BASIN BÜLTENİ Başbakan Özgürgün TC Başbakanı Yıldırım'la telefonda görüştü - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Başbakan Özgürgün TC Başbakanı Yıldırım'la telefonda görüştü
Tarih: 21.07.2016 > Kaç kez okundu? 1059

Paylaş


Başbakan Hüseyin Özgürgün, Türkiye'de Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grubun 15 Temmuz'da düzenlediği darbe girişimi ve yaşananlara ilişkin Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım'la telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Dün yapılan telefon görüşmesinde, iki başbakan "güçlü ve istikrarlı Anavatan Türkiye'nin demokratik düzenini yıkmaya yönelik darbe girişimini ve gelişmeleri" değerlendirdi. Özgürgün ve Yıldırım'ın 26 Temmuz'da heyetleriyle birlikte Ankara'da bir araya gelmelerinin de kararlaştırıldığı açıklandı.



20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarında değişiklik yapıldı



20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın 42’nci yıldönümü nedeniyle yapılacak tören ve etkinlikler, Türkiye'de geçtiğimiz cuma günü meydana gelen darbe girişimi ve yaşanan olaylar sebebiyle yeniden düzenlenerek sadeleştirildi. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından 20 Temmuz Çarşamba akşamı saat 20.00’de Cumhurbaşkanlığı’nda halka açık olarak düzenlenecek resepsiyon ve resmi konuklar onuruna Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından verilecek yemekler iptal edildi. Bu akşam Girne Kalesi’nde düzenlenmesi öngörülen “Barışa Çağrıydı” isimli gösteri iptal edilirken, 19 Temmuz Salı akşamı düzenlenecek Şafak Nöbeti’nde konser ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı yer almayacak.20 Temmuz Çarşamba günü Lefkoşa'da Dr. Küçük Bulvarı'nda saat 09.30’da düzenlenecek resmi geçit töreninde Gençlik Dairesi Halk Dansları Ekibi'nin gösterisi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösterisi ve sivil/askeri tüm hava unsurlarının geçişi yapılmayacak. Yine 20 Temmuz'da, Girne’de düzenlenmesi öngörülen Türk Yıldızları gösterisi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösterisi de iptal edildi.



ABD Savunma ve Dışişleri Bakanlıkları’nın raporu: “Silah ambargosu kapsamlı çözümden önce kaldırılırsa Kıbrıs’taki durum daha da karışır, çözüm yolu zorlaşır”



ABD Savunma ve Dışişleri Bakanlıklarının Kıbrıs’a uygulanmakta olan silah ambargosunun devamında ısrar ettiği ve gerekçelerini, Amerikan Kongresi ve Meclisi Silahlı Kuvvetler komitelerine gönderdikleri raporla ortaya koydukları bildirildi.

ABD Savunma ve Dışişleri bakanlıklarının ortak raporunda her iki liderin de, iki bölgeli iki toplumlu federasyonla adayı yeniden birleştirmek için müzakerelere Mayıs 2015’ten beri inançla devam ettiği, ABD’nin öncelikli politikasının da yeniden birleşme çabalarına destek vermek olduğu belirtildi.

“Kapsamlı çözüm olmadan, silah ambargosunun kaldırılması Kıbrıs’taki siyasi durumu daha da karmaşıklaştırıp çözüm yolunu daha da zorlaştırabilir” denilen raporda, ambargonun kaldırılması, çözüm sonrasına havale edildi.

Silah ambargosunun etkileri ile ilgili bölümünde Güney Kıbrıs’ın, ABD’den konvansiyonel silah ve AB ülkelerinden, Amerikan teknolojisinin kullanıldığı silah sistemleri edinmesi yasak olduğundan çoğu silah sistemini Rusya gibi ülkelerden temin ettiği, “ambargoya rağmen bazı istisnalara müsaade edildiği ve Güney Kıbrıs’ın 345 milyonluk (birim belirtilmedi) 2016 savunma bütçesinden sadece 78 milyonluk bölümünün askeri teçhizat alımına kullanılacağı belirtildi.









Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram













Dışişleri Bakanlığı











Facebook





Twitter





YouTube





Websitesi













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@kktcenf.org

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1241
Toplam Tekil 4067375
IP 3.146.221.52






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 3.886 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu