Türk ve Türkiye düşmanlığı Amerika’ya sıçradı… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Türk ve Türkiye düşmanlığı Amerika’ya sıçradı… - Necdet SİVASLI
Tarih: 12.08.2016 > Kaç kez okundu? 1109

Paylaş


Başkent Günlüğü / Necdet Sivaslı

e.mail: necdetes@mynet.com





Türk ve Türkiye düşmanlığı

Amerika’ya sıçradı…





Kurulduğu 1956 yılından bu yana Amerika’da faaliyet gösteren, TADF ( Türk -Amerika Dernekleri Federasyonu) Adeta Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı gibi çalışmaktadır. Biz de bu derneğin faaliyetlerini ve etkinliklerini sürekli takip edenlerdeniz.

Bugün Türkiye Cumhuriyetimizin varlığı ve bütünlüğünün büyük sinsi bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu görüyoruz. İç ve dış düşmanlar var güçleri ile devletimizi çökertmek için çalışmaktadırlar. Dolayısı ile Milli birlik ve beraberliğimizin Atatürk İlke ve inkılâpları ile ay yıldızlı bayrağımızın ışığı altında harekete geçmesi önem taşıyor. Bu nedenle Cumhuriyetimizi ve demokrasimizi zaman geçirmeden elbirliği için güçlendirmek durumundayız.



Şimdi bazı karanlık güçler TADF için düğmeye bastı ve bu çok etkin derneğin üzerine yürümeye başladı. Türk ve Türkiye düşmanlarınca büyük bir baskı altına alınmaya çalışılan TADF yöneticileri, bu nedenle “Türk Kamuoyuna duyurumuz” başlığı altında bir duyuru yayınladılar. Bu duyuruyu biz de sizlerle paylaşmak istiyoruz:



“Herkesçe bilinen bir gerçek vardır ki; Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) kurulduğu 1956 yılından itibaren devletine, milletine bağlı olmuş ve bugüne kadar bu değerler uğruna her türlü fedakarlığı seve seve yerine getirmiştir. Kendimizi ispata lüzum yoktur.



Bugüne kadar yapmış olduğumuz tüm mücadelelerimizde devlete ve millete karşı oluşumların karşısında olduk, bugün de karşısındayız, yarın da karşısında olacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın! Vatanımız, milletimiz, devletimiz ve hükümetimiz için durduğumuz yer hiçbir zaman değişmeyecektir. ABD'de yaşayan milletimiz de bunun farkındadır ve Federasyonumuza olan destekleri her geçen gün katlanarak artmaktadır.



Fetö terör örgütünün milletimizin iradesine, demokrasimize, cumhuriyetimize ve millet iradesini temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımıza yapmaya kalkıştığı hain darbe girişiminin ilk andan itibaren karşısında olduk. İlk bir kaç saat içinde TADF'nin facebook sayfasın da darbeye karşı yayın yaptık. İlk andan itibaren New York’un en büyük meydanı olan Times Square’de de gösteri yaptık, afiş astık ve darbeye karşı Amerikan halkını, basınını, Senator ve Milletvekillerini bilgilendirmek için bildiri dağıttık.



Bizler TADF olarak, her tür milli menfaatler adına düzenlenen toplantılara, gösteri, yürüyüş ve mitinglere katılır ve her türlü katkıyı büyük bir gurur ve onurla veririz. Ancak diğer kurum ve kuruluşların etkinliklerine katılabilmemiz için protokol kuralları gereği veya en azından nezaketen de olsa Federasyonumuzun haberdar edilmesi gerekmektedir. Ne yazık ki son zamanlar da yapılan veya yapılacak olan mitinglere bazı resmi ya da özel olan kurum ve kuruluşlar art niyetli olarak Federasyonumuza bilgi dahi vermemektedirler!

Vatan ve millet davasında kimseden davet beklemeyiz. Bunları düzenleyenler buralarda yokken, TADF 60 yıl boyunca vatan ve millet davası ile demokrasi için mücadele etti ve mücadele etmeye devam edecek.

TADF’yi bu amaçla karalayanlara soruyoruz…

Hep birlikte Türkiye'miz ve Türkler için çalışıyoruz öyle değil mi ?

Düşüncelerinizle mi oynadık? Kurumlarınızla mı oynadık? Aralarınızı mı bozduk? Siyasi görüşlerinize mi karıştık? Malınızı, paranızı elinizden mi aldık? Kanunlar çerçevesi dışında mı destek istedik? Sizlerin dedikodunuzu mu yaptık? Vatanımıza milletimize ihanet mi ettik? Devlet yetkililerimize, Büyükelçimize, Başkonsolosumuza saygısızlıkta mı bulunduk? Dini inançları siyasete alet mi ettik? Hakaret mi ettik?

Tabi ki bütün bunların hiç birini yapmadık.



TADF olarak tüm resmi bayramlarımızda en önde, en coşkulu bir şekil de Amerika’da yaşayan Türk Toplumu ile birlikte kutlamalar, eğlenceler ve yaslar da birlikte olduk. Yine TADF olarak devletimizi uluslararası arenada küçük düşürmek ve köşeye sıkıştırmak isteyen her türlü organizasyonun karşısında olduk ve ellerimizde Ay Yıldızlı Bayrağımızla bu şer güçlerine karşı sokaklara döküldük. Ermeni Yalanlarına Karşı Miting ve konferanslar, PKK Terör Örgütüne karşı gösteriler, teröre karşı gösteri ve mitingler, Uygur Türklerine destek mitingi, Dağlık Karabağ Sorunu Ve Hocali Katliamı Telin mitingi, Toplumsal Konferanslar ve Seminerler, Türk Dünyası çalışmaları, Türk Günü Yürüyüşleri ve Festivaller YAPTIK…?



O zamanlar da bugün rol çalmaya çalışan grupları, kişileri, örgütleri, kamu görevlilerini ve kamu kurumlarını hep aramızda görmek istedik. Dostça, arkadaşça, kardeşçe birliktelik istedik. Bunu çok iyi biliyorsunuz.



Tanıtma Fonuna sunduğumuz Türkiye’nin tanımında ve birlik ve beraberliğimizin pekiştiği en büyük ve en etkili faaliyetlerden biri olan Türk Günü Yürüyüşü Projesine destek başvurumuzun gündemden çıkartılması için gayret eden yetkililer sayesinde Tanıtma Fonu, projeyi uygun görmemiş ve bundan başarı elde ettiğini zannedenlere soruyoruz…



Derdiniz ne...?

New York’ta 35 yıldır yapılan NEW YORK TÜRK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ VE FESTİVALİ’ni mi BİTİRMEK…

60 Yıllık en büyük ve köklü çatı kuruluşu TÜRK AMERIKAN DERNEKLERI FEDERASYONU’mu BİTİRMEK…



Asla buna yeltenmeyin. Faturası ödenemez.



Unutmayacağız, tüm engellemelere ve destek verilmemesine rağmen 12000 kişinin katılımıyla gerçekleşen 2016 yılının 35. Geleneksel Türk Kültür Etkinlikleri ve Türk Günü Yürüyüşü tamamen kendi imkan, olanaklarımız ve ne yazık ki borçlanarak gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimize, yürüyüşümüze ve gecemize katılmama kararları verenleri kamuoyuyla paylaşmadık.



Amacınızın, Vatan ve Millet sevgisi gayreti olduğunu söylüyorsunuz, ancak kin ve nefret ekip Federasyonumuzu ve etkinliklerine fitne biçiyorsunuz… muhasebeye durun… artık birbirimize saygı... biraz sevgi…, biraz hoşgörü… Masum rolüne bürünenler tabi ki yine inkara duracaklar ama sivil toplum kuruluşlarının birlik ve beraberliklerine’ nifak sokulması Türk Amerikan Toplumunun geleceğine ve lobileşmesine zarar verir.



Öte yandan, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı büyük bir cesaret ve feragatle duran Sayın Cumhurbaşkanımızı, Başbakanımızı, Meclis Başkanımızı ve sokaklara kahramanca çıkarak demokrasiyi savunan tüm halkımızı kutlamak ve bunun yanı sıra darbecileri, fetöcü terör örgütünü ve yandaşlarını kınamak amacı ile ilk basın bildirisini, Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu yayınlamıştır.

New York'un en gözde meydanında Times Square'de Darbeye Karşı Demokrasi Mitingini Amerika'nın en büyük ve köklü çatı kuruluşu olarak gerçekleştirdik. Ne yazık ki bu etkinliğimize 155 derneği temsil ettiğini iddia eden sözde çatı kuruluşu ile yetkililer katılmamıştır. Ayrıca Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ile hiç bir alakası olmayan, 155 Türk-Amerikan sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu söylenilen Yönlendirme Komitesi (Turkish American National Steering Committee) üye derneklerin isim listesi neden yayınlanmıyor?

Ey Miting düzenleyenler, dün tıpkı Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitinginde olduğu gibi tüm parti ve sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelip çalıştığı ve günler öncesinden defalarca duyurularının yapıldığı bir miting düzenlendi de Federasyon katılmadı mı?!!! Destek mi vermedi?!!!

Ayrıca 15 Temmuz Darbe Girişiminden sonra, Washington'da bir kaç kişinin kendi başlarına yaptığı gösteriye, katılmadığımız konuşuluyor. Şunu altını çizerek belirtmeliyiz ki; bu gösteriyi de zamanın da duyurmadıkları için Federasyon olarak katılamadık. Ayrıca şu çok iyi bilinmelidir ki başından beride söylediğimiz gibi TADF 60 yıllık ve kurumsallaşmış köklü bir Federasyondur, bireysel faaliyetlerin içinde yeralmaz.

Öte yandan, FETÖ terör örgütüne karşı, 17 Aralık 2013 ve 15 Temmuz 2016 tarihinden sonra savaş vermeye başlayanların, bizleri eleştirilerine cevabımız ise açıktır ve nettir; Yıllardır Federasyon bu örgüte karşı amansız savaş verdi ve savaş vermeyi sürdürmektedir. Bu yüzden, bu örgütün Hükümet ile aralarının iyi olduğu dönemde bile, hükümete bizi hedef göstermiş ve örgütün düşmanca davranışlarına hep maruz kalmışızdır.



Federasyonun, Fetö terör örgütüne karşı eylemleri bugüne kadar kesintisiz olarak devam etmiştir. TADF olarak darbelere karşı ve fetö terör örgütüne karşı duruşumuz aynen bu şekilde devam edecektir. Kurulduğumuz ilk günden bugüne kadar da Demokrasi için mücadele ettik ve edeceğiz.

TADF olarak sonsuza kadar devletimizin, milletimizin ve demokrasimizin her zaman yanında olacağız.



Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu”



necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 19
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 548
Toplam Tekil 4061939
IP 3.133.147.87






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu