Türk Dünyası Doğu Türkistan Zirvesinde Buluştu - Şener MENGENE - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Türk Dünyası Doğu Türkistan Zirvesinde Buluştu - Şener MENGENE
Tarih: 02.08.2016 > Kaç kez okundu? 1854

Paylaş


Gök Bayrak ile Al Bayrak Istanbul da buluştu.

Doğu Türkistan Cumhuriyeti Sürgün Hükûmeti Kurucu ve Başbakanı Enver Yusuf Turani onuruna, Türk Dünyası Platformu ve Strateji Enstitüsü organizasyonu ile düzenlenen Doğu Türkistan Zirvesi Süleymaniye Darüzziyafe'de gerçekleşti.

Doğu Türkistan Cumhuriyeti Kurucu ve Başbakanı Enver Yusuf Turani önemli açıklamalarda bulundu. Doğu Türkistan davasının tarihi süreci, yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılması gerekenler konusunda bilgi verdi. ''Uzun yıllar zalim Çin zülmüne maruz kalarak, dini ibatlerimizi yapamıyoruz, 20 yaşından önce dini eğitim veremiyoruz, anadilde eğitim gibi en temel insani görevlerimizi yerine getirmemiz engelleniyor. Ekonomik ve askeri baskı altındayız, işkencelere maruz kalıyoruz, anne karnındaki bebekler öldürülüyor, lailaheillallah demek bile yasak, evde çocukların yanında ibadet etmek yasak, yıllarca suçsuz yere yıllarca Çin hapishanelerinde tutulan vatandaşlarımız var. Adeta açık hapishanedeyiz, hicret etme hakkından bile mahrumuz. Dünya bu zulümlere seyirci olduğu gibi Türk ve Islam Dünyası da seyirci kalmaktadır. Çin nükleer denemelerini bizim topraklarımızda yapıyor. Büyük bir asimilasyon ile karşı karşıyayız, Çin dünya kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir.



Doğu Türkistan sorunu bütün Türk-Islam Dünyasının sorunu olarak ele alınmalı ve bize daha fazla destek verilmelidir. Doğu Türkistan 1.828.000 km2 toprağa ve 40 milyon nûfüsa sahip. Bunların 35 milyonu Müslüman Uygur Türkü, geri kalan ise, Kazak, Kırgız, Özbek, Tatar ve diğer gruplardan oluşmaktadır. Bize sadece Türkiye sahip çıkmakta fakat, yeterli olmamaktadır. Daha fazla diplomatik, siyasi, ekonomik destek verilmelidir. 2004 yılında sürgün hükümetini ABD’de kurduk, bunu Türkiyede kurmak istedik ama mümkün olmadı, Türkiye’de her ilde temsilcilikler açacağız, Türk kardeşlerimizin dua ve desteklerini bekliyoruz'' dedi. Konuşma sonunda Doğu Türkistan Marşını okuması duygulu anlara sahne oldu. "Mücadelemiz bağımsız Doğu Türkistan Devletini kurana kadar devam edecektir" diyerek sözlerini noktaladı.



Türk Dünyasından gelen konuklar sırasıyla Doğu Türkistan ile ilgili duygu vedüşüncelerini aktardılar. Soru-cevap bölümünün ardından belirlenen yol haritasından sonra program sona erdi.

Programa, Strateji Enstitüsü Başkanı Şener Mengene, Türk Dünyası Platformu Başkanı Hanifi Çakır, Ahıska Türkü ve Şahlanış Hareketi Başkanı Murat Altun, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Saadet Pınar Yıldırım, Irak Türkmen Insan Hakları Derneği Nefi Demirci, 23.Dönem Ak Parti Milletvekili ve Satuk Buğra Han Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Erbay, Rumeli Balkan Güç Birliği Platformu Başkanı Recep Osman Erdoğan, Tatar Sanayici ve Iş Adamları Derneği Başkanı Ali Ilkbaş, BBP eski Istanbul Teşkilat Başkanı Mehmet Akın, MHP Eski Şişli Ilçe Başkanı Orhan Aşvelioğlu, POLEM Başkanı Mustafa köksal, Prof. Dr. Ferman Demirkol, Em.Binbaşı ve Stratejist Suat Gün, Kanal 34 Adil Koçalan ve Yavuz Yılmaz, Gazeteci Fethi Akar, Gazeteci Ahmet Salman, Gazeteci Salih kaygın ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.



Şener Mengene

Strateji Enstitüsü Genel Koordinatörü





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 46
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 1137
Toplam Tekil 4062528
IP 18.216.190.167






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.098 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu