BASIN BÜLTENİ Akıncı, Spehar’ı kabul etti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı, Spehar’ı kabul etti
Tarih: 16.06.2016 > Kaç kez okundu? 1153

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreterliği Kıbrıs Özel Temsilcisi görevini devralan Elizabeth Spehar’ı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı’nda yer alan görüşmede Müzakereci Özdil Nami ve Cumhurbaşkanlığı Basın Sözcüsü Barış Burcu hazır bulundu.

Spehar, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile gerçekleştirdiği ilk görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, Akıncı ile çok iyi bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi.

Spehar, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın kendisine görüşmede, Kıbrıs sorununa çözüm bulma sürecinin gidişatıyla ilgili bilgi aktardığını kaydetti.

Kıbrıs’ta ikinci kez görev yaptığını belirten Spehar, “Adada tekrardan bulunmak ve iki lidere destek veren bir rol üstelenmekten onur duyuyorum” dedi.

Dün ayrıca Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile de görüşen Spehar görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, liderlerin toplumlarına çözümü götürmeye çok kararlı olduğunun görüldüğü, ilgi çekici ve sürükleyici bir dönemde Kıbrıs’ta bulunduğuna işaret etti.

Spehar, 2008’de iki aylık süre için Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü Misyon Şefi görevini yürütmüştü.



Özgürgün: “Sendikalarla iyi ilişkiler içinde olacağız”



Başbakan Hüseyin Özgürgün, sendikalarla ve bütün sivil toplum örgütleriyle iyi ilişki içinde bir yönetim anlayışında olduklarını kaydetti.

Özgürgün, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası’nın (KAMU-SEN) davetlisi olarak adada bulunan Türkiye Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Başkanı Mehmet Arslan’ı kabulünde yaptığı konuşmada, sendikalarla ve bütün sivil toplum örgütleriyle iyi ilişki içinde bir yönetim anlayışında olduklarını, sendikaların ve örgütlerin çalışma hayatı için çok önemli olduğunu kaydetti.

Sendikaların çalışanların daha iyi şartlara sahip olması için çalıştıklarını belirten Özgürgün, bu süreçlerde bazen hukuksal ve yasal problemler ortaya çıkabildiğini, bunların çözümü için irade koymaya hazır olduklarını vurguladı.

Özgürgün, özel sektörü güçlendirme hedefinde olduklarını söyleyerek, bunun kamusal alana da olumlu yansımaları olacağını belirtti.



Özgürgün: “Spor ve futbolda alt yapı ve tesisleşmeye önem veriyoruz”



Başbakan Hüseyin Özgürgün, ülke sporu ve futbolun gelişmesinde altyapı ve tesisleşmeye önem verdiklerini belirterek, futbolda yurt dışı temas için girişim yapacaklarını söyledi.

Başbakan Özgürgün, Abhazya’da düzenlenen Conifa 2016 Dünya Kupası’nda 3’üncü olan KKTC A Milli Futbol Takımı, hakemler ile Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ve teknik kadroya yemek verdi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, yemekte yaptığı konuşmada, sporun içinden gelen bir kişi olarak bir milli maçın ve ülkesi adına forma giymenin farklı olduğunu bildiğini ve o duyguyu yaşadığını belirterek, gelecek yıllarda her branşta milli maç oynanması dileğinde bulundu.

Başbakan Özgürgün, ülkenin küçük olmasına rağmen sporda ciddi bir potansiyel olduğunu ve sporcuların bu potansiyeli ortaya koyduğunu kaydetti.

Milli Takıma tam destek verdiğini vurgulayan Başbakan Özgürgün, “Sporun şu anda bakanlığı yok ama başbakanlığa bağlıdır. Başbakanlıkta ciddi bir zamanımı da spora ayırıyorum. Tüm spor branşlarına aynı değeri veriyorum. Ama futbolun ayrı bir yeri, ayrı bir endüstrisi, ayrı bir seyircisi, potansiyeli var. Bu, dünyanın her yerinde böyle. Ülkemizde de futbol çok seviliyor” dedi.

Futbolda tesisleşmeye, altyapıya ve yurt dışı temaslara önem vereceklerini belirten Başbakan Özgürgün, milli takımın ve futbolun başarısına farkındalık oluşturmak için yemeğin bahane olduğunu söyledi.

Başbakan Özgürgün, futbolun kalitesinin eskiye göre arttığını, bunun alt yapı ve statlarla da ilgili olduğunu, ancak bunun yeterli olmadığını, daha iyisini yapmayı hedeflediklerini kaydetti.



DSİ geçiş döneminde suyun belediye depolarına taşınması için Türkiye’de ihaleye çıktı



Türkiye’den KKTC’ye su temin projesi kapsamında bir yıllık geçiş döneminde suyun yönetimini üstlenen Türkiye Devlet Su İşleri Müdürlüğü (DSİ), suyun belediyelerin depolarına kadar götürülmesi, kullanılan ünitelerin bir yıl süreli işletme, bakım ve onarımı için Türkiye’de ihaleye çıktı.

Konuyla ilgili TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, DSİ’nin KKTC ile Türkiye hükümetleri arasında imzalanan protokol gereği ihaleye çıktığını söyledi.



Mavroyannis müzakereci olarak kalacak



Andreas Mavroyannis, Kıbrıs Rum tarafının müzakerecisi olarak görevine devam edecek.

Rum Alithia gazetesi, Andreas Mavroyannis’in müzakerecilik görevine devam edeceği şeklindeki açıklamanın Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis tarafından yapıldığını yazdı.

Habere göre Hristodulidis, Mavroyannis’in, 17 Haziran’da, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile yapacağı görüşmede eşlik edeceğini belirtti.



“Kıbrıs sorununa 2016 yılı içerisinde çözümün gelmesi gerek”



Rum Simerini gazetesi, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’in önceki gün Brüksel’de gerçekleştirdiği ve Kıbrıs sorunun da ele alındığı görüşmede, yaratılan dinamiğin sonucu olarak Kıbrıs sorununa 2016 yılı içerisinde çözümün gelmesi gerektiği konusuna vurgu yapıldığını yazdı.



“ABD, Güney Kıbrıs’ın güvenlik tezlerini Ankara’ya aktaracak”



ABD’nin, Güney Kıbrıs’ın güvenlik konusundaki tezlerini Türkiye’ye aktaracağı ileri sürüldü.

Rum Fileleftheros gazetesi, Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in Washington temasları çerçevesinde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve ABD Dışişleri Bakan Yardımcı Victoria Nuland ile görüşerek, Rum hükümetinin güvenlik ve bilhassa garantilerle ilgili tezleri hakkında ayrıntılı bilgi verdiğini yazdı.

Geçmişte çeşitli düzeylerde bu konudaki Türk tezlerini Güney Kıbrıs’a aktarma görevini üstlenen Amerikan yetkililerin bu kez de Ankara’ya Güney Kıbrıs’ın görüşlerini aktararak, aynısını yapmaya istek belirttiğini kaydeden gazete, geçmişte her iki tarafa yönelik haberci görevini ise, bölgede seyahat eden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın üstlendiğini hatırlattı.

Amerikan diplomasisinin başının, Rum mevkidaşı Kasulidis’e Güney Kıbrıs’ın görüşlerini Türklere aktaracağı teyidinde bulunduğunu belirten gazete, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndaki görüşmelerde Kasulidis’in müzakereler süreci ve görüşülen dört başlık hakkında bilgi verirken, var olan zorluklardan da söz ettiğini aktardı.



Hristodulidis: “Barikatların açılması öncesinde halledilmesi gereken konular var”



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Derinya ile Lefke-Aplıç barikatlarının açılmasına dair ortak kararını yorumlayan Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, bunun öncesinde halledilmesi gereken bazı konular olduğunu, aynı zamanda bu gidişata yönelik bazı kararlar alınması gerekeceğini söyledi.

Rum Simerini gazetesine, Rum kesiminin bütün hazırlığı yaptığını ve önümüzdeki dört veya beş ay içerisinde bu barikatların açılması konusunda hareket edecek pozisyonda olacaklarını dile getiren Rum sözcü, Derinya barikatıyla ilgili olarak işlerin daha kolay, Lefke konusunda ise daha zor olduğunu sözlerine ekledi.



"Kuzey Kıbrıs’ta İstihdam Stratejisi’nin Oluşturulması" konulu çalıştay düzenlendi



Dünya Bankası ve AB Koordinasyon Merkezi tarafından "Kuzey Kıbrıs’ta İstihdam Stratejisi’nin Oluşturulması" konulu çalıştay düzenlendi. Sayıştay Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya, Dünya Bankası Uzmanları, AB Koordinasyon Merkezi temsilcileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan yetkililer ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner de toplantıya katılarak istihdam stratejisinin amacı ve öneminin paylaşılması hususunda katılımcılar ile görüş alışverişinde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner çalıştayda yaptığı konuşmada, ülkenin en büyük sorunlarından birinin istihdam stratejilerinin nasıl planlanacağı olduğunu söyledi ve işgücü piyasasının taleplerini karşılayan istihdam stratejilerinin belirlenmesine Bakanlık olarak önem verdiklerini belirtti.



Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum sanatçıdan ortak sergi



Kıbrıslı Türk Sümer Erek ve Kıbrıslı Rum Friksos Papandoniu’nun Londra’da ortak sergi açtı.

Rum Alithia gazetesinin haberine göre, İngiltere’de yaşayan sanatçıların “Zaman ve Mekan” adlı sergisinin 17 Haziran tarihine kadar açık olacağı belirtildi.



















Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram













Dışişleri Bakanlığı











Facebook





Twitter





YouTube





Websitesi













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@kktcenf.org

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 59
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 318
Toplam Tekil 4073594
IP 3.133.159.224






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu