BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “Ankara ziyaretimdeki girişimlerimin olumlu sonuç vermesinden son derece mutluyum” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “Ankara ziyaretimdeki girişimlerimin olumlu sonuç vermesinden son derece mutluyum”
Tarih: 31.07.2016 > Kaç kez okundu? 1076

Paylaş


Türkiye’de 15 Temmuz’daki darbe girişimi sonrası Kuleli Askeri Lisesi’nde tutuklananlar arasında bulunan KKTC uyruklu 3 öğrenci dün akşam serbest bırakıldı.

Öğrencilerin serbest kaldığını yazılı açıklamayla duyuran Başbakan Hüseyin Özgürgün, Ankara ziyareti esnasında konuyla ilgili girişimlerinin olumlu sonuç vermesinden son derece mutlu olduğunu vurguladı.

Başbakan Özgürgün, ilgilerinden dolayı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TC Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a teşekkür etti.



Özgürgün: "En küçük ihbar değerlendiriliyor"



Başbakan Hüseyin Özgürgün, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından örgütün KKTC'deki faaliyetlerine ilişkin en küçük ihbarın bile değerlendirildiğini ifade etti.

Başbakan Özgürgün, FETÖ'nün 15 Temmuz'da Türkiye'deki darbe girişiminin ardından KKTC'de örgüte yönelik yürütülen çalışmaları, Kıbrıs'ta çözüm arayışları ve müzakere sürecinde gelinen son noktayı AA muhabirine değerlendirdi.

Göreve gelmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptığı bu dönemin, FETÖ'nün darbe girişiminin sonrasına denk geldiğini belirten Özgürgün, 15 Temmuz'da Türk halkının demokrasiye sahip çıkarak bu girişimi bertaraf etmesinden duyduğu sevinci dile getirdi.

Darbe girişimi sırasında demokrasi için mücadele ederken hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyen Özgürgün, "Ana vatan Türkiye ile ilişkilerimiz kardeşlik ilişkisidir. 15 Temmuz'da yaşananlar Türk halkının demokrasiye sahip çıkması, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) büyük bir bölümünün katılmaması ve Sayın Cumhurbaşkanı'nın çok ciddi bir liderlik sergileyerek ortaya koyduğu duruşla çok kısa sürede atlatmıştır." diye konuştu.

KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti ile Anadolu halkı ve Kıbrıs Türk halkı arasında çok güçlü bir bağ olduğunu, Türkiye'deki bir sıkıntının KKTC'ye kat kat yansıdığını söyleyen Özgürgün, "Bildiğiniz gibi, 15 Temmuz Yunan darbesi 1974'te çok felaketlere yol açmış ve Kıbrıs, Türkiye'nin müdahalesiyle barışa ve huzura kavuşmuştu. Buradaki 15 Temmuz da Türk halkının müdahalesiyle defedilmiştir. Bir daha 15 Temmuzlar yaşanmasın, bizim en büyük dileğimiz ve talebimiz bu." dedi.

Özgürgün, KKTC'nin 21 Temmuz’da FETÖ/PDY’yi terör örgütü listesine dahil ettiğini ve tüm faaliyetlerini yasakladığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"O günden sonra gerek polisimiz gerekse güvenlik kuvvetlerimiz, komutanlarımız bu anlamda gelen en küçük ihbarı değerlendirerek bu örgütün KKTC'deki bağlantısı, hareketi veya herhangi bir faaliyeti varsa, bununla ilgili en küçük ihbarlar bile değerlendirilerek gerekli hareketler yapıldı. Ancak bu anlamda herhangi bir bulguya şu ana kadar rastlamış değiliz. Ben sürekli güvenlik güçlerimiz ve polisimizle istişare halindeyim. Bana sürekli bilgi aktarılıyor. Bu anlamda en küçük ihbar değerlendiriliyor. Ancak somut olarak herhangi bir örgütsel faaliyete ilişkin tespitimiz şu ana kadar bize ulaşmış değil."

Özgürgün, FETÖ'nün darbe girişiminin bastırılmasının ardından Türkiye'den KKTC'ye kaçan örgüt üyelerinin olduğu yönündeki haberler hakkında ise "Türk hükümetinin, 'Şu isim aranmaktadır ve bulunamamıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde tespit edildi.' gibi böyle bir tespit yaptığı anda bu eğer Kuzey Kıbrıs'ta ise kısa sürede ortaya çıkar. Bu da, Türkiye'ye karşılıklı işbirliğimiz anlamında mutlaka değerlendirilir." ifadelerini kullandı.

KKTC'de sadece Milli Eğitim Bakanlığı izni ve Bakanlar Kurulu kararıyla okul açılabildiğini, üniversiteler dışında özel okul açılamadığını anımsatan Özgürgün, bu düzenlemeden dolayı FETÖ'nün KKTC'de okul açarak yapılanamadığını söyledi.

Örgütün finans kaynaklarını KKTC'de yönettiği ve akladığı iddialarına yönelik ise Özgürgün, "Mali polisimiz bunu araştırır, bu konuda mutlaka ihbar da gelir ancak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne para girişleri de çıkışları da çok sıkı kurallara bağlıdır. Bir kişi yanında belli bir miktar dövizi bile çıkaracak durumda değildir. Sermaye girişleri de kontrol altında. Ciddi bir para gelişi veya zamanla bölüm bölüm bile gelse böyle bir birikim oluşabilir, oluşmaz demiyorum. Ancak o anlamda şahıslara ait tespit edilen, örgüt bağlantısı olan veya bu yasaklanmış örgütün olduğu tespit edilen bankalarda bir şey varsa onlar çok kısa sürede ortaya çıkar." şeklinde konuştu.

Özgürgün, Kıbrıs konusunda liderler düzeyinde yürütülen müzakerelerde gelinen son durumu da değerlendirdi.

Görüşmelerin sonunda bir çözüme varılmasını ümit ettiğini belirten Özgürgün "Bir çözümün olması için mutlaka iki tarafın da istekli olması gerekir. İki tarafın da karşılıklı saygı ve Birleşmiş Milletler (BM) parametreleri çerçevesinde ortaya konan ilkeleri benimsemiş olması lazım." dedi.

İki halkın eşitliği, iki kurucu devletin eşit statüsü, iki kesimlilik ve garantiler konularının kabul edilmesi halinde Kıbrıs'ta anlaşmanın yakın olacağını söyleyen Özgürgün, "Bugüne kadar Güney Kıbrıs'tan bunların kabul edildiğine dair en azından mentalite olarak, 'Biz Kıbrıslı Türkleri eşit bir ortak olarak görüp bu anlamda müzakereleri eşit olarak yürüteceğiz' gibi bir yaklaşım hiçbir zaman görmedik. Bu anlayışı zaten görmüş olsaydık bugüne kadar çoktan anlaşma olurdu." değerlendirmesinde bulundu.

Özgürgün, KKTC'nin yılsonuna kadar bir çözüme ulaşma hedefiyle masada olduğunu vurgulayarak, "Yılsonundan sonra Rum tarafının daha fazla beklenmemesi gerekiyor. Yılsonuna kadar niyet varsa zaten anlaşma olur. Eğer olmayacaksa da artık Kıbrıs Türk halkı kendi yolunu çizer." diye konuştu.

Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin (GKRY) müzakere sürecindeki tutumunu değerlendiren Özgürgün, "Ben Güney Kıbrıs'ın samimi olduğunu düşünmüyorum. Masaya otururken sadece görüşmüş olmak için oturduğunu düşünüyorum. Bunda yanılmayı çok isterdim ama bugüne kadar olan gelişmeler doğru düşündüğümüzü gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Rum tarafının ve Yunanistan'ın, garantör ülkelerin de katılacağı bir toplantının yapılmasını daha önce reddettiklerini hatırlatan Özgürgün, "Hala o noktada olduklarını düşünüyorum." dedi.

Toprak, garantiler ve güvenlik başlıklarının garantör ülkeler olmadan konuşulabilecek konular olmadığını vurgulayan Özgürgün, "Burada İngiltere ve Yunanistan'dan önce Türkiye'nin hareketi önemli. Çünkü Kıbrıs Türk halkı ana vatan Türkiye'nin etkin ve fiili garantisinin olmadığı bir anlaşmayı kabul etmez." diye konuştu.

Özgürgün, TSK'nın KKTC'deki varlığının barışı sağlayan ve olası çatışmaları engelleyen caydırıcı bir güç olduğunu da bildirdi.

GKRY'nin 3 bin yeni uzman asker alma kararını değerlendiren Özgürgün, Rum tarafının samimi hareket etmediğini, "Türkler bize saldıracak." söylemiyle ciddi boyutta silahlanmaya devam ettiğini ifade etti.

Türkiye'den KKTC'ye su temini projesiyle Torosların temiz ve berrak suyunun adaya ulaştığını, bu proje olmasaydı kuraklık nedeniyle KKTC'nin bu yıl su bulma şansının olmayacağını söyleyen Özgürgün, "Bu suyun ulaşması gerçekten makus tarihimizi değiştiren bir durum ortaya koydu." dedi.

Toplamda 477 kilometre yol kat ederek denizin altından KKTC'ye ulaşan suyun "barış suyu" olduğunu belirten Özgürgün, bunu ancak büyük bir devletin yapabileceğini, bunun da ana vatan Türkiye olduğunu kaydetti.



Liderler bugün “toprak”, “güvenlik” ve “garanti” konularını ele alacak



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis yoğunlaştırılmış müzakereler kapsamında bugün bir araya gelerek ilk kez “toprak”, “güvenlik” ve “garanti” konularını ele alacak.

Görüşmede “harita”, “yüzdelik” ve “yer ismi” konuları ise gündeme gelmeyecek.

Ara Bölge’de müzakereler için tahsis edilen binada yer alacak bugünkü görüşmeyle liderler temmuz ayında 6 kez bir araya gelmiş olacak.

Ağustosun ilk yarısında müzakerelere ara verilecek. Ağustos ortasından eylülün ilk haftasına kadarki liderler görüşmelerinin tarihlerinin ise bugün açıklanması bekleniyor.



TC ve KKTC hukukuna göre kurulan üniversitelerin karşılıklı tanınmasına dair milletlerarası anlaşmaya ek anlaşma onaylandı



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli ülkelerle geri kabul, ekonomi, teknoloji ve eğitim alanlarını kapsayan 9 kanun maddesini onayladı.

İmzaladığı kanun maddeleri arasında şunlar da var:

“6727 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti arasında KKTC'de bulunan vakıf kültür varlıklarının restorasyon işlerinin yürütülmesine ilişkin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun. 6729 sayılı Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hukukuna göre kurulmuş olan üniversitelerin karşılıklı tanınmasına dair milletlerarası anlaşmaya ek anlaşmanın onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun.”

Öte yandan Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı'nın 27 maddesini içeren 1. Bölümü, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Türk soylu olduğu bildirilen, KKTC vatandaşı ve AB üyesi ülke vatandaşları ile bilimsel, kültürel, sanatsal veya sportif amaçla Türkiye'ye gelen başarılı yabancılar Türkiye'de çalışma izni konusunda istisnalardan yararlanacak.

Kabul edilen maddelere, yabancıya, iş veya hizmet sözleşmesinin süresini aşmamak koşuluyla, belirli bir işte çalışmak şartıyla ilk başvuruda en çok bir yıl geçerli çalışma izni verilecek.

Yabancıya verilecek çalışma izni aynı işverene bağlı olarak ilk uzatma başvurusunda en çok iki yıl, sonraki uzatma başvurularında ise en çok üç yıla kadar sonuçlandırılacak. Yabancı kişinin, farklı bir işveren yanında çalışmak üzere yaptığı başvuruda uzatma işlemi bir yıl olarak değerlendirilecek.

Türkiye'de uzun dönem ikamet izni veya en az sekiz yıl kanuni çalışma izni olan yabancılar, süresiz çalışma iznine başvurabilecek. Süresiz çalışma izni olan yabancı, özel kanunlardaki düzenlemeler hariç, sosyal güvenliğe ilişkin kazanılmış hakları saklı kalmak ve bu hakların kullanımında ilgili mevzuat hükümlerine tabi olmak şartıyla, Türk vatandaşlarına tanınan haklardan yararlanacak ancak seçme, seçilme ve kamu görevlerine girme hakkı ile askerlik hizmeti yapma yükümlülüğü olmayacak.

Uluslararası işgücü politikası doğrultusunda, eğitim düzeyi, mesleki deneyimi, bilim ve teknolojiye katkısı, Türkiye'deki faaliyetinin veya yatırımının ülke ekonomisine ve istihdama etkisi ile Uluslararası İşgücü Politikası Danışma Kurulu önerileri ve Bakanlıkça belirlenen usul ve esaslara göre başvurusu uygun görülen yabancılara "Turkuaz Kart" verilecek.

Turkuaz Kart, ilk 3 yılı geçiş süresi olmak kaydıyla verilecek ve kart sahibi yabancı, tasarıyla düzenlenen süresiz çalışma izninin sağladığı haklardan yararlanacak. Turkuaz Kart sahibi yabancının, mevzuat hükümlerine göre eş ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarına Turkuaz Kart sahibi yakını olduğunu gösteren ve ikamet izni yerine geçen belge verilecek.

Turkuaz kart uygulamasında, akademik alanda uluslararası kabul görmüş çalışmaları bulunanlar ile bilim, sanayi ve teknolojide ülkemiz bakamından stratejik kabul edilen bir alanda öne çıkmış olanlar ya da ihracat, istihdam veya yatırım kapasitesi olarak ulusal ekonomiye önemli katkı sağlayan ya da sağlaması öngörülenler nitelikli yabancı olarak değerlendirilecek.

Ancak, geçici koruma sağlanan yabancılara Turkuaz kart ile ilgili düzenlemeler uygulanmayacak.

Verilen çalışma izni veya çalışma izni muafiyeti, ikamet izni yerine geçecek. Ancak 6458 Sayılı "Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu"nda tanımlanan "mülteci" ya da "ikincil koruma" statüsü sahibi dışındaki yabancıların ikamet izinleri, çalışma izni yerine geçmeyecek.

Yurt dışından yapılan başvuruyla çalışma izni alan yabancı, çalışma izninin geçerliliğinin başladığı tarihten itibaren altı ay içerisinde Türkiye'ye gelmek zorunda olacak ve bu süre içerisinde Türkiye'ye gelmeyen yabancının çalışma izni iptal edilecek.

Türkiye'nin taraf olduğu ikili veya çok taraflı sözleşmelerle sağlanan haklar saklı kalmak kaydıyla ve karşılıklılık ilkesi çerçevesinde çalışma izinleri, iş piyasasındaki durum ve çalışma hayatındaki gelişmeler, istihdama ilişkin sektörel ve ekonomik konjonktür koşullarının gerekli kıldığı hallerde, belirli bir süre için, tarım, sanayi veya hizmet sektörleri, belirli bir meslek, iş kolu veya mülki ve coğrafi alan itibarıyla sınıflandırılabilecek.

Çalışma izni muafiyetinden yararlanarak çalışan yabancılar, muafiyetlerini belirten bir belge ile kendilerine sağlanan ikamet izni gibi haklardan yararlanabilecek.

Anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olup da Türkiye'de ikamet etmeyen yabancılar ve yönetici niteliği olmayan şirket ortakları da çalışma izni muafiyeti kapsamında değerlendirilecek.

Türkiye'de diplomatik ve konsiller temsilciliklere bağlı olarak faaliyet gösteren okul, kültür kurumu, din kurumu gibi birimlerde görevli yabancılara ve bu kişilerin eş, çocuklarına, çalışma izni muafiyeti alarak çalışabilme kolaylığı tanınıyor.

Çalışma izni ve çalışma izni muafiyeti, süresinin sona ermesi veya Bakanlıkça iptal edilmesi halinde geçerliliğini yitirecek.

Yabancının, çalışma izni veya çalışma izni muafiyeti, iznin geçerlilik tarihinden itibaren altı ay içinde Türkiye'ye gelmemesi, pasaportunun veya pasaport yerine geçen belgesinin geçerlilik süresinin uzatılmaması, çalışmasının herhangi bir nedenle sona ermesi, Türkiye'de çalışmasında sakınca olduğunun bildirilmesi, sağlık sebepleri veya zorunlu kamu hizmeti gibi mücbir sebepler dışında aralıksız olarak altı aydan, bağımsız ve süresiz çalışma izinlerinde ise aralıksız olarak bir yıldan uzun süre Türkiye dışında kalması ve Turkuaz Kart sahibi olması halinde yurt dışında kalış süresinin Bakanlıkça belirlenen süreyi aşması hallerinde iptal edilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca belirlenen ve uluslararası işgücü politikasına uygun, eğitim düzeyi, ücreti, mesleki deneyimi, bilim ve teknolojiye katkısı ve benzeri özellikleri itibarıyla nitelikli işgücü olarak değerlendirilen yabancılara çalışma izni verilmesinde istisnai hükümler uygulanacak.

İçişleri Bakanlığı veya Dışişleri Bakanlığı tarafından Türk soylu olduğu bildirilen, KKTC vatandaşı ve Avrupa Birliği üyesi ülke vatandaşları da çalışma izni konusunda istisnai haklardan yararlanabilecek. Türk vatandaşlığı ile bir bağı olması ve ülkemizde ikamet etmesi nedeniyle, bir Türk vatandaşı ile evli ve eşiyle Türkiye'de evlilik birliği içinde yaşayan yabancılar da bu kapsama alınacak.

Yabancı devletlerin ve uluslararası kuruluşların Türkiye'deki temsilciliklerinde diplomatik dokunulmazlığı olmadan çalışan, alanındaki başarısı ile uluslararası düzeyde temayüz etmiş olarak bilimsel, kültürel, sanatsal veya sportif amaçla Türkiye'ye gelen yabancılar da çalışma izni konusunda istisnalardan yararlanacak.

Uluslararası koruma talebinde bulunan ve henüz başvurusu hakkında son karar verilmemiş veya şartlı mülteci olan yabancılar, uluslararası koruma başvurusu tarihinden, geçici koruma sağlanan yabancılar ise geçici koruma kimlik belgesinin düzenlendiği tarihten altı ay sonra çalışma izni veya çalışma izni muafiyeti almak için başvurabilecekler.

Uluslararası koruma altındaki yabancıların geçerli çalışma izni veya çalışma izni muafiyetine sahip olması, bu kişilere Türkiye'de mutlak kalış hakkı sağlamayacak.



1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı tören ve etkinliklerle kutlanacak



1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı, tören ve etkinliklerle kutlanacak. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) kuruluşunun 40’ıncı, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) kuruluşunun 58’inci ve Kıbrıs’ın Osmanlılar tarafından fethinin 445’inci yıldönümü dolayısıyla çeşitli tören ve etkinlikler düzenlenecek.

1 Ağustos Pazartesi günü Lefkoşa ve bütün ilçe merkezlerindeki Atatürk anıtlarına çelenk sunulacak, ayrıca Lefkoşa Şehitler Anıtı ve Cumhuriyet Parkı Anıtı’nda çelenk sunma törenleri yapılacak.

Öte yandan, 25 Temmuz’da başlayıp 1 Ağustos’a kadar sürecek kutlamalar kapsamında KKTC genelindeki tüm şehitlikler halkın ziyaretlerine açık olacak.



Kayıp Şahıslar Komitesi yeni gömü yerlerinin tespitine katkı yapabilecek bilgilere ulaşmak için çabalarını artırma kararı aldı



Kayıp Şahıslar Komitesi’nin kayıp kalıntısı bulmakta her geçen gün artan güçlüklerle karşılaştığı ve yeni gömü yerlerinin tespitine katkıda bulunabilecek bilgilere ulaşmak için çabalarını artırma kararı aldığı açıklandı.

Komitenin kararı bu bağlamda 1963-64 ve 1974 olayları sırasında faaliyet gösteren uluslararası organizasyonlar, devlet organları ile yerel otoriterlerin arşivlerinin gözden geçirilmesini de içeriyor.

Komite üyeleri bu hassas konuyla ilgili uzun tartışmalar neticesinde tüm ilgili taraflardan bilgiye ulaşmalarına fırsat verilmesi ricasında bulunma kararı aldı.

Açıklamada, komitenin arşiv taraması yapacak bir takım oluşturma konusunda fikri birliğine vardığı ve bu takımın yurt içi ve yurt dışındaki arşivleri tarafsız şekilde araştıracak araştırmacılar da içereceği ifade edildi.

Komite bu çabaların yeni gömü yerlerine ulaşılmasına yardımcı olacak ve adadaki kayıp ailelerinin beklentilerine yanıt verecek bilgilere ulaşılmasını sağlaması temennisinde de bulundu.









Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı











Facebook





Twitter





YouTube





Websitesi





Instagram













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 18
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1831
Toplam Tekil 4066038
IP 18.221.146.223






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu