BASIN BÜLTENİ Burcu: “Cumhurbaşkanımız Kıbrıs’ta bir an önce çözüme ulaşmak amacıyla sürdürdüğü çabayı ikiye katlamaya hazırdır” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Burcu: “Cumhurbaşkanımız Kıbrıs’ta bir an önce çözüme ulaşmak amacıyla sürdürdüğü çabayı ikiye katlamaya hazırdır”
Tarih: 26.05.2016 > Kaç kez okundu? 1171

Paylaş


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, 2016’da çözüm hedefine ulaşmak için zamanı iyi değerlendirmek gerektiğini vurgulayarak, “Cumhurbaşkanımız Kıbrıs’ta bir an önce çözüme ulaşmak amacıyla sürdürdüğü çabayı ikiye katlamaya hazırdır. Rum Liderliği’ni de fevri tepkilerle değil, aynı bilinçle hareket etmeye davet etmektedir” dedi.

Burcu yazılı açıklamasında, “Cumhurbaşkanımız Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği’nin bugünkü (dünkü) yazılı açıklamasında da ifade edildiği şekilde, daha önce de defaten vurguladığı gibi, Kıbrıs’ta bir an önce çözüme ulaşmak amacıyla sürdürdüğü çabayı ikiye katlamaya hazırdır.

Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta iki kesimli, iki toplumlu, iki kurucu devletin siyasi eşitliğine dayalı federal bir çözüm için Kıbrıs Rum Liderliği’ni de anlaşılması mümkün olmayan fevri tepkilerle değil, aynı bilinçle hareket etmeye davet etmektedir” dedi.

Burcu açıklamasında ayrıca , “Sayın Cumhurbaşkanımızın hangi yemek davetine katılacağı kendi takdirleridir. Buna kimsenin ambargo koyma hakkı yoktur” ifadelerini de kullandı.

Kıbrıs’ta federal çözüm hedefiyle bir yıldır samimiyetle sürdürülen müzakerelerden sonuç almak ve iki liderin kamuoyuna açıkladığı hedefin gerçekleşmesi için 7 aylık bir zaman dilimi olduğuna vurgu yapan Burcu, “2016 sonuna kadarki bu sürenin her günü, her saati çok önemlidir” dedi.

Burcu, şunları kaydetti: “Güney Kıbrıs’taki seçimlerin tamamlanmasının ardından müzakere temposunun hızlanması, çalışmalarımıza yeni bir formatta yoğunlaştırılmış olarak devam ederek iki halkın referandumuna sunulacak bir anlaşma metnine son şeklinin verilmesi Kıbrıs Türk halkının beklentisidir. Bu beklentinin Kıbrıs Rum Lider Anastasiadis ile Cumhurbaşkanımız Akıncı’nın müzakerelerin birinci yılı vesilesi ile yaptığı ortak açıklamada ifadesini bulduğu gibi, Rum halkının da beklentisi olduğuna inanmak isteriz.”

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile görüşmesinin müzakere tarihinde ilk olmadığını, İstanbul’daki görüşmenin de öncekiler gibi çözüm müzakerelerine olumlu katkı sağlamak amacıyla yapıldığını belirten Burcu, şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın BM Genel Sekreteri ile hangi ülkede, hangi kentte görüşeceği sadece Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın BM Genel Sekreteri’nin birlikte karar verebileceği bir husustur. Ayrıca, Sayın Cumhurbaşkanımızın hangi yemek davetine katılacağı da kendi takdirleridir. Buna kimsenin ambargo koyma hakkı yoktur.”

Kıbrıs Rum liderliğinin Kıbrıs Türk halkının ortaklık hakkı bulunan Kıbrıs Cumhuriyeti’ni 53 yıldır tek başına temsil etme ve bunu sadece Rumların yönetiminde bir cumhuriyet haline dönüştürme alışkanlığının bazı durumlarda haksız ve abartılı tepkiler olarak nüksettiğini vurgulayan Burcu, “Bu, en hafif tabiriyle müzakere masasının bir yarısına yani müstakbel birleşik federal Kıbrıs’ın kurucu ortaklarından birine, Kıbrıs Türk toplumunun Lefkoşa’daki ara bölge dışında varlığına gösterilen tahammülsüzlüktür. Bu, kabul edilmesi asla mümkün olmayan bir tutumdur” dedi.

Müzakere masasının eş ve eşit toplumlarından birinin lideri olarak, BM Genel Sekreteri ile çözüm gündemiyle yapılan bir görüşmeyi de bahane ederek masadan kalkmanın ise daha da büyük bir hata olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, “Kıbrıs’ın böyle davranışlarla daha fazla kaybedecek zamanı yoktur. Hedef, 2016’yı gerçekten çözüm yılı yapmak olmalıdır” dedi.



“Müzakereciler liderlerin vereceği talimat doğrultusunda hareket edecek"



Kıbrıslı Türk müzakereci Özdil Nami ile Kıbrıslı Rum müzakereci Andreas Mavroyannis'in dün yaptığı görüşmede, "müzakerelerde liderlerin vereceği talimat doğrultusunda hareket etme konusunda mutabık kaldıkları" açıklandı.

Dün sabah ara bölgede bir araya gelen Nami ve Mavroyannis, bir saatlik görüşmelerinde Rum lider Nikos Anastasiadis'in İstanbul'da yaşanan gelişmeler üzerine cuma günkü liderler görüşmesine katılmama kararıyla ortaya çıkan durumu değerlendirdi.

İki müzakereci, Kıbrıs müzakere sürecinde, liderlerin vereceği talimat doğrultusunda hareket etme konusunda mutabık kaldı.

Nami ve Mavroyannis'in heyetleriyle birlikte dün için planlanan ve müzakerelerdeki "yönetim ve güç paylaşımı" başlığını ele alacakları görüşme, Anastasiadis'in yarınki görüşmeye gitmeyeceğini açıklaması üzerine müzakereciler görüşmesine dönüştü ve ortaya çıkan durum ele alındı.



Biden liderlerle telefon görüşmesi yaptı



ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Lider Nikos Anastasiadis ile telefon görüşmesi yaptı. Telefon görüşmeleri liderlerin sosyal medya hesaplarından duyurulurken, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, "Telefon görüşmesinde müzakere sürecinin geldiği aşama değerlendirildi" diye yazdı.



Haq: “Anastasiadis’in cuma günkü liderler görüşmesine katılmayacağına dair bize resmi bir bilgi ulaşmadı”



BM Genel Sekreteri Sözcü Vekili Farhan Haq, İstanbul’da yaşananlar üzerine Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in cuma günkü liderler görüşmesine katılmayacağına dair kendilerine resmi bilgi ulaşmadığını açıkladı. New York’ta BM Genel Merkezi’nde dünkü basın bilgilendirmesinde, Kıbrıs’la ilgili soruları da yanıtlayan BM Genel Sekreteri Sözcü Vekili Sözcü Vekili Haq, “barış görüşmelerinin bir sonraki toplantısı iptal oldu. Bu konuda herhangi bir şey yapılıyor mu?” sorusuna karşılık, kendilerine resmi bir bilgi ulaşmadığını söyledi.

Haq şunları ifade etti:

“Bu hususta bize herhangi resmi bir bilgi ulaşmamıştır. Ancak süreç içerisindeki bu önemli aşamada Genel Sekreter, her iki liderin de barış sürecinde büyük cesaret ve azim gösterdiğini ve önemli ilerleme kaydettiğini vurgulamak istiyor. Bu nedenle Genel Sekreter, tüm Kıbrıs halkının yararı için çabalarını önümüzdeki aylarda iki katına çıkarmaları amacıyla liderleri teşvik etmektedir.”

Farhan Haq, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Dünya İnsani Zirvesi’nin yapıldığı İstanbul’a gitmesi ve Erdoğan’ın verdiği akşam yemeğine katılmasının Anastasiadis’i kızdırması konusundaki yorumu da sorulan Haq, yemeğin BM organizasyonu olmadığını hatırlattı.

Sözcü Vekili Haq, Akıncı’nın Dünya İnsani Zirvesi’nde katılımcı olmadığını ancak bu etkinliğe ev sahipliği yapan Türkiye Cumhurbaşkanı’nın daveti üzerine akşam yemeğine katıldığını kaydederek, “Genel Sekreter de bu etkinlikte misafir olarak bulunuyordu. Ancak daha önce de belirttiğim gibi, düzenlemeler Türkiye Hükümeti tarafından yapılmıştır. Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen bir etkinlik değildi” diye konuştu.



Tatar: “Anastasiadis ’in oyuncağı değiliz”



Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar, Rum liderliğinin hedefinin; “Türkiye’yi Kıbrıs’tan çıkarmak ve Kıbrıs Türkünü tahakküm altına almak” olduğunu belirterek, “Kıbrıs Türk halkı ve Cumhurbaşkanı, Anastasiadis’in oyuncağı değildir. Kendi kaderimizi kendimiz çizmeliyiz” dedi.

UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar yazılı açıklamasında, Güney Kıbrıs’ta yapılan milletvekilliği seçimi sonuçları ile Rum lider Nikos Anastasiadis’in, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Dünya İnsani Zirvesi için verilen yemeğe katılması ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile görüşmesinin ardından sergilediği tutumu değerlendirdi.

Tatar, Anastasiadis’in; Akıncı’nın yemeğe katılmasını ve BM Genel Sekreteri ile görüşmesini protesto etmek adına bir kez daha müzakere masasından kalkmasının; “Kıbrıs Türk tarafında çizilmeye çalışılan pembe tablonun doğru olmadığını gösterdiğine” dikkati çekti.

Ersin Tatar, Rum halkı ile Rum liderinin; Kıbrıs Türk halkını eşit ortak olarak gören bir anlayıştan çok uzak olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Güney Kıbrıs’ta geçtiğimiz Pazar günü yapılan milletvekilliği seçimlerinde ortaya çıkan tablo doğru okunmalıdır. Faşist, Kıbrıs Türklerine düzenlediği saldırılar ve fanatik görüşleri ile bilinen Rum Ulusal Cephesi ELAM’ın oyunu 3 katına çıkardığı, Kıbrıs konusundaki aşırı görüşleri ile bilinen diğer partilerin de güç kazandığı, Rum halkının ekonomik sorunların başlıca sorumlusu olarak gördüğü AKEL ve DİSİ’ye yüzde 14 oranında oy kaybettirdiği, halkın yüzde 30’a yakın bir kısmının protesto için sandığa gitmediği göz ardı edilmemelidir.

Böylesi bir tablo sonrasında Rum halkından 23 milyar Euro’yu bulacağı iddia edilen çözümün maliyetine destek sağlamasını beklemek ya da Sayın Akıncı’nın iddia ettiği gibi Kıbrıs Türk tarafının haklı beklentilerine olumlu yanıt vermesini umut etmek hayalciliktir.

Rum lider Nikos Anastasiadis’in bu sonuçların hemen arkasından İstanbul’da sergilediği tutum ve devamında görüşme masasından bir kez daha kalkması tesadüf değildir. Anastasiadis, halkının beklentilerinin ne olduğunu bilerek böyle davranmıştır.

Rum halkı ve Rum liderliği kendi bildikleri yolda ilerlemekte kararlıdır. Rumlar 1974 öncesine dönüşü sağlamayacak hiç bir anlaşmaya rıza göstermedi, göstermeyecektir.”

Tatar, bu noktada önemli olanın Rumların ne yaptığı değil, Kıbrıs Türk halkının ne yapacağı olduğunu ifade ederek, “Hala Rum liderliğinin peşinden sürüklenip gidecek miyiz?” diye sordu.

“Kendisini tüm Kıbrıs’ın hakimi bir Devlet, bizi ona yamanmak zorunda bir cemaat olarak gören Rum liderliğinin masadan kalkması karşısında olanı biteni sineye mi çekeceğiz?” diyen Tatar, Anastasiadis’in, “hidrokarbon yatakları konusunda 3. tur ihaleye çıkma, tüm dünyayı gezip Türkiye’ye saldırma, Kıbrıs Türkü’nün haklarını gasp etmek, gençliğimizin spor yapmasını, sanatçılarımızın, iş insanlarımızın dünyaya açılmasını engelleme konusunda kendisini serbest kabul ettiğini”, ayrıca Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliğine de istediği “ayarı” vermeye çalıştığını kaydetti.

Tatar, “Bunlara boyun mu eğilecektir?” diyerek, “Sayın Cumhurbaşkanı ve ekibi fazla iyimser ve gereğinden çok anlayışlı… Rum tarafına taviz vermekte hevesli olmaktan vazgeçip gerçekleri görmelidir. Masada olup bitenler bir an önce halkımıza açıklanmalı, Rum tarafı ile ucu açık görüşme yapılmayacağı süratle BM’ye bildirilmeli ve Kıbrıs Türk halkının olmazsa olmazları derhal açıklanmalıdır. BM ve uluslararası diğer platformlarda Cumhurbaşkanlığı, KKTC Meclisi ve Hükümet işbirliğinde yeni bir dış politika atağı sergilenerek Rum uzlaşmazlığı herkese anlatılmalıdır. Kendi kaderimizi kendimiz çizmeliyiz. Kıbrıs Türk Halkı ve onun Cumhurbaşkanı, Anastasiadis’in oyuncağı değildir” ifadelerini kullandı.



Özyiğit: “Gerginlik, çözüm sürecini olumsuz etkileyen bir gelişme”



Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine İstanbul'da düzenlenen yemeğe katılması ve Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis'in buna tepki göstermesiyle baş gösteren gerginliğin, çözüm sürecini olumsuz etkileyen bir gelişme olduğunu kaydetti.

Yazılı açıklama yapan Özyiğit, "esas olan müzakere masası ve çözüm sürecidir, bu nedenle masayı olumsuz etkileyecek, sürece zarar verecek her türlü davranıştan uzak durulması hayati derecede önemlidir" dedi ve alışılagelmiş davranış biçimleri ve tepkisel kararların sürece yarar değil, zarar verdiğine dikkat çekti.

Akıncı'nın zirveye değil, yemeğe katıldığını, ardından da BM Genel Sekreteri ile Kıbrıs konusu ve müzakere sürecine yönelik bir değerlendirme yaptığını belirten Özyiğit, Kıbrıslı Türklerin uluslararası platformlarda temsil edilmesinden rahatsızlık duyulmasının, üstüne üstlük bunu gerekçe göstererek liderler görüşmesinin iptal edilmesinin yanlışlığına dikkat çekti.

İçinde bulunulan süreçte gerginliğe değil, uzlaşıya ihtiyaç olduğunu, çözümün görüşmeden kaçmakla değil, diyaloğu sürdürerek masada samimi bir şekilde müzakereleri yürütmekle mümkün kılınabileceğini kaydeden Özyiğit, "siyasi eşitlik temelinde bir federal çözüm için müzakere yapılırken, varılacak olası çözümde de eşit iki ortak olunması konuşulurken, Kıbrıslı Türklerin uluslararası platformlarda temsil edilmesi kimsede rahatsızlık yaratmamalı" dedi.



Beşparmak Grubu: “Akıncı’nın yemeğe katılıp, Ban ile görüşmesi yerinde bir inisiyatif”



Beşparmak Grubu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın İstanbul'da yer alan Dünya İnsani Zirvesi’nde Türkiye’nin özel davetiyle, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği yemeğe katılması ve bu vesileyle İstanbul’da bulunan BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'la görüşerek müzakere sürecini ele almasının yerinde bir inisiyatif olduğunu belirtti.

Osman Ertuğ, Beşparmak Grubu adına yaptığı açıklamada, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in Mustafa Akıncı'nın bu girişimlerinden rahatsız olmasını eleştirdi. Ertuğ, “Yemeği boykot etmesi, bununla da kalmayarak Cuma gün yapılması planlanan liderler görüşmesine katılmayacağını açıklaması ve BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile olan randevusunu da iptal etmesi, Rum lideri samimiyet testinde sınıfta bıraktı” dedi.

Anastasiadis'in Erdoğan'ın verdiği yemeğe katılmaması ve "İstanbul'daki gelişmeleri" bahane ederek Akıncı'yla planlanmış görüşmeye katılmaktan vazgeçmesinin diplomatik teamüllere aykırı ve iyi niyetle bağdaşmadığını kaydeden Ertuğ, bu davranışın, başlığı ve teması İnsani olan bir Zirve'yle ilgili olduğuna da dikkat çekti. Ertuğ, “Dileğimiz Rum tarafının bu tür hazımsız ve uzlaşmaz davranışlardan vazgeçerek eşitlik ve ortaklık ruhuna uygun bir yaklaşım sergilemesidir” dedi.

Ertuğ, şöyle devam etti: “Uluslararası alanda tek yanlı ve haksız bir avantaja sahip olan ve bunu Kıbrıs Türk tarafına karşı diplomatik bir silah olarak kullanmaktan hiç çekinmeyen Kıbrıs Rum tarafının, federal ortaklık müzakerelerinin bu yıl sonuçlanacağı iddia edilen bir zamanda, Ada’nın eşit sahibi Kıbrıs Türk tarafına karşı gösterdiği bu tahammülsüzlük gerçekten ibret verici olup karşı tarafın adil ve kalıcı bir uzlaşı konusundaki samimiyetiyle ilgili kuşkuları daha da artırmaktadır”

Ertuğ, Anastasiadis’in sergilediği bu tutumla, zirvede yaptığı konuşmada bir arada yaşamla ilgili söylediklerinde ne kadar samimiyetsiz ve temelde hegemonyacı olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.



Rumlar Downer’den sonra Eide’yi de istenmeyen adam ilan etti



Rum Fileleftheros gazetesi, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Dünya İnsani Zirvesi çerçevesinde verilen yemeğe davet edilmesi nedeniyle Kıbrıs Rum Yönetimi’nin İstanbul’da cereyan edenlerden sorumlu tuttuğu BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide için BM yetkilisi artık muteber arabulucu görülmüyor” ifadesini kullandı.

Haberi “Eide İstenmeyen Adam” başlığıyla iç sayfasında detaylandıran gazete Akıncı’nın İstanbul’daki yemeğe davet edilmesi ve Genel Sekreter ile görüşmesinin Rum yönetimini çok öfkelendirdiğini belirtti.

Eide’nin pazartesi günü, İstanbul’da bulunan Anastasiadis’i ve Rum Sözcü Nikos Hristodulidis’i telefonla arayarak Erdoğan’ın yemeğe Akıncı’yı da davet etmeye ve kendilerini aynı masada yan yana oturtmaya karar verdiğini ilettiğini belirten gazeteye göre “Anastasiadis bunun üzerine öfkeli bir şekilde ‘size afiyet olsun, ben katılmıyorum’ dedi. Telefon kapandı ve Rum yönetimi için artık istenmeyen kişi haline gelen Eide ile konuşmaya son verildi.”

Anastasiades’in söz konusu olaylardan en çok Eide’yi sorumlu tuttuğuna dikkat çeken gazete, tepki olarak İstanbul’dan ayrılışını erkene aldığını, Eide ile bugün planlanan görüşmeyi ve Akıncı ile müzakere prosedürü çerçevesindeki yarınki liderler görüşmesini iptal ettiğini yazdı.



Anastasiadis Bartholomeos’la görüştü



Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Dünya İnsani Yardım Zirvesi çerçevesinde gittiği İstanbul’da, önceki gün, Fener Rum Patriği Bartholomeos’la görüştü.

Rum Fileleftheros gazetesi, Bartholomeos’un, Anastasiadis ile görüşmesinde, Fener Rum Patrikhanesi’nin, Kıbrıs sorununun çözümü için yürütülen toplumlararası müzakereleri büyük bir ilgi ve heyecanla izlediklerini söylediğini yazdı.

Habere göre Bartholomeos, Kıbrıs sorunu müzakerelerinin şu anda, geçmişe kıyasla “çok daha iyi bir yolda olduğunu”; adadaki iki toplumun, gelecekte uyum içerisinde bir arada yaşamasını arzu ettiklerini ve bunun için dua ettiklerini kaydetti.

Anastasiadis de, Kıbrıs sorununa kalıcı ve sürekli bir çözüm bulunmasının sorumluluğunu taşıdığını ve zorlukların aşılması için çaba gösterdiğini söyledi.



ABD: “Seçimler bitti, şimdi Kıbrıs sorunu”



ABD’nin, Güney Kıbrıs’taki Milletvekilliği seçimlerinin bittiğini belirterek, şimdi Kıbrıs sorunuyla ilgilenmenin zamanının geldiğine işaret ettiği belirtildi.

Rum Fileleftheros gazetesine göre Güney Kıbrıs’taki Milletvekilliği seçimlerini yorumlayan ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Kıbrıs’taki iki tarafın, adanın iki toplumlu, iki kesimli federasyon temelinde yeniden birleşmesine yönelik çabaları yeniden canlandırması umudunu dile getirdi.

Yetkili, ABD’nin, barışçıl ve demokratik bir seçim gerçekleştirilmesinden ötürü Güney Kıbrıs’ı kutladığını ifade etti.

Güney Kıbrıs’ı “dost ve stratejik ortak” olarak niteleyen yetkili, ABD’nin Güney Kıbrıs’la ikili ilişkilerin güçlenmeye devam etmesini istediğini de belirtti.



Buttenheim, Dr. Fazıl Küçük Müzesi’ni ziyaret etti



BM Genel Sekreteri'nin, Kıbrıs Özel Temsilcisi Lisa Buttenheim, Cumhuriyet Meclisi Başkanlığınca yeniden düzenlenerek bir süre önce hizmete açılan Dr. Fazıl Küçük Müzesi’ni ziyaret etti.

Müze yetkililerinden sergilenen eserler hakkında bilgi alan Buttenheim, ziyaretin sonunda müze anı defterini imzaladı.

Buttenheim, anı defterine şunları yazdı:“ Dr. Fazıl Küçük ‘ün, Kıbrıs’ın ilk Başkan Yardımcısı olması, bu ada için tarihi karaktere sahip olması ve Kıbrıs Türkü için yaptıkları önemli şeyler. Geriye dönüp baktığımızda başarılarından memnun olmamak mümkün değil. Açıkça görülüyor ki, o mükemmel ve sevilen bir adamdı. Beni müzeye davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim.”











Enformasyon Dairesi









Facebook







Twitter







Instagram













Dışişleri Bakanlığı













Facebook







Twitter







YouTube







Websitesi













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@kktcenf.org

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 49
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1449
Toplam Tekil 4076230
IP 3.142.12.240






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu