BASIN BİLDİRİSİ - Hollanda TÜRK Federasyonu - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BİLDİRİSİ - Hollanda TÜRK Federasyonu
Tarih: 25.06.2016 > Kaç kez okundu? 1112

Paylaş


Aanval in Dordrecht

Amsterdam, 24 juni 2016



In de avond van donderdag 23 juni jl. heeft terreur in Nederland weer toegeslagen. Een groep van ongeveer 30 man bewapend met stokken en vuurwapens, heeft de Ayasofya Moskee in Dordrecht op een laffe wijze aangevallen.

De daders vielen rond 20.30 uur ’s avonds binnen toen de voorbereidingen voor de iftar-maaltijd getroffen werden. De agressieve daders hebben aan en in de moskee vernielingen aangebracht. Er zijn ramen gesneuveld en veel spullen vernield. De aanwezigen in het pand (vier volwassenen en een minderjarig kind van 11 jaar oud) zijn bedreigd en een aantal daarvan zijn ernstig mishandeld met letsel als gevolg. De belagers zouden tijdens de inval geroepen hebben dat dit een wraakactie was voor het vernielen van de ruit van een huis twee dagen terug waar een PKK-vlag (vlag van de terroristische PKK) zou hangen.

Dit voorval is de zoveelste aanslag op de vrije samenleving in Nederland. Dergelijke voorvallen zorgen voor spanningen en onrust binnen de Nederlandse samenleving, waarvan de Turkse Nederlanders een prominent onderdeel van uit maken.

Wij als Turkse Federatie Nederland veroordelen en verafschuwen deze aanval ten zeerste en betreuren het dat regelmatig onruststokers verschillende bevolkingsgroepen provoceren en aldus aanzetten tot haat.

Na het voorval brachten veel bezorgde mensen over heel Nederland uit saamhorigheid een bezoek aan de moskee.

Wij verafschuwen dergelijke aanvallen op onze samenleving en de vrijheden van individuen. Wij zijn ervan overtuigd dat de Turkse gemeenschap in Nederland ondanks deze aanvallen en uitdagingen zich niet zal laten provoceren. Wij doen een oproep aan de overheid en handhavers van de openbare orde om de betrokken daders zo snel mogelijk op te sporen en actie te ondernemen tegen iedere vorm van terroristische, criminele en haatdragende organisaties en hun leden. Wij verzoeken dringend de overheid en handhavers van de openbare orde goede nota te nemen van het bovenstaande en op te treden! Het hoeft geen betoog dat dergelijke haatacties en dreigingen onze samenleving beschadigen.



Turkse Federatie Nederland

***

Dordrecht’te saldırı

Amsterdam, 24 Haziran 2016



Hollanda’da terör, 23 Haziran akşamı maalesef kendini yine gösterdi. Takriben 30 kişiden oluşan elleri sopalı ve silahlı bir grup, Dordrecht’te bulunan Hollanda Türk Federasyon Ayasofya Camii’ne saldırıda bulunmuştur.

Saldırganlar baskını akşam saat 20.30 sularında camide iftar hazırlıkları devam ederken gerçekleştirmişlerdir. Saldırganlar mekânda maddi hasara yol açmış, camlar ve birçok eşya kırmışlardır. Mekânda bulunanlar -dört yetişkin ve bir 11 yaşındaki çocuk- tehdit edilmişler, çıkan arbedede ise mekânda bulunanlar aldıkları darbeler sonucu yaralanmışlardır. Tanıkların ifadelerine göre saldırganlar bu baskını iki gün önce terör örgütü PKK’nın bayrağının asılı olması üzerine camı taşlanarak kırılan evin intikamını almak için gerçekleştirdiklerini söylemişlerdir.

Bu olay Hollanda’daki özgür toplum düzenine yönelik saldırılardan sadece biri. Bu ve benzeri olaylar biz Hollanda’da yaşayan Türklerin de önemli bir parçası olduğu toplumumuz içerisinde gerilimlere ve huzursuzluklara sebebiyet vermektedir.

Hollanda Türk Federasyon olarak bu baskını şiddetle kınıyor, fitnecilerin sıkça Hollanda’da yaşayan çeşitli nüfus gruplarını provoke etmeye çalışmasını ve nefreti körükleme çabalarını da esefle karşılıyoruz.

Yaşanan bu olaydan sonra Hollanda’nın dört bir tarafından duyarlı ve kaygılı insanların camiyi ziyaret ederek dayanışma örneği gösterdiklerini belirtmek isteriz.

Hollanda toplumuna ve bireysel özgürlüklere yönelik bu ve benzeri saldırıları kınıyoruz. Hollanda Türk toplumunun bu saldırılar ve kışkırtmalara rağmen provokasyona kapılmayacağından da eminiz. Hollanda devleti ve kamu düzenini sağlayan unsurlara, olayla ilgili saldırganları derhal yakalamaları ve her türlü terör, kriminal ve nefret saçan kurumlara ve üyelerine karşı harekete geçmeleri çağrısında bulunuyoruz. Devlet yetkililerini ve asayiş sorumlularını bu olayı iyi inceleyip gerekenleri yapmaya davet ediyoruz. Nitekim bu ve benzeri nefret girişimleri ve tehditler toplumumuzu derinden zedelemektedir.



Hollanda Türk Federasyon





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 35
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1314
Toplam Tekil 4069235
IP 3.141.8.247






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu