BASIN BÜLTENİ Akıncı Gaziantep’teki terör saldırısını kınadı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı Gaziantep’teki terör saldırısını kınadı
Tarih: 22.08.2016 > Kaç kez okundu? 1065

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Gaziantep’te meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Akıncı yayımladığı mesajda, KKTC’nin Türkiye ile dayanışmasını yineledi.

Akıncı şöyle dedi:

“Terör vahşeti bu kez de Gaziantep’te bir düğün ortamında kendini gösterdi. Bu insanlık dışı eylemin amacı kuşkusuz ki masum insanların canı pahasına Türkiye’yi kaosa ve istikrarsızlığa sürüklemektir.

KKTC halkı adına bu acı gününde Türkiye halkı ile olan dayanışmamızı bir kez daha belirtirim. Bu alçak saldırı sonucu yaşamını yitirenlere rahmet yaralılara acil şifalar dilerim.”



Milli Eğitim Ve Kültür Bakanı Berova bugün Ankara’ya gidecek



Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, temaslarda bulunmak üzere bugün Ankara’ya gidecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bugün T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir’le görüşecek Berova, Salı günü, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’la bir araya gelecek.

Çarşamba günü Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’la görüşecek Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, 25 Ağustos Perşembe sabahı yurda dönecek.

Bakan Özdemir Berova’ya temasların sırasında Bakanlık yetkilileri eşlik edecek.



Biden liderlerle telefonda görüştü



Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı Joe Biden’in, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Rum Alithia gazetesinin haberine göre Biden, liderlerle yaptığı görüşmede, BM Genel Kurulu öncesinde, Kıbrıs sorunu müzakerelerinde “önemli ek ilerlemeler” kaydetmelerini umduğunu söyledi.

Gazete, Beyaz Saray’dan yapılan resmi açıklamaya göre, Biden’in önce Anastasiadis’i, ardından da Akıncı’yı aradığını ve liderleri, müzakerelerde, Kıbrıs’ı iki toplumlu ve iki kesimli bir federasyon olarak yeniden birleştirecek bir çözüm bulunması için yürütülen müzakerelerde, şu ana kadar kaydettikleri ilerlemeden dolayı kutladığını yazdı.



Türkiye-İsrail anlaşması TBMM Genel Kurulunda kabul edildi



Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti Arasında Tazminata İlişkin Usul Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Anlaşmaya göre İsrail, 31 Mayıs 2010 tarihinde yaşanan Mavi Marmara olayı sırasında yakınlarını kaybeden ailelere tazminat olarak, Türkiye tarafından açılacak bir hesaba 20 milyon dolar ödeme yapacak. Bu meblağ, defaten ödenecek.

Türkiye, bu meblağın havale edileceği banka hesabını İsrail'e diplomatik kanallardan bildirecek. İsrail, anlaşmanın yürürlüğe giriş tarihini takip eden 25 iş günü içinde parayı bu hesaba havale edecek.

Söz konusu meblağın dağıtımı, benimsenebilecek dağıtım yöntemlerine uygun şekilde münhasıran Türkiye'nin yetkisinde olacak ve bu konuda İsrail Hükümeti için herhangi bir sorumluluk doğmayacak.

Türkiye ve İsrail, diğer tarafa veya diğer taraf adına hareket edenlere hukuki veya başka bir sorumluluk yüklemeyecekleri ve bu anlayışın, taraflardan herhangi birinin ya da taraflar adına hareket edenlerin cezai veya hukuki sorumluluğu kabul ettiği veya üstlendiği şeklinde yorumlanmayacağı hususlarında mutabık kaldı.

Anlaşma, İsrail'in, İsrail adına hareket edenlerin ve İsrail vatandaşlarının, Türkiye Cumhuriyeti veya Türk gerçek veya tüzel kişileri tarafından Mavi Marmara hadisesiyle ilgili kendilerine yönelik doğrudan ya da dolaylı olarak Türkiye'de yapılmış veya yapılacak her türlü hukuki ya da cezai talebe ilişkin her türlü sorumluluktan tamamen muaf tutulmalarını sağlayacak.

Herhangi bir Türk gerçek veya tüzel kişisi tarafından veya bu kişiler adına, İsrail Hükümeti veya gerçek veya tüzel kişilerine karşı herhangi bir para talebi öne sürülmesi veya taleplerin sürdürülmesi halinde, yukarıdaki hükümlere bakılmaksızın, İsrail Hükümeti, onun adına hareket edenler veya İsrail vatandaşlarının tüm kayıpları, masrafları, hasarları ve harcamaları Türk Hükümeti tarafından karşılanacak.

Bu anlaşma, tarafların yürürlük için gerekli iç hukuk usullerinin tamamlandığına dair birbirlerine diplomatik kanallardan yaptıkları yazılı bildirimlerden sonuncusunun alındığı tarihte yürürlüğe girecek.

İsrail ile anlaşmaya ilişkin tasarının ardından, Türkiye ile Venezuela arasında enerji alanında iş birliği anlaşmasına dair kanun tasarısı da kabul edildi.



FOLK-DER ve Kontea Mirası Derneği, Polonya’da festivale katıldı



“Kıbrıs’ın Somut Olmayan Kültürel Mirası” projesi partneri olan Lefkoşa Folklor Derneği (FOLK-DER) ile Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren Kontea Mirası Derneği’nin ortak ekibi, Polonya’nın Krakow kentindeki “IV. Uluslararası Yaz Sanat Festivali”ne katıldı.

FOLK-DER’den yapılan açıklamaya göre, festivale 24 kişilik dans ekibi ve müzisyenlerle katılan iki toplumlu ekip, Krakow’un çeşitli mekanlarında halk dansları gösterileri sergiledi.

Proje dans ekibi, Kıbrıs kültürünü iki toplumlu bir ekip olarak uluslararası bir festivalde tanıtmaktan çok mutlu olduklarını belirttiler.

İki derneğin AB finansmanıyla sürdürdüğü ve Kıbrıs’ın somut olmayan kültürel mirasını koruma ve tanıtmaya katkıda bulunmayı hedefleyen 26 aylık “Kıbrıs’ın Somut Olmayan Kültürel Mirası” projesi kapsamındaki araştırmanın da tamamlandığı ve sonuçların bu yıl içinde DVD ve CD olarak tanıtılmasının planlandığı kaydedildi.









Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı











Facebook





Twitter





YouTube





Websitesi













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 35
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1360
Toplam Tekil 4074636
IP 13.59.236.219






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu