hepimize görevler düşmektedir.



BÜYÜK BİR EĞİTİM SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ!

T.C.Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği olarak başlattığımız ve artık ikinci yılında bütün eğitim bölgelerimize nüfuz etmesini planladığımız ‘Haydi Türkçe Konuş Benimle!’ adlı eğitim,dil ve kültür kampanyamızın dahilinde geçen yıl büyük özveriyle çalışan bütün gönüllü öğretmenlerimize teşekkürü bir borç bilmekteyiz. Geleceğimizin aydınlık yüzleri olacak çocuklarımızın, gençlerimizin gelişimine yaptıkları bu önemli katkılar şüphesiz ki unutulmamaktadır.



ÇOCUKLARIMIZ DİLİNİ, KÜLTÜRÜNÜ, VATANINI UNUTMASIN!

Türkçe – Türk Kültürü dersi birincil önceliğimiz olmak üzere; Türk Kültürünü, geleneklerden doğan güçlü aile yapısını, modern toplumunun özelliklerini, şanlı tarihini ve eşsiz coğrafyasını; yeni neslin anlayacağı ve hakiki manada seveceği tüm faaliyetlerin Ataşeliğimiz tarafından desteklendiği her zaman hatırda tutulmalıdır.



ÇOCUK VE GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ!

Anadolu insanının ruhunda biriken ve tarih boyunca hep bağımsızlık ateşiyle yanıp tutuşan inanç, saygı ve hoşgörü ikliminde yer aldıklarında kendilerini bambaşka bir dünyada bulacak olan çocuklarımız ve gençlerimize karşı ilgimiz asla kesintiye uğratılamayacak, aksine sürekli artan bir teveccühle hayat bulmayı sürdürecektir.



Bütün bu sebepler ışığında T.C. Karlsruhe Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliği görev bölgesinde Türkçe ve Türk Kültürü Dersi verecek üniversite mezunu ve formasyon sahibi ‘Gönüllü Öğretmen’ lere ihtiyaç duyulmaktadır.



MÜRACAATLAR 1 EYLÜL – 10 EKİM ARASINDA…

Türkçeye ve Türk Kültürüne hakim, gönüllülük esasıyla çalışmaya namzet, kültür, sanat, spor, müzik ve el sanatları alanında tecrübeli ve birikimli vatandaşlarımızın 1 Eylül 2016 ila 10 Ekim 2016 tarihleri arasında Ataşeliğimize bizzat başvurarak, yanlarında getirecekleri özgeçmişleri, ilgili diploma ve sertifikaları ile ziyaret etmelerini rica ediyoruz.



SOSYAL SORUMLULUK BİLİNCİMİZİ HAREKETE GEÇİRELİM!

Ayrıca aşağıda liste halinde sunulmuş olduğu gibi, kültürümüzü farklı yönlerden tanıtacak bütün kurs, seminer veya konferans etkinlikleri için de yine aynı tarihler arasında talep toplanacak olup, azami ölçüde yeni eğitim programlarına sizlerin teşvikleriniz ve Ataşeliğimizin destekleriyle yelken açılacaktır.



Yaşayan ve gelişen eğitim sürecinin tam içinde olmak isteyen, seyirci olmak yerine seyri belirlemek emelinde olan bütün vatandaşlarımızın kampanyamıza verdiği katkı ve katılımla yanımızda olacağından emin olarak sonsuz teşekkürler ediyoruz.



GÜNCEL KURS LİSTESİ



1- Tiyatro Okulları

2- Folklor Kursları

3- Bağlama Kursu

4- Ud Kursu

5- Ney Kursu

6- Kanun Kursu

7- Gitar Kursu

8- Flüt Kursu

9- Balon Katlama Kursu

10- Türk Sanat Müziği Korosu

11- Türk Halk Müziği Korosu

12- Türk Tasavvuf Müziği Korosu

13- Türk Ateş Basketbol Okulu

14- Engelli Çocuklar Korosu ve Flüt Orkestrası

15- Türk Dansları Kursu

16- Resim Kursu

17- Güzel Yazı – Hüsnü Hat Kursu

18- Osmanlı Türkçesi Kursu

19- Türk Alman Dostluk Korosu ve Orkestrası

20- Okul Destek Kursu - Etüt Merkezi

21- Pasta ve Şeker Kurabiyesi Kursu

22- Kına ve Cilt Bakımı Kursu

23- Takı Tasarımı ve El Sanatları Kursu

24- Güzel Konuşma, Diksiyon ve Nezaket Kursu





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 43
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1596
Toplam Tekil 4076377
IP 18.225.149.32






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.716 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu