BASIN BÜLTENİ Lakadamyali: “Tedbirler KKTC vatandaşlarini yönelik bir uygulama değil” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Lakadamyali: “Tedbirler KKTC vatandaşlarini yönelik bir uygulama değil”
Tarih: 21.07.2016 > Kaç kez okundu? 1118

Paylaş


Dışişleri Bakanı Müsteşarı Mustafa Lakadamyalı, Türkiye’den yurt dışına çıkışlardaki yeni uygulamaların KKTC vatandaşlarını etkilemediğini ve kimlikle giriş-çıkışta herhangi bir sorun olmadığını söyledi.

TAK muhabirinin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Lakadamyalı, nüfus cüzdanıyla yurt dışına çıkışla ilgili yeni uygulamaların Türkiye vatandaşlarına yönelik olduğunu ve KKTC vatandaşlarını etkilemediğini belirtti.

Mustafa Lakadamyalı, çift uyruklu KKTC vatandaşlarının ise Türkiye’de yaşıyorsa, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan devlet memuru olmadıklarına dair belge almaları halinde kimlikle çıkış yapabileceğini söyledi. Lakadamyalı, KKTC’de yaşayan çift uyruklu kişilerin ise kimlikle giriş çıkışta herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadığını kaydetti.



20 Temmuz Barış Harekatı kutlamaları Cumhurbaşkanı Akıncı’nın BRT’den yapacağı konuşmayla başlıyor



20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 42. Yıldönümü, Türkiye’de meydana gelen darbe girişimi nedeniyle sadeleştirilmiş tören ve etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar, bugün saat 12.00’de 21 pare top atışı ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın BRT’den yapacağı konuşmayla başlıyor.

“20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı” dolayısıyla başta başkent Lefkoşa olmak üzere Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele ilçelerinde kutlama törenleri düzenleniyor.

Kutlamalar çerçevesinde şehitler de anılacak.

Türkiye’de yaşanan darbe girişimi nedeniyle daha önce açıklanan programda değişikliklere gidildi. Resepsiyon, yemek, konser ve gösteriler iptal edildi. Törenler için Türkiye’den gelecek bazı konuklar da ziyaretlerini iptal etti.

Törenler çerçevesinde Boğaz Şehitliği’nde, Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük’ün Anıttepe’deki kabrinde ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt kabrinde anma törenleri gerçekleştirilecek.

Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’ndaki geçit töreni de saat 09.30’da başlayacak.



Şafak Nöbeti bu akşam tutulmaya başlanacak



20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 42. yıldönümü çerçevesinde bu yıl da “Şafak Nöbeti” tutulacak.

7. Şafak Nöbeti, adaya barış ve huzuru getiren Kıbrıs Barış Harekatı’nın başladığı yer olan Alsancak’taki Yavuz Çıkarma Plajı’nda bu gece saat 23.30’da başlayacak.

Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi’nden yapılan açıklamaya göre, Şafak Nöbeti 6 yıldır olduğu gibi bu yıl da “1974 yılının 19 Temmuz’unu 20 Temmuz’a bağlayan gecede, Türkiye’nin uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını kullanarak, adada Kıbrıs Türklerinin can ve mal güvenliğini tehlikeye atan Yunan cuntasına müdahale ettiği gün” tutulacak.

Gecede, Kıbrıs Türk halkının özgürlüğü ve bağımsızlığı kutlanacak, şehitlere, gazilere, asker ve mücahitlere saygı ve şükran sunulacak.

Saat 23.30'da başlayacak etkinlikte, Hava Sporları Federasyonu gece boyunca 25 metre yükseklikteki sıcak hava balonunu uçurarak gösteri yapacak. Saat 00.30'da ise geleneksel meşaleli bekleyişe geçilecek.

Şafak Nöbeti, Çıkarma Plajı sahilinde sabah ezanı ve duaların okunmasıyla tamamlanacak.

Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi, bu yıl 7’ncisi düzenlenecek organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, 20 Temmuz 1974’ün şafak vaktinin; “Kıbrıs Türk halkının kurtuluş tarihi” olduğunu vurguladı.



Siber: “Demokrasiyi kesintiye uğratma çabası içinde olunması halkın demokrasi inancı ve demokrasiye sahip çıkmasıyla önlendi”



Meclis Başkanı Sibel Siber, Türkiye’deki darbe girişimi konusunda bir değerlendirmede bulunarak, “Demokrasiyi kesintiye uğratma çabası içinde olunması halkın demokrasi inancı ve demokrasiye sahip çıkmasıyla önlendi. Dünya ülkeleri içinde bu şekilde bir müdahale düşünülüyorsa, bu iyi bir örnek teşkil edecek” dedi.

Siber, “Sivil toplum örgütlerinin, bireylerin, yetiştirdiğimiz çocukların demokrasinin ne anlama geldiğini içselleştirmesi dünyanın geleceği için önemli. Üzerimize düşen mesajları vermeye gayret edeceğiz” ifadesine yer verdi.

Meclis Başkanı Sibel Siber, Taner Uran başkanlığındaki Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni kabul etti. Heyete KKTC Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan da eşlik etti.

Kabuldeki konuşmasında Türkiye’deki darbe girişimi konusunda da bir değerlendirme yapan, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Meclis Başkanı şunları ifade etti:

“Biz diyoruz ki huzurumuzu bozmayalım, sadece kendi ülkelerimiz için değil, bütün dünya ülkeleri için arzumuz, her bireyin, her vatandaşın kendi ülkesinde huzurlu, mutlu ve barış içinde yaşamasıdır.

Demokrasiyi kesintiye uğratma çabası içinde olunması halkın demokrasi inancı ve demokrasiye sahip çıkmasıyla önlenmiştir. Dünya ülkeleri içinde bu şekilde bir müdahale düşünülüyorsa, bu iyi bir örnek teşkil edecek.”



Özgürgün, Kastamonu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Heyeti’ni kabul etti



Başbakan Hüseyin Özgürgün 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde adada bulunan Kastamonu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği heyetini kabul etti.

Başbakanlık’ta saat 16:00’da gerçekleştirilen kabulde konuşan heyet başkanı Berat Satıoğlu, Kıbrıslı Türkler’in barış ve özgürlük bayramını kutladı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün kabulde yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin yaptığı barış harekatıyla Kıbrıslı Türkler’in barış ve özgürlüğe kavuşmasının üzerinde 42 yıl geçtiğini kaydetti ve 42 yılda çok mesafe kaydedildiğini ifade etti.

Gazilere madalya verilmesinin gaziler için o günlerinin kendileri tarafından değerlendirilmesi anlamı taşıdığını belirten Özgürgün, madalya verilmeye başlanmasının mutluluk ve memnuniyetini yaşayabilmeyi diledi.

Yaşananlardan gaziler ve şehitler verilmesinde sonra kendilerine düşenin tüm bunlar üzerine sağlıklı bir bina inşa etmek olduğunu vurgulayan Özgürgün, şehitlere rahmet, gazilere de uzun ömürler diledi.



Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği ile Ulusal Halk Hareketi mesaj yayımladı



20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği ile Ulusal Halk Hareketi mesaj yayımladı.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği adına mesaj yayımlayan Başkan Ertan Ersan “Binlerce şehit verip özgürlüğümüze kavuştuk” dedi.

Özgürlüğün şehitlerin emanet bıraktığı paha biçilemez bir değer olduğunu kaydeden Ersan şöyle devam etti:

“Onu korumak her Kıbrıslı Türk’ün görevidir. 20 Temmuz ruhunu 42’nci kez yaşamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği Barış Harekatı Kıbrıs’taki her iki halka da barış, huzur ve refah, bunun yanında da Yunanistan’a demokrasiyi getirmiştir. Bizleri özgürlüğümüze kavuşturan Anavatanımız Türkiye’ye bağlılığımızı sunarız. Vatan toprakları için şehit düşen aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun.”

Ulusal Halk Hareketi Koordinatörü Taner Etkin ise mesajında, “Kıbrıs Türk halkı olarak 21 Aralık 1963’ten bu yana 52 yılı aşkın süredir, Kıbrıs’ta vermekte olduğumuz varoluş ve özgürlük mücadelemizin en önemli sonuç veren aşaması olan 20 Temmuz 1974’teki Türk Barış Harekatı’nın 42. yılını da Barış ve Özgürlük Bayramı olarak kutlamanın engin heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Etkin, halkın Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutladığı mesajında aziz şehitleri tazimle, kahraman gazileri sevgi ve saygıyla andı; mensubu olmakla gurur ve kıvanç duyduklarını belirttiği yüce Türk ulusu ile onun ayrılmaz bir parçası olan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine derin sevgi ve saygılarıyla en içten şükranlarını sundu.



DİSİ Basın Sözcüsü: “Çözümü reddeden bir cephe hazırlanıyor”



DİSİ Basın Sözcüsü Prodromos Prodromu, Rum tarafında, çözümü retçi bir cephe hazırlanmakta olduğunu söyledi.

“Bugün, Ulusal Konsey’de uzlaşılanlar tahtında bir anlaşma istemediklerini söylemeye cesaret edemeyen ancak bu istikamete meyilli görünen siyasi partiler var” diyen Prodromu, 2013’te bazı ana hatlarda anlaşma yaparak ve uzlaşı sağlayarak Anastasiadis’le birlikte yürüyen DİKO’yu örnek gösterdi.

Prodromu “DİKO aylardan beridir güya karartma var diye yoğun bir muhalefet yapıyor ve Başkan Anastasiadis’in kötü bir çözüm için anlaşmaya ilerlediğini iddia ediyor. Biliyoruz ki nihai anlaşma olana kadar hiçbir yakınlaşma uygulanamaz. Ancak bazıları, tribünlere oynamaya çalışıyor. Müzakere prosedürüne top yükün isteksizlik gösteriyorlar. Anastaiadis-Akıncı ortak beyanının çözüm için doğru zemin olmadığı düşüncesiyle, başladığı günden beridir müzakereleri reddediyorlar” dedi.Prodromu, 4 yıldır açıkça iki bölgeli iki toplumlu federasyonu açıkça reddeden EDEK’in III. Makarios’un hararetli destekçisi olduğunu, Spiros Kiprianu iki bölgeli, iki toplumlu federasyonla ilgili 1977-1979 Doruk Anlaşmaları’nı itiraf ettiğinde, baştan başlama zamanı geldiğine hükmettiğini söyledi.









Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram













Dışişleri Bakanlığı











Facebook





Twitter





YouTube





Websitesi













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@kktcenf.org

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 33
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 422
Toplam Tekil 4072351
IP 3.135.227.135






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu