BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “Sivil Savunma Teşkilatı ülkenin en güvenilen kurumlarından biri” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Özgürgün: “Sivil Savunma Teşkilatı ülkenin en güvenilen kurumlarından biri”
Tarih: 29.06.2016 > Kaç kez okundu? 1145

Paylaş


Başbakan Hüseyin Özgürgün, KKTC’deki 2 yıllık görev süresi sona eren Sivil Savuma Teşkilatı Başkanı Fatih Yarımbaş ile bu göreve atanan Erdoğan Çelebi’yi kabul etti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Başbakanlık bünyesinde bulunan Sivil Savunma Teşkilatı’nın ülkenin en güvenilen kurumlarından biri olduğunu, kurumun hizmetlerinden gurur duyduklarını kaydetti.

Hüseyin Özgürgün, yapılacak çalışmalarla kurumu daha da ileriye götürüleceğine inanç belirtti.

Sivil Savuma Teşkilatı Başkanlığı görevine atanan başkanların ve kurum personelinin verdiği hizmetlerin halk tarafından takdirle karşılandığını da belirten Özgürgün, Yarımbaş’a da Çelebi’ye de yeni görevlerinde başarı diledi.



Yenel: “Yılsonuna kadar bir anlaşmaya varılması öngörülüyor”



Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel, Kıbrıs konusunda gelişmelerin sürdüğünü, ümitli olduklarını, yılsonuna kadar bir anlaşmaya varılmasının öngörüldüğünü belirtti. Yenel, “Biz bu konuda ümitliyiz. Kıbrıs konusunda gelişmeler sürüyor. Bu konuda da yılsonuna kadar bir anlaşmaya varılması öngörülüyor. Bunu bekliyoruz. Bu konuda Türkiye ve Kıbrıslı Türkler olarak her zaman biz bu konuda bir çözüm için niyetliydik, istekliydik. Rum tarafında da eğer aynı şekilde iyi niyet varsa bunu sağlayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik müzakerelerinde 6 ay içinde ikinci fasıl olan "Mali ve Bütçesel Hükümler" başlıklı 33. fasıl bu hafta açılacak.

Faslın açılacak olması dolayısıyla perşembe günü Brüksel'de yapılacak olan Hükümetlerarası Konferansa Türkiye'den Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Maliye Bakanı Naci Ağbal katılacak.

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel, bu hafta açılacak 33. fasılla toplamda 16. faslın açılmış olacağını vurguladı.

Yenel, "Rumların engellediği 5 fasıl hala duruyor. Buna rağmen 29 Kasım anlaşmamızda bu fasıllara ilişkin olarak hazırlıkların yapılması anlaşmaya varıldı. Nitekim bu sağlandı. Gerekli bütün hazırlıklar yapıldı. Eğer, Kıbrıs konusunda bir ilerleme olursa, bir nihai neticeye varabilirsek, bu fasıllar çok süratli bir şekilde açılabilecek ve üyelik müzakereleri normal seyrine dönecek." ifadelerini kullandı.

Yenel, açılacak faslın somut bir getirisi olamamasına rağmen, üyelik müzakerelerinin önemli olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Bütçesel hükümler genellikle en son açılan fasıllardır. Ama elimizde başka fasıl olmadığı için bunu şimdiden açalım dedik ki üyelik müzakerelerini canlı tutalım. Ama esas canlılık, esas gelişme, Rumlarla yapılacak olan bu Kıbrıs müzakereleri sonucunda bir anlaşmaya varılması neticesinde olacaktır."



Dünya Bankası uzmanları, Müzakereciler ve heyetleriyle görüştü



Dünya Bankası’ndan iki uzman, önceki gün Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ve Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’le bir araya geldi. Ekonomi ve Mülkiyet Komitelerinin üyelerinin de katıldığı görüşmede, ekonomik konular ele alındı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, TAK muhabirinin görüşmeyle ilgili sorularını yanıtlarken, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası teknik heyetlerinin epey zamandır ekonomik konularda çözüme hazır olunması amacıyla teknik çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Burcu, bu teknik çalışmalara, iki tarafın sağladığı verilerin kaynaklık yaptığını ifade ederek “Elde edilen bu veriler ışığında her iki tarafça ayrı ayrı ve birlikte paylaşılan analiz çalışmaları olmaktadır. Dün (önceki gün) yapılan bu çalışma da bu rutinden biriydi” dedi.



Savvidu: “Kıbrıslı Türk çocuklarının vatandaşlık başvurularında genellikle sorun çıkartılıyor”



Rum tarafında insan ticaretinin, en ciddi insan hakları ihlali türlerinden biri olmaya devam ettiğini vurgulayan Rum Ombudsman Eliza Savvidu, asli (medeni) suçlardan hüküm giyenlerin tutukluluk şartlarından, aile içi şiddete, kişinin ‘aciz’ ilan edilerek bütün haklarını kaybetme kolaylığına ve polis şiddetine, mültecilerin barındırıldığı/tutulduğu yerlerin uygunsuzluğundan ve Kıbrıslı Türklerin çocuklarına vatandaşlık verilene kadar yaşatılan zorluklar vb. konularda kişi insan haklarının ihlal edilmekte olduğunu açıkladı.

Rum Fileleftheros gazetesi, Eliza Savvidu’nun, insan hakları ihlaliyle ilgili Rum Meclisi İnsan Hakları Komitesi’ne önceki gün sunduğu görüş yazısından alıntılara yer verdi.

Habere göre görüş yazısında, “insan ticareti, ülkemizdeki ciddi insan hakları ihlali türlerinden biri olmaya devam ediyor” vurgusunu yapan Savvidu, “sürekli değişkenlik gösteren bu suç cinsel istismar, emek sömürüsü, evlat edinme maksatlı çocuk satışı, organ ticareti, zorla nikâh, dilencilik, üniversite öğrencilerinin dolandırılması, vb. ile ilgilidir” dedi.

Güney’de insan ticareti kapsamına girmemekle birlikte yaygın emek sömürüsü olduğunu, bunun da ciddi insan hakları ihlaline girdiğine işaret eden Savvidu, “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığı almak için başvuru yapan Kıbrıslı Türk çocuklarına genellikle sorun çıkartıldığını, dolayısıyla haklarındaki incelemenin geciktiğini anlattı, şunları söyledi:

“Başvuruların inceleme süresinin makul bir süre içerisinde tamamlanması, kriterlere haiz olan bütün başvuru sahiplerine vatandaşlık verilmesi ve başvuru sahiplerine, haklarındaki incelemenin seyri ve sonucu hakkında bilgilendirme pratiği benimsenmelidir.”

Savvidu Rum tarafında ikamet eden her 5 kişiden biri Rum olmamasına rağmen şu ana kadar mültecilerin topluma entegrasyonuyla ilgili hiçbir siyaset uygulanmadığını, özellikle Muhaceret makamlarının uzun süre (10 yıldan fazla) Güney’de ikamet etmiş ve orada kök salmış aileleri tanımakta isteksiz davrandığını belirtti.



EDON ile CTP Gençlik Örgütü, Kıbrıslı Türklere Ayia Napa’da yapılan saldırıyı kınadı



EDON ile Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Mağusa Gençlik Örgütü’nün, Kıbrıslı Türk gençlerin “Avgoru-Frenaros” bölgesinde uğradığı saldırıyı, yaptıkları ortak açıklamayla kınadıkları bildirildi.

Rum Haravgi gazetesi, açıklamada “yalnızca halkın ve adanın bölünmesini arzu edenlere hizmet eden faşist bir saldırının söz konusu olduğunun” kaydedildiğini ve iki örgütün, olayın doğrudan araştırılması ve faillere emsal teşkil edecek bir ceza verilmesini talep ettiğini yazdı.

Habere göre iki örgüt, “memlekete daha iyi günlerin gelebilmesi için tek yolun, bu gibi faşist anlayış ve eylemlere karşı birlikte mücadele etmek olduğunu” vurguladı ve gençlere, faşizm ile şovenizmin sesini kısması için çağrıda bulundu.









Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram













Dışişleri Bakanlığı











Facebook





Twitter





YouTube





Websitesi













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@kktcenf.org

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 22
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 385
Toplam Tekil 4064593
IP 3.143.229.82






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu