BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Kıbrıslı Türk gençlerin spor hakları için bıkmadan usanmadan mücadele etmeye devam edeceğiz” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Kıbrıslı Türk gençlerin spor hakları için bıkmadan usanmadan mücadele etmeye devam edeceğiz”
Tarih: 17.06.2016 > Kaç kez okundu? 1166

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıslı Türk gençlerin spor hakları için bıkmadan usanmadan mücadele etmeye devam edeceklerini belirterek, dışa açılımın esasının çözüm olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu 2015-2016 Futbol Sezonu Başarı Ödülleri Gecesinde konuşan Akıncı, “Sorumluluk üstlenen kişiler olarak bizim görevimiz; Kıbrıs Türk gençliğinin gerek futbol alanında gerekse diğer spor alanlarında önlerini açmak için gereken ne varsa eksiksiz yapmaktır, bıkmadan usanmadan bu konuda uğraş vermektir” diye konuştu.

Ülkede sınırlı şartlarda ve KKTC’ye uygulanan bütün ambargolara rağmen KKTC milli takım ve sporcularının uluslararası organizasyonlara katılmasının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, yapılabilen bazı sınırlı temasların da önemli olduğunu ancak asıl önemli olanın; Kıbrıs Türk halkının hak ettiği yerde olabilmesi olduğunu kaydetti.

“Sınırlı şartlarla”, bütün ambargolara rağmen Abhazya’da düzenlenen Conifa 2016 Dünya Kupası Turnuvası’na KKTC milli takımının katılmasının önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, “Yapılabilen bazı sınırlı temaslar da önemlidir fakat asıl olan hak ettiğimiz yerde olabilmemizdir” diye konuştu.



Özgürgün: "Sporun her dalının gelişmesi için destek vereceğiz"



Başbakan Hüseyin Özgürgün, sporun her dalının gelişmesine, özellikle futbolda altyapı ve tesisleşmeye destek vereceklerini söyledi.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun 2015-2016 Başarı Ödülleri Gecesi'ne katılan Başbakan Özgürgün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın da katıldığı ödül gecesinde yaptığı konuşmada, spor camiasının içinden çıktığını, arkadaşlarını da bu güzel gecede gördüğünü belirterek, ödül gecesinin futbol camiası için önemli olduğunu söyledi.

Futbol sezonunun başarılı geçmesinde emeği olan herkesi kutlayan Özgürgün, sezonda seyirci artışı yaşandığını ve futbol kalitesinin de arttığını ifade ederek, gelecek sezon seyircinin ve kalitenin daha da artacağı inancını dile getirdi.

Statların kalitesinin artmasına, alt yapıların geliştirilmesine ve tüm spor dallarına hükümet olarak destek vereceklerini anlatan Başbakan Özgürgün, statları ışıklandırma projeleri olduğunu, tesisleşmeye önem vereceklerini vurguladı.



Liderler bir araya geliyor



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla sürdürülen müzakereler kapsamında bugün bir araya geliyor.

Görüşme ara bölgede müzakereler için tahsis edilen binada yer alacak. 8 Haziran’daki son görüşmelerinde haftada iki kez bir araya gelmeyi kararlaştıran liderlerin bugünden sonraki görüşmeleri 21 ve 23 Haziran ile 1 Temmuz’da yapılacak.



Anastasiadis bugünkü görüşmeye hukukçularla birlikte katılacak



Rum Simerini gazetesine önceki gün “Sigma’da” yer alan bir programa konuşan Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e, haziran ayında Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile gerçekleştireceği dört görüşmede, bir hukukçular grubunun eşlik edeceğini söyledi.

Gazete bugünkü liderler görüşmesinde, Kıbrıs Rum tarafının müzakerecisi Andreas Mavroyannis’in de hazır bulunacağını ekledi.



BM Genel Sekreteri Ban: “Kişisel katılıma hazırım”



BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, uygun zaman geldiğinde Kıbrıs sorununun çözümü çabalarına, liderlerle kişisel temaslarla yeniden müdahil olmayı arzuladığını açıkladı.

Rum Alithia gazetesi, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un Rum Haber Ajansı KİPE muhabirine Kıbrıs sorununa ilişkin verdiği mülakatta, Kıbrıs sorununun çözümü çabalarına kişisel olarak müdahil olmayı istediğini söylediğini yazdılar.

Gazete, BM’nin 2016 yılının sonuna kadarki sürede Kıbrıs sorununun çözülebileceğine inanıp inanmadığının sorulması üzerine Ban’ın “devam eden müzakere sürecinin iyi niyet ve güven ortamı içerisinde iyi ilerleme kaydetmeyi sürdürmesinden cesaret aldığını” söylediğini yazdı.

Habere göre Ban “Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis ile Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı’nın kendi toplumları için en önemli unsurları halletmek adına, diğer toplumun haklarına da saygı duyarak son bir yıldır süren yoğunlaştırılmış müzakerelerde yoğun çaba sarf ettiklerini” belirterek “BM’nin kendine ait bir takviminin olmadığını” vurguladı.

Kıbrıs sorununun çözümünün gerçekten siyasi ve ekonomik faydaları olacağını ve bunun yansımalarının adanın çok ötesini de etkileyeceğini ifade eden Ban, Kıbrıs sorununun çözümünün kolay olmadığını ancak mevcut müzakerelerin kalıcı bir çözüm için en iyi fırsat olduğunu belirtti.

Ban, BM’nin ve kendisinin, liderlerin çabalarını desteklemeyi, “Kıbrıs’ın geleceğinin Kıbrıslılar tarafından tüm Kıbrıslılar için belirleneceği ilkesini de koruyarak” taahhüt ettiklerinin altını çizdi.

Tüm garantör ülkelerin çözüm müzakerelerini desteklemede önemli rolleri bulunduğunu ve Türkiye de dahil hepsinin en üst düzeyde verdikleri destekten cesaret aldığını ifade eden Ban, BM Güvenlik Konseyi’nin de çözüme yönelik desteğini çeşitli açıklamalarla ortaya koyduğunu vurguladı.

Ban, müzakere sürecinin liderler tarafından, Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin yardımıyla, yönlendirildiğini, liderler çağırdığında yardımcı olma taahhütlerinin de bulunduğunu belirterek “uygun an geldiğinde iki liderle de muhatap olmak için sabırsızlanıyorum” şeklinde konuştu.

Ban ayrıca, güvenlik ve garantiler konularının çözümün kritik bir bölümü olduğunu ve müzakerelerin sonucunun, iki toplumun kendi güvenliklerini karşı tarafın aleyhinde olacak şekilde aramasına imkan tanımayacak bir federasyon olmasının önemini de vurguladı.

Tarafların bütünlüklü çözüme varmasının ardından BM’nin güvenlik konusunda her iki tarafa da yardımcı olmaya hazır olduğunu ifade eden Genel Sekreter, her iki tarafın da çözüm sonrasında BM’nin adada rol üstlenmesini istediklerini açıkladıklarını, bunun ayrıntılarının uygun zaman geldiği, yani taraflar bütünlüklü çözüme yaklaştıklarında ele alınacağını sözlerine ekledi.



Kasulidis: "Doğal gazdan elde edilecek gelirlerin bir kısmı çözüm maliyetini finanse edecek”



Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, doğal gazdan elde edilecek gelirlerin bir bölümünün, Kıbrıs sorununun maliyetini finanse edebileceğini ifade etti.

Rum Fileleftheros gazetesine göre Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, önceki gün düzenlediği basın toplantısında, ABD temasları konusunda bilgi vermesinin yanı sıra Kıbrıs sorunu ve diğer konulara da değindi.

Kasulidis, doğal gazdan elde edilecek gelirlerin bir bölümünün, çözümün maliyetini finanse edebileceğini, ancak miktarın, IMF ve Dünya Bankası’nın incelemesinin henüz tamamlanmaması nedeniyle henüz belirlenemediğini ifade etti.



Güney Kıbrıs temel tüketim ürünlerinde pahalı



Güney Kıbrıs’taki tüketicilerin, AB içerisinde, süt, yumurta ve peynire en yüksek fiyatları ödemekte oldukları belirtildi.

Rum Haravgi gazetesi, Eurostat tarafından önceki gün yayımlanan verilere dayanarak, Güney Kıbrıs’ta bahse konu tüketim ürünlerindeki fiyatların, AB ortalamasından yüzde 140 daha pahalı olduğunu yazdılar.

Güney Kıbrıs’ta, ekmeğin fiyatının da AB ortalamasından pahalı olduğunu yazan gazeteler, Güney Kıbrıs’ta et ve tütün fiyatlarının ise AB ortalamasının aşağısında olduğunu belirttiler.









Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram













Dışişleri Bakanlığı











Facebook





Twitter





YouTube





Websitesi













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@kktcenf.org

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 58
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 1167
Toplam Tekil 4073094
IP 3.138.200.66






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu