DELİCE / AKILLICA SORULAR - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









DELİCE / AKILLICA SORULAR - Prof. Dr. Salih ŞİMŞEK
Tarih: 11.07.2016 > Kaç kez okundu? 1096

Paylaş


Tanınmış’ kişiler, kendilerini toplumdan saklarlar mı?



Soruları, sorularla imtihana tabi tutsak, acaba hangileri kazanır?



Siz hiç, ‘içinden çıktıkları’ yumurtayı beğenmeyen zevat gördünüz mü?



Sap, saman haline getirilebilir de, saman tekrar sap haline dönüştürülebilir mi?



İkisi de 'Müslüman Kimliği' taşıyan iki zattan biri, bir şeye KARA, diğeri AK diyorsa ve her ikisi de Kur'an ve Hadisler'den sözüm ona delil (!) getiriyorlarsa, hangisi doğrudur?



Olacak şey değil... Günün bu saatinde adamın kafasını deli deli sorular karıştırır mı? Karıştırmazsa size bir soru: Günümüzde kim, kimin donunu koklarsa, mutlu olur? (Özür ile... Kötü bir kasıt yok. Sadece akla gelen bir soru)



Meselâ 100 yıllık geçmişlerinde hiç iktidar olmamış, olma ihtimali hiç olmayan bazı siyasî partilerde, Genel Başkanlık için yarış yapanlar, aslında neyin peşinde koşmaktadırlar? Nelerini tatmin etme arzusundalar? Kimleri mutlu etme amacındadırlar? Bilen var mıdır ki?



Ne garip... Garip memleketimde öyle insanlar vardır ki, her şeye karşı çıkar ve eleştirirler. Hiç bir iyiyi görmezler... Hiç bir fikir beyan etmezler... Varsa yoksa memleketlerini kötüleme... Hem de vatansever kimlikler taşıyarak... Ahh memleketim ah... Senin bir kısım 'sevdalıların' ne zaman adam olacaklar? Ben görebilir miyim ki?



Ülkemde olup bitenlere bakıyorum da... Muhalefetin hiç bir kanadı ‘gündem belirleme’ becerisine sahip değiller... Başkaları gündem belirliyor, onlar da belirlenen gündem üzerine sözüm ona eleştiri yapıyorlar... Adamların hiç birinin LOKOMOTİF olmaya niyetleri yok... Hepsi VAGON olmaya razı olmuşlar. Zavallılar... Ahhh zavallılar ah... Ne zaman adam olacaksınız sizler? Acep benim ömrüm yeter mi sizin adam olduğunuzu görmeye?



Hani diyorum; bazen insanların kafasına deli deli sorular gelir ya... Benim de öyle oluyor. Düşünüyorum da, dünyada yaklaşık (kimse gerçeği bilmiyor ama) 7 milyar civarında insan yaşıyor ve hiç biri birbirine benzemiyor. Durum ülkemizde de aynı... Şimdi... İnsanları birkaç grupta toplamaya kalksak, acaba kaç grupta toplanırsa uygun bir kompozisyon oluşturur? Mesela, kafa taşır, ama içinde beyin yok... Kafa taşır, ama beyin de taşır gibi…



Yakın bir üniversiteden bir hoca arkadaşım anlattı. Meşûm ve ceberrut 28 Şubat döneminde bir yüksekokulda müdür olan bir bayan hoca, okulun başörtülü öğrencilerine görülmedik zulümler yapmış. Geçtiğimiz yıl da emekli olmuş. Onu şehirde gören arkadaş hayretler içinde kalmış. Diyor ki; saçının yarısı dökülmüş, diğer yarısı iyice seyrelmiş. O da bir başörtüsü örtmüş, ama yarım… Yarım başörtüsü (galiba tam örtmemek için direniyor), yarısı dökülmüş ve yarısı da dökülmekte olan saç ve… Ahhh, ah… Değer miydi be… Maşa olmaya değer miydi?



Âhhh, ah…

Ne sorayım daha delice ve hem de akıllıca?





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1522
Toplam Tekil 4067656
IP 3.146.65.212






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu