EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren; “Priştine Büyükelçimiz Yalnız Değildir” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren; “Priştine Büyükelçimiz Yalnız Değildir”
Tarih: 31.07.2016 > Kaç kez okundu? 1902

Paylaş




Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç’a karşı girişilen linç kampanyasına karşı çıkan EkoAvrasya Başkanı Hikmet Dren “Büyükelçimiz yalnız değildir, o hepimizin namusudur”dedi.



EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren;

“Priştine Büyükelçimiz Yalnız Değildir”



Büyükelçiye karşı “linç” kampanyası





Bazı Kosovalı siyasetçilerin ve basın yayın organlarının, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç ve Türkiye Cumhuriyeti aleyhine yaptığı açıklamaların ardından, bölgede faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşlarından da Büyükelçi Kılıç ve Türkiye’ye destek veren mesajlar gelmeye başladı. Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Başkanı Hikmet Eren, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Sayın Büyükelçimiz yalnız değildir, o hepimizin namusudur” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kosova’da bazı basın yayın organlarında yapılan çağrılar ile Türkiye’de yaşayan Kosova vatandaşlarından, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) katılmaları ve Türkiye’ye karşı düzenlenen isyan girişimlerine destek vermeleri istenirken, Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, olayı kabul edilemez olarak değerlendirdi ve Kosova makamlarından bu yayınları yapanların yargılanmasını istedi.

Konuya sert tepki gösteren, Kosova Dışişleri Bakanlığına bir nota veren ve ayrıca ülkedeki Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) ait okulların da kapatılmasını isteyen Türkiye’nin başarılı Büyükelçisi Kılıç, yaşanan bu gelişmelerin ardından ülkede istenmeyen diplomat ilan edildi.

Kosova Medyasında yer alan haberleri “Basın özgürlüğüne saygı” olarak değerlendiren Dışişleri Bakanı Enver Hocayı, Büyükelçi Kılıç’ın notasını ise “ olağan dışı ve kabul edilemez” olarak tanımladı.

Öte yandan Büyükelçi Kılıç’a tepkiler bununla da kalmadı. Kosova Gazeteciler Derneği yaptığı açıklama ile Büyükelçi Kılıç’tan Kosova Halkını darbeye destek vermeye çağıran Gazeteci Berat Buzhala’dan özür dilemesini isterken, Türkiye’den de büyükelçiye görevden el çektirme çağrısı yapıldı.

Yaşanan bu gelişmeler dost ve kardeş iki ülke arasındaki ilişkileri gererken, bölgede çalışmalarını sürdüren STK’lardan da Büyükelçi Kıvılcım Kılıç’a destek mesajları gelmeye başladı. DEİK Kosova-Türkiye İş Konseyi Kurucu Başkanı Avukat Zeki Çalışkan, Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj ve Başsavcı Alexander Lumezi başta olmak üzere, Kosova yetkililerine seslendiği açıklamada; “Kosova’da bir darbe girişimi olsa, Cumhurbaşkanı Sayın Hashim Thaçi’yi öldürmeye kalksalar, Türkiye’de Kosova’daki Türkleri bu isyana destek vermeye davet etse siz ne yapardınız?” dedi.

Yıllardır Avrasya Coğrafyasında faaliyetlerini sürdüren, Kosova ve Balkanlar’da ise birçok önemli projeye imza atan Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Başkanı Hikmet Eren ise, Türkiye’ye ve özellikle de Büyükelçi Kıvılcım Kılıç’a yönelik linç kampanyasını kabul edilemez olarak değerlendirdi. Hikmet Eren; “Bir takım kendini bilmezlerin yaptığı bu hareketler ilişkileri asırlar öncesine dayanan dost ve kardeş iki ülke halkı arasındaki ilişkileri bozamaz” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin, yalnızca Türkiye’ye değil tüm bölgenin demokratik yapısına ve istikrarına yönelik bir saldırı olduğuna dikkat çeken EkoAvrasya Başkanı Eren; “Kimse bu hain kalkışmanın yalnızca Türkiye’yi etkileyeceğini söyleyemez, ülkemizde istikrarın bozulması demek tüm Balkanların ve Kosova’nın da bu durumdan zarar görmesi demek. Kurumları çalışmayan, demokrasisi sekteye uğrayan bir Türkiye, Kosova’ya ve Balkanlara nasıl destek sunmaya devam edebilirdi ki?” şeklinde görüşlerini yansıttı.

Açıklamalarının devamında, Büyükelçi Kılıç’ın yalnızca Türkiye’nin haklarını koruduğuna da dikkat çeken EkoAvrasya Başkanı Eren; “Sayın Büyükelçimiz sergilediği dik duruş ve net tavır ile Türkiye Cumhuriyetinin haklarını savunmuş, dost ve kardeş iki ülke arasındaki iyi ilişkileri bozmaya çalışanlara engel olmaya çalışmıştır. Kaldı ki kendileri, göreve başladığı ilk günden itibaren; Türk, Arnavut, Boşnak demeden ülkedeki tüm topluluklara elini uzatmış, Türkiye’nin şefkatini bu güzel insanların tamamına ulaştırmış son derece başarılı bir diplomatımızdır. Sayın Büyükelçimizi, Türkiye’ye yapılan saldırılara destek olanların yargılanmasını istedi diye linç etmeye çalışanların, bu durumu “Kosova’nın iç işlerine karışmak” olarak değerlendirenlerin, Sayın Kılıç’ın görevden uzaklaştırmalarını istemeleri ise tam anlamıyla bir aymazlıktır. Sayın Büyükelçimiz başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, 78 milyon Türk Milletini temsil etmektedir. Ona yapılan bu saldırılar hepimize yapılmış demektir, kimse bizden bu duruma sessiz kalmamızı beklemesin” dedi

Büyükelçi Kılıç ve Türkiye aleyhine başlatılan bu linç kampanyası ile

ilgili olarak şu ana kadar Kosova’da faaliyetlerini sürdüren hiç bir Türk partisi ve Türk temsilcisinden bir açıklama gelmeyişi dikkatlerden kaçmazken, her topluma mensup birçok Kosova vatandaşı ise sosyal medya aracılığıyla Büyükelçimize destek yağdırdı.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 1353
Toplam Tekil 4062743
IP 3.141.100.120






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.907 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu