BOP’un hedefi Büyük İsrail mi?.. - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BOP’un hedefi Büyük İsrail mi?.. - Necdet SİVASLI
Tarih: 12.06.2016 > Kaç kez okundu? 1171

Paylaş


Başkent Günlüğü / Necdet Sivaslı

e.mail: necdetes@mynet.com



BOP’un hedefi Büyük

İsrail mi?..



Ortadaki iddia şu:

Dış güçler Amerika’nın öncülüğünde PKK’nın Suriye kolu PYD’ ye destek vererek Suriye’de bir oldu-bitti yapmak, bölgede kurulması hedeflenen Bağımsız Kürdistan’ın önemli bir ayağını oluşturmak istiyor. Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)’un hedefinde olan bu gelişme ile Kuzey Irak ile Suriye arasında bir köprü kuruluyor. Bölgede oluşturulmasına çalışılan Kürdistan, İsrail’in Ortadoğu’daki ayağı olacak ve Büyük İsrail’in önü de açılacak.

Konuyu biraz daha açalım:

Amerika artık hem ikili oynuyor, hem de kendi planını uyguluyor. Dikkat edilecek olursa Suriye’deki Münbiç operasyonunu Arap güçleri ile yaptığını söylemişti. Ancak, geçen zaman içinde terör örgütü PKK/PYD’nin kuşatmasında bulunan Münbiç’in adını Mabuk olarak değiştirip açıkça özerklik hazırlığına başladı. İlçenin % 93’ünün Arap olmasına rağmen, şimdi bu bölgede etnik temizliğin yapılabileceğine dikkat çekiliyor.

Bunu nereden mi çıkarıyoruz?

PYD, Amerika’dan ve Batı’dan aldığı destekle daha önce Araplara ait yerleşim bölgelerini denetim altına almış, etnik temizlik yaparak toprak kazanıp, konumunu güçlendirmişti. PYD’ ye en büyük destek Amerika’dan geliyor. Daha önce Almanya, İngiltere, İtalya gibi ülkelerin desteklediği PYD’ ye en son Fransa’nın yardımda bulunduğu da ortaya çıktı.

Türkiye’ye rağmen Menbiç’te operasyon yapan Amerika’ nın şimdi tek hedefi var: Rakka Bölgesi’nin İŞID’ dan temizlemek, bu temizlik işi bittikten sonra da burayı PYD’ye teslim etmek. Böylece bir şehir PYD’ ye, hali ile PKK’ya verilmiş oluyor. Bu anlayış içinde PKK terörüyle mücadelenin sonu gelir mi?

Buradaki tezgâh şu:

Bu kapsamda Suriye’nin kuzeyinde tıpkı Irak’ın kuzeyinde olduğu gibi bir özerk bölge oluşturmaktır. Bunun temelleri çok önceden atıldı, şimdi ise hayata geçirilmeye çalışılıyor. Rusya’nın da bu konuda çok önemli rol oynadığını unutmayalım.

Şimdi Kuzey Irak’taki Peşmergebaşı Barzani’nin de ortaya çıktığını, PYD ile Kuzey Irak arasında kapalı olan sınırı Amerika’nın isteği üzerine açtığını, bölgedeki oluşumda ve ileride yaşanacak olan sınır değişikliğinde Barzani’nin de rol kapmakta olduğunu görmekteyiz. Türk ve Türkiye düşmanı Barzani, dikkat edin bundan sonra daha ne cambazlıklar ve hainlikler yapacak birlikte göreceğiz.

Şimdi soralım mı?

Bunun adı nedir? Yeni Haçlı ittifakı değil mi?

Gelişmeler, bölgede Büyük İsrail’i kurmak için Haçlı İttifakı tezgâhının kurulduğunu bütün çıplaklığı ile gözler önüne seriyor. Biz, bunu bugün sadece seyretmekle yetinebilmekteyiz. Bizi iç işlerimizle ve sürekli oluşturulan içi boş gündemlerle öylesine oyalıyor ve meşgul ediyorlar ki, adeta etrafımızı görecek halimiz yok. Olsa bile yapabilecek bir şeyimiz de bulunmuyor.

ABD ile PYD arasındaki ittifak kirli bir ittifaktır. Bütün itirazlarımıza ve uyarılarımıza rağmen PKK’nın devamı olan PYD’ ye Amerika’nın ve dış güçlerin destek vermesi, koruyup kollaması boşuna değildir. Bu noktada bütün sıkıntıyı çekecek olan ve gelecekte en büyük boşluğa düşecek olan bizden başkası olmayacaktır.

Münbiç Yerel Meclisi Başkanlığı görevini yürüten Münzir Ebu Sellel şehirde yaşananları Yeni Şafak Gazetesi’ne anlattı. PYD'nin şehirdeki oyununu gözler önüne seren Ebu Sellel, PYD'nin Ebu Emced isimli Esed yanlısı bir kişiyi başkan ilan ettiğini ifade etti. Örgütün, Münbiç Halk Meclisi kurduğunu ve ilçeyi ele geçirmeden federal yönetim oluşturacaklarını anlatan Ebu Sellel, “Tel Abyad örneği tekerrür edecek ve halkımızın evleri ellerinden alınarak, bölge sözde Kürdistan projesine dahil edilecek" diye konuştu.

Ebu Sellel, PYD'nin hedeflerine ulaşmak için federal yönetim ilanına dönük hazırlıklarını bildiklerini vurguladı. Yüzde 3 oranında Kürt'ün yaşadığı Münbiç merkez ve çevresindeki Arapların zorla göç ettirileceğini ifade eden Ebu Sellel, “Arapların zorla göç ettirilmesi sonrası Tel Abyad ve Haseke'de olduğu gibi bölgeye Kürt nüfusu yerleştirilecek" ifadelerini kullandı.

İşte size federal yönetim tuzağı.

Öte yandan Kuzey Halep'te muhaliflere karşı korkunç bir vahşet örneği sergileyen IŞİD'in PYD’ ye karşı savaşmaması ise dikkat çekti. IŞİD, son 3 günde 46 köyden direnmeden çekildi. Bu durumun dikkate değer olduğunu vurgulayan Münzir Ebu Sellel, “PYD'yi bir gövde olarak düşünürsek, onun Suriye'deki ayaklarının IŞİD terör örgütü olduğunu söyleyebiliriz" diyor.

Bölgedeki bütün bu gelişmeler dış güçlerin bilgisi ve desteğinin olmaması halinde gerçekleşebilir mi? “Müttefik” dediklerimiz kendi topraklarımızı kullanıp, edindikleri üslerden altımızı oyuyorlar.

Zaten artık her şey açıktan ve hiç bir şey de gizlenmeden yapılıyor. Rusya’nın da işin içinde olduğunu ve bu haçlı yapılaşmanın bizi iyice bölgede etkisizleştirmeye çalıştığını da görebilmekteyiz. Görebildiğimiz kadarı ile bizi çok daha zor günler bekliyor.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 18
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 858
Toplam Tekil 4072785
IP 3.149.252.37






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu