Hollanda Türk Federasyon’un aylık etkinlik ve haber bülteni - Murat GEDİK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Hollanda Türk Federasyon’un aylık etkinlik ve haber bülteni - Murat GEDİK
Tarih: 30.04.2016 > Kaç kez okundu? 2155

Paylaş


Hollanda Türk Federasyon’un aylık etkinlik ve haber bülteni

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Hollanda Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu’na bağlı Amsterdam Mescid-i Aksa ve Ulu Camii teşkilatları tarafından ortaklaşa düzenlenen programda, 4 Nisan 1997 ebediyete uğurlanan Türk Dünyasının Başbuğu ve Devlet adamı merhum Alparslan Türkeş ölümünün 19.yılında Amsterdam’da okunan Kuran-ı Kerim tilaveti, İstiklal Marşı, saygı duruşu ve dualarla anıldı.

Anma programının ev sahipliğini yapan Amsterdam Mescidi Aksa Teşkilat Başkanı Necmi Çelik yaptığı selamla konuşmasında, Başbuğ Alparslan Türkeş’in Türk gençliğine bakışını ve verdiği önemden bahsetti. Necmi Çelik" Türkün son Başbuğ'u Alparslan Türkeş Bey'i anmak için bu gün burada toplandık. Başbuğ tüm hayatını Türk milletine adamış ve ona hizmet etmekle geçirmiştir. Zaman zaman iftiralara ve işkencelere maruz kalmıştır. Ama hiçbir zaman yılmamıştır. Davasından ve ülküsünden vazgeçmemiştir." dedi.

Başbuğ Alparslan Türkeş’in Türk siyasetine yeni bir soluk, yeni bir yorum ve yeni bir vizyon getirdiğini ifade eden Hollanda Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Murat Gedik ise, “Avrupa Türklüğünün Dünya Türklüğünün bir parçası olduğunu ve bunu en iyi görenlerden birinin de Başbuğ Alparslan Türkeş’tir. Onun açmış olduğu yol, onun bizlere bırakmış olduğu emanetleri bu tür çalışmalar ve anma programları ile her yıl bir araya gelerek yad ediyoruz. Başbuğ'un Türk dünyası sevdalısı, Türklük sevdası bizlere de aşılanmıştır. Bu sebeplerden dolayı da soydaşlarımızla Türk insanı ile her zaman beraber hareket etmekteyiz. Türk dünyasında elbette onun yeri ayrı idi. Rahmetli Türkeş elif gibi dik biri idi. Fikri zikri Türk milletinin, Türk devleti ile barışık mümtaz bir şahsiyetti. Daha doğrusu Başbuğumuz Türk'ün ruh kökü ile barışık bir insandı. Hiçbir zaman bu konularda bir sıkıntısı olamazdı zaten. Bu gün Türk milletinin, Türk devletinin birlik ve beraberlik içerisinde olması için, örneğin yaşamış olduğumuz ortamda bir devlet, hükümet farkını dahi gözetemiyoruz. Yani biz bu doğrultularda çok hassasız. Bizler Rahmetli Başbuğ Türkeş'in çizmiş olduğu birlik ve beraberlik yolunda devam ediyoruz." dedi.

haberin devamı 3. sayfada

Nisan 2016

Sayı: 40

Federasyon Bülteni

Bu sayıda

Türkeş ve Tarih

Türk Federasyon'dan Ülkücü Hareket seminerleri

Dini Bilgiler Yarışması düzenlendi

Maassluis ve Den Haag’ta kongre heyecanı

Nijmegen’de hem Nevruz hem 20. Yıl kutlandı

Arnhem Ahde Vefa gösterdi: şehitlerini andı

Ülkücülerin ağabeyi Ali Cerit dualarla uğurlandı

Ozan Çelebi öğrencilerine diploma töreni

Utrecht Türk Kültür Merkezinde 23 Nisan Çocuk Şenliği coşkuyla kutlandı 23 Nisan - Amsterdam Mescidi Aksa

Nijmegen’de 23 Nisan coşkusu 23 Nisan - Tilburg Türk Gençler Derneği

23 Nisan - Den Haag Türk İslam Kültür Vakfı Dordrecht Ayasofya Camiinden Irak Türkmenlerine yardım

Soest Ülkü Ocağı kermes düzenledi Dordrecht Ayasofya Camiinde Türk Kültür Günleri

Amsterdam Ulu Cami Kübra Kadın Kolları Kutlu Doğum programı düzenledi Protesto gösterileri

Başbuğ Türkeş dualarla anıldı

Federasyon Bülteni

SAYFA 2

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Federasyon Bülteni

SAYFA 3

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

“Türk milletinin birliği ve menfaati nerede ise nasıl ise, biz her zaman Hollanda Türk Federasyon olarak, rahmetlinin yolundan giden ülküdaşları olarak biz her zaman bunların yanında olduklarını ifade eden Başkan Gedik”, Türkeş demek, Türk tarihinin bir bütün olarak ele almak demektir. Yaşamış olduğumuz toplumda huzur ve barış için mücadele etmek demektir. Ruh kökünden kopmadan herkes ile kucaklaşmak demektir. Başbuğ bizlere cehalet ile mücadele etmeyi öğretmiştir ve bu cehalet çok sayıda maskeler kullanıp karşımıza çıkmaktadır. Onun bırakmış olduğu emanetler her daim yaşatılacaktır." diye konuştu.

Hollanda Türk Federasyon’a bağlı teşkilat başkanları, Federasyon kadın kolları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve bir çok ‘’Başbuğ’a gönül verenlerin yanı sıra vatandaşların katıldığı program merhum Başbuğ Alpaslan Türkeş’in Hollanda ziyaretlerinden oluşan çeşitli resimlerinin yer aldığı serginin gezilmesi ve hayatını anlatan slayt gösterisi ile sona erdi.

Anma programına katılanlar günün anısına toplu hatıra fotoğrafı için objektiflere poz verdiler.

Amsterdam Postası

Başbuğ Türkeş dualarla anıldı > Anasayfa’nın devamı

Türkeş ve Tarih

Rahmetli Alparslan Türkeş’in yıl dönümü olan 4 Nisan tarihi her sene geniş çapta dünyanın her yerinde çeşitli programlar ile anılmaktadır. Vefatının üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen bu anma programlarının göstergesi onun neden ülküdaşları tarafından Başbuğ olarak kabul görmesini de aydınlatmaktadır.

Kendi özü ile barışık olan Başbuğ Türkeş hiçbir zaman ne milli ne de dini kimliğiyle çelişkiye düşmemiştir, düşmediği gibi manevi değerleri için her türlü zorluklarla mücadele etmiştir. Ülküdaşları şehit edilmiş, kendisi bir kaç defa hayatı boyunca tutuklanmış ve zindanlara atılmış, idamla yargılanmış, iftiralara maruz kalmış, 12 Eylül cuntası teşkilatının üzerinden silindir gibi geçmiş ama o hiç pes etmemiştir. O adeta elif gibi hep dik durmuştur.

Alparslan Türkeş Türk tarihini adeta yaşatan ve ondan almış olduğu ilhamı Türk gençliğine aktarırken tarihi hep tarafsız ve bütünlük içerisinde okumuştur. O Türk büyükleri arasında hiç ayrım yapmadığı gibi Türk tarihini de bir bütün olarak ele almıştır. Bölge, mezhep ve antropolojik ırkçılık gibi yaklaşımlara hiçbir zaman müsamaha göstermemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk sonrası Türk Devlet adamlığında aranan bu milli ve manevi değerlere sahip olup bu diyardan göç etmişler arasında Başbuğ Türkeş’i göstermek hiçte abartılı olmaz. Hele bugün yaşanan ortamda Devlet ve Hükümet ayrımı bile yapamayan siyasileri görünce bu tespitin ne kadar doğru olduğu çok rahat anlaşılmaktadır. Başbuğ’un “Devlet-i Ebed Müddet” anlayışı ile binlerce yıllık Türk tarihinde yer almış olan Türk büyüklerinin anlayışı aynıdır.

Ne hikmetse rahmetli Başbuğ Türkeş’in hayatı ve mücadelesi ve Ülkücü Hareket gerektiği gibi ne yazılara ne de ekranlara yansıtılmıştır. Kısmen son zamanlarda giderilmeye çalışılsa da bu eksikliklerin giderilmesi daha çok zaman alacağa benziyor. Oysa Ülkücü Hareket’in ve onun Başbuğ’unun tarihi gelecek nesiller için çok önemlidir. Bu hem şuur ve tarih ile yoğrulmak adına, hem de Türkeş’i ve Hareket’i istismar etmek isteyenleri tanıyabilme konusundan çok önemlidir. Bu tarihin yazılması ya da beyaz perdeye aktarılması geri kaldığı müddetçe, bugün ülkücüyüm diye yaşayanlar ve özellikle herhangi bir ülkücü teşkilatta görev alanlar bildiklerini mutlaka ya seminerlerde ya da sohbetlerinde aktarmalıdırlar. Ülkücü Hareket bugünlere kolay gelmemiştir ve Hareket’in tarihini eksik bilenler de mutlaka sorumluluk taşımakta bilmeyerek noksan kalabilirler, hatta kalacaktırlar. Ve bu tarihi yazmaya ya da beyaz perdeye aktarma konusunda Ülkücü çizgisinde kırıklığı olmayan kişiler mutlaka görev almalı, aksi taktirde bu tarih eksik ya da yanıltılarak yazılır. Örneğin Başbuğ Türkeş hiç söz konusu olmaz ya da çok geri planlarda aktarılır ve yerine başkaları öne çıkartılır.

Bu tarih işte gerektiği gibi yazılıp aktarılmadığı için bugün Türkeş’i terk etmiş ve onu adeta hançerlemiş olanlar piyasada her fırsatta öne çıkıyorlar. Siyasi ikbal peşinde olan bu tiplerde haya ve namus gibi kavramların olmadığı gibi mideleri de çok geniştir. Bu tipler zamana göre yön değiştirirler ve çıkar için milli ve manevi değerlere ters olan konulara bile kendilerini alet edebilirler. İşte bu tipleri de iyi bilmek lazım. Hem Türkiye’de, hem Avrupa’da Ülkücü Hareket’i bölmek isteyen, bir yerlere peşkeş çekmek isteyenler gelecek nesillere mutlaka ama mutlaka aktarılmalı. Kim neden ve niçin Başbuğ’u terk etmiş, onun hakkında neler demiş, hangi siyasi yelpazelerde serinlik aramış gibi sorular sorulmalı ve cevaplar bulunmalı. Can çıkmazsa huy çıkmazmış, işte bunlar bugün piyasaya çıkıp adeta ülkücülük adına racon kesmeye kalkabiliyorlar ve utanmadan Hareket’in kurumlarına ve Liderine dil uzatabiliyorlar. Tarihi bilen ve ülkücü şuura sahip olan bunlara elbet fırsat vermez. Ve özellikle eski-ülkücülük neymiş örnekleriyle herkese anlatılmalı.

Zamanında Hareket’te bulunupta Başbuğ hayattayken onu terk edip bugün ebedi hayata göçenler var. Allah rahmet eylesin demek bizlerin görevidir, bizim ahlakımız bunu öğutler. İster ebediyete intikal etmişler olsun, ister halen hayatta olanlar olsun kimin ne yaptığını bilmek bir görevdir ve ona göre de gerektiği gibi mesafeli durmak bir dava adamlığıdır. Tarihi bilmek düşmanlık yürütmek için değil, bizzat kimlerin ne niyette olabileceğini de zamanında görebilmek için en güzel tedbirdir. “Türkeş’siz Türk Milliyetçiliği” anlayışı nedir işte tarih ile öğrenilir.

SAYFA 4

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Federasyon Bülteni

SAYFA 5

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Federasyon Bülteni

Türk Federasyon'dan Ülkücü Hareket seminerleri

Hollanda Türk Federasyon Nisan ayında farklı teşkilatlarında Ülkücü Hareket seminerleri düzenledi. Türkiye'den eğitimci yazar Gazi Karabulut'un konuşmacı olarak katıldığı seminerlerde Ülkücü Hareket'in dünü bugünü ve yarını, Türk Dünyası ve Ülkücü Hareket, Milli Şuur ve Turan gibi konulara değinildi. Amsterdam, Vlaardingen, Utrecht, Enschede ve Soest'ta bulunan Federasyon'a bağlı teşkilatlarda düzenlenen seminerlere yoğun ilgi gösterildi. Daha önce de seminer programları çerçevesinde Hollanda'ya gelen Gazi Karabulut gelecek dönemlerde de farklı seminerler için Hollanda'ya geleceğinin sinyallerini verdi.

Bugün bu zatlar Lider’e tavır alıyorlar, dün Başbuğ’a aldıkları gibi. Aslında bu tiplerin ne Başbuğ ne de Lider ile sorunları var, onların asıl sorunu devşiremedikleri Ülkücü Hareket’tir. Onların sorunu elif gibi olanları geçememelidir.

Ülkücü Hareketin selameti, geleceği ve her zaman olduğu gibi dik durabilmesi için onun neferlerinin bu Hareket’in ve Başbuğ’unun tarihini araştırma, okuma ve yazma azminin artırılabilmesi duasıyla Yüce Tanrı yar ve yardımcımız olsun.

Sadece 4 Nisan’larda değil, yılın her günü Başbuğ Türkeş duruşu sergileyebilme dileğiyle…

H.T.F. Genel Başkanı

Murat Gedik

Amsterdam TÜKEM

Utrecht

Soest

Enschede

Enschede

Vlaardingen

Federasyon Bülteni

SAYFA 6

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Hollanda Türk Federasyon Gençlik Kolları tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen “Temel Dini Bilgiler Yarışması“ Utrecht Türk Kültür Merkezi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Çekişmeli geçen yarışmaya, HTF Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Çömlekçi, teşkilat bünyesinde hizmet veren din görevlileri, dernek yöneticileri, öğrenci velileri ile çok sayıda meraklı vatandaş katıldı.

Yarışma programı Rotterdam Versaar teşkilatının din görevlisi Ensar Kalemli’nin sunumu ile Kur’an-ı Kerim tilaveti, Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kısa selamlama konuşması yapan Utrecht Türk Kültür Merkezi Başkan Yardımcısı Yusuf Aygün “Her yıl tekrarlanan bu yarışma teşkilatlarımız adına önemlidir ve öğrencilerimiz için farklı bir heyecana vesile oluyor. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diliyorum.” dedi.

Sırasıyla ezan okuma, Kuran-ı Kerim okuma ve dini bilgiler yarışmasında dereceye girenler:

Ezan okuma:

1 - Mükremin Metin Doğan (Schiedam)

2 - Kürşat Açış (Nijmegen)

3 - Abdülkadir Yıldız (Utrecht)

Kuran-ı Kerim kızlar:

1 - Rana Aksakal (Enschede)

2 - Damla Erdinç (Den Haag)

3 - İlay Gök (Rotterdam Versam)

Kuran-ı Kerim erkekler:

1 - Eyüp Akkoç (Amsterdam Tükem)

2 - Ögeday Erzik (Den Haag)

3 - Efe Kürkçü (Rotterdam Versam)

Dini Bilgiler Yarışması

1 - Amsterdam Tükem

2 - Amsterdam Mescidi Aksa

3 - Den Haag

Dini Bilgiler Yarışmasının kapanış konuşmasını yapan Hollanda Türk Federasyon Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Çömlekçi Hollanda Türk Federasyon’un her konuda olduğu gibi bu konuda da deneyim ve tecrübesiyle üzerine düşen sorumluluğu laikiyle yerine getirdiğini dile getirerek ailelerin çocuklarını huzur ve güven içerisinde HTF ’ye her zaman olduğu gibi yönlendirmelerinin faydalı bir davranış olacağını belirterek, yarışmadaki esas amacın camilerimizde yetişen çocuklarımızı ödüllendirmek, teşvik etmek, ailelerine ve topluma gösterip kendilerini onura etmek olduğunu belirtti. “Büyük hedefimiz çocuklarımızın dinine ve yaşadığı topluma faydalı nesiller yetiştirmektir. Bilgi yüklü değil, bilginin eyleme dönüştüğü gençler yetiştirmeliyiz.”

Yarışma sonunda katılan tüm öğrencilere çeşitli ödüller verildi. Yapılan toplu duanın ve çekilen resimlerin ardından verilen ikramla program sona erdi.

Amsterdam Postası

Dini Bilgiler Yarışması düzenlendi

Federasyon Bülteni

SAYFA 7

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

SAYFA 8

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Federasyon Bülteni

Maassluis ve Den Haag’ta kongre heyecanı

Hollanda Türk Federasyon’a bağlı Maassluis Türk Kültür Derneği 2. ve Den Haag Türk İslam Kültür Vakfı 25. kongresini yaparak yeni faaliyet dönemine girmiş oldular.

Maassluis Türk Kültür Derneğ’inde yapılan kongre ile Murat Kaya teşkilat başkanlığını Can Bağcı’ya devretti. Hollanda Türk Federasyon Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Çömlekçi’nin divan başkanlığını yaptığı kongrede Amsterdam Tükem Ülkü Ocağı Başkanı Yusuf Yorulmaz ve Den Haag Türk İslam Kültür Vakfı Başkanı Tahsin Çetinkaya divanda üyelik görevlerini yerine getirdiler.

Faaliyet ve muhasebe raporlarının okunması ve ibra edilmeleri sonrasında yapılan seçimde Can Bağcı başkanlık görevini Murat Kaya’dan teslim aldı.

Maassluis Türk Kültür Derneği kongresinde konuşan Hollanda Türk Federasyon Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Bahtiyar Federasyonun yapmış olduğu faaliyetleri dile getirirken yaşamış olduğumuz toplumun bütünüyle kucaklanmasını bir görev olarak kabul ettiklerini söyledi.

---

Den Haag Türk İslam Kültür Vakfı’nın 25. kongresi sonrası Tahsin Çetinkaya tekrar başkan olarak seçildi. Bayanların yoğun olarak katıldığı kongrede divan başkanlığını Hollanda Türk Federasyon genel muhasibi Sadettin Şimşek yaptı. Divan üyeliklerini ise Rotterdam Mimar Sinan Kültür Vakfı Başkanı Aşur Aydın ve Maassluis Türk Kültür Derneği Başkanı Can Bağcı yaptılar.

Kongre sonrası bir konuşma yapan Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik teşkilatlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde olmaları konusunda çok hassas olduklarını ve özellikle son zamanlarda Hollanda’da Türk toplumunu germek isteyenlere çok dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi. Murat Gedik aynı zamanda Den Haag teşkilatında aktif bir çalışma içerisinde olan Ülkem Kadın Kolları yönetimine teşekkür etti.

SAYFA 9

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Federasyon Bülteni

Nijmegen’de hem Nevruz hem 20. Yıl kutlandı

Nijmegen Türk Kültür Merkezi Nevruz Bayramını ve 20. yıl kutlamasını birlikte kutladı.

Nijmegen Lindenberg Theaterzaal’da gerçekleşen kutlamaya ilginin büyüklüğü biletlerin çok kısa zamanda tükenmesine sebep olmuştu.

Her yıl geleneksel olarak Nijmegen’de çeşitli faaliyetlerle kutlanan Nevruz bu sefer 20. yıl kutlaması ile birleştirilerek çeşitli gösteriler ile kutlanmış oldu.

Kuran-ı Kerim tilaveti, şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını teşkilat başkanı Serkan Gedik yaptı. Serkan Gedik duyulan yoğun ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür edip şu ana kadar Nijmegen teşkilatında emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

Nijmegen Türk Kültür Merkezi Hilal Vakfı Kadın Kolları Başkanı Hatice Yanbul ise Nevruz’un önemine değinerek özellikle Kadın Kollarında şu ana kadar görev almışlara teşekkürlerini iletti.

Hollanda Türk Federasyon sanatçısı Gökhan Tekin’in sahne almasından sonra katılımcılara hitap etmesi için davet edilen Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik hem katılımcıların Nevruz’unu kutladı, hem de Nijmegen teşkilatına nice 20. yıllar diledi. Nijmegen Türk Kültür Merkezi’nin kurucularından olan Murat Gedik bu teşkilatta çeşitli görevler almış ve son olarak ta başkanlığını yürütmüştü.

Nijmegen Türk Kültür Merkezi öğrencilerinden Kürşat Açış’ın İstiklal Marşı’nın on kıtasını ezbere ve Gökçen Şimşek’in Arif Nihat Asya’nın “Bayrak” şiirini okumaları sonrası sahne alan Mehter Takımı yoğun tezahürat ve ilgi ile izlendi.

Nijmegen Türk Kültür Merkezi yönetimi tarafından 20. yıl münasebetiyle başkanlık yapmış olanlara birer teşekkür plaketi takdim edildi. Nijmegen Türk Kültür Merkezi’nde başkanlık yapmış olan Murat Gedik ve Sadettin Şimşek’e plaketlerini teşkilat başkanı Serkan Gedik takdim ederken, Hilal Vakfı Kadın Kolları Başkanlıklarını yapmış olan Züleyha Kocamaz, Leyla Karadaş ve Zehra Ural’a plaketlerini Hilal Vakfı Kadın Kolları Başkanı Hatice Yanbul takdim etti. Nijmegen Türk Kültür Merkezi’nin ilk başkanlığını yapan merhum Celal Duran’ın plaketi ise yakın akrabası Mesut Sarıca’ya takdim edildi. Bu arada bir vefa örneği olarak Nijmegen Türk Kültür Merkezinde “Celal Duran Kütüphanesi” faaliyete geçirilmiştir.

Kutlamalara katılan Türk Halk Sanatçısı Yudum sazı ve sözüyle katılımcılara unutulmaz bir program yaşatırken, yine Türkiye’den katılan Ülkü Ocakları Sanatçısı Ali Kınık söylemiş olduğu türküleriyle katılımcılara coşkulu anlar yaşattı.

SAYFA 10

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Federasyon Bülteni

Arnhem Ahde Vefa gösterdi: şehitlerini andı

Arnhem Hoca Ahmed Yesevi Eğitim ve Türk Kültür Merkezi Ahde Vefa programı düzenledi. Çanakkale şehitlerini anmak için hazırlanan programda geçtiğimiz günlerde Türkiye’de verilen şehitler de anıldı. Yerel sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı toplantıya Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik ve Verenigd Arnhem Partisi Başkanı Kürşat Bal da katıldı.

Hoca Ahmed Yesevi Eğitim ve Türk Kültür Merkezi’nin 20 yıllık tarihine kısa bir bakış sunan Günay, bu derneğin hayata geçmesi için çok zor dönemlerden geçtiklerini ve sabahlara kadar nöbet tuttuklarını hatırlattı. Bu günlere gelinmesinin kolay olmadığını, bu emeklerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini ve bu kuruluşun hayatta kalması için maddi ve manevi emek sarf edenlerin sorumluluğunu omuzlarında taşıdıklarını ifade eti. “Bizler Türkiye siyasetiyle yakından ilgileniyoruz. Ancak Hollanda ve Arnhem siyasetini de takip etmemiz gerekiyor. Çünkü biz Arnhemliyiz ve buradaki gelişmeler hayatımızı etkiliyor. 3 yıl önce Arnhem’de bu siyasi hareketin başlamasına hep birlikte destek olduk ve meclise taşıdık. Sizler siyasilerimizin görevlerini yerine getirip getirmediklerini takip etmelisiniz. Bir tek meclis üyesi ile Arnhem’de şimdiye kadar yapılmayan kazanımlar elde edildi. Mesafeler kat edildi. Hem meclisteki arkadaşlarımızın görevlerini yaptıkları hususunda takipçi olun hem de onlara destek olun.” diye çağrıda bulundu.

Daha sonra kürsüye gelen Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik yaptığı konuşmada “Bilinçli, şuurlu, ilimle ve bilimle donatılmış, gösterişten uzak duygusallığını ve heyecanını aklın önüne geçirmeyen bir Türk gençliğine ihtiyacımız var.” dedi.

Haber gazetesi

SAYFA 11

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Federasyon Bülteni

Ülkücülerin ağabeyi Ali Cerit dualarla uğurlandı

Hollanda’daki ülkücü camianın sevilen isimlerinden Ali Cerit son yolculuğuna dualarla uğurlandı. Yaklaşık bir yıldır Dordrecht'teki bir hastanede tedavi gören 64 yaşındaki Ali Cerit'in cenaze namazı ilk olarak Dordrecht Ayasofya Camisinde kılındı.

Uzun yıllar Hollanda Türk Federasyon’a bağlı Dordrecht Türk Kültür Ocağı başkanlığını yapan Hollanda’daki Türk toplumunun ve ülkücü camianın sevilen ağabeyi merhum Ali Cerit’in son yolculuğunda Isparta’daki ülküdaşları da hazır bulundu. Isparta Mimar Sinan Camisinde kılınan namazın ardından merhum ebedi istirahatgâhı olan Afyon’un Dinar İlçesi’ne bağlı Ergene Köyündeki aile mezarlığına defnedildi.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına aile fertlerinin yanı sıra Hollanda Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Murat Gedik, çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, sevenleri ve ülkücü camiadan çok sayıda vatandaş katıldı.

Hollanda’daki ülkücü camianın içerisinde yaklaşık 30 yılını geçiren Ali Cerit Hollanda Türk Federasyon’a bağlı Dordrecht Teşkilatı’nın kurucu başkanı olarak uzun yıllar görevde bulunmuştu. Cenazeye katılan Hollanda Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Murat Gedik ise Başkan Ali Cerit'in vatanperver, dinine bağlı, millet sevdalısı bir insan olduğunu belirterek çok sevdiği Başbuğu’na kavuştuğunu söyledi. Gedik, “Haktan geldik, Hakka gideceğiz. Ali ağabey’imiz yaklaşık bir yıldır bu hastalıkla mücadele etmesine rağmen ülkücülük davasını hep savundu ve bizlere örnek olmaya çalıştı, Başbuğ Türkeş’in yolundan taviz vermedi. Ali Cerit abimiz, bu kutlu yoldan asla taviz vermedi. Hollanda’daki Milliyetçi - Ülkücü Hareketin başı sağ olsun, geride kalanlara Yüce Tanrım sabırlar versin. Mekanı Cennet olsun” sözlerine yer verdi.

Amsterdam Postası

SAYFA 12

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Federasyon Bülteni

Ozan Çelebi öğrencilerine diploma töreni

1975 yılından itibaren Hollanda’da yaşayan Ozan Çelebi Türk Kültürüne hizmet vermekte hız tanımıyor. Hollanda’nın Roermond kentinde yaşayan ve burada “Kültür Evi’nde” ders alan bağlama öğrencilerinin diploma törenine Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik te katıldı.

Murat Gedik yapmış olduğu konuşmasında Ozan Çelebi’nin Türk Kültürünü burada doğup yetişen çocuklara aktardığından dolayı teşekkür etti. Ozan Çelebi´nin kültür aktarmasında örnek alınması gereken ender kişilerden olduğunu söylenen Murat Gedik daha sonra Ozan Çelebi´ye plaket takdim etti.

Ozan Çelebi Kültür Evi öğrencilerinin bağlama gösterileri sonrası diplomaları ve hediyeleri Ozan Çelebi tarafından verildi. Her yıl yapılan diploma töreni programına öğrencilerin ve ailelerinin büyük ilgi gösterdikleri gözlenirken Hollanda çapında Ozan Çelebi´nin yüzlerce kişiye bağlama dersleri verdiği herkes tarafından taktirle karşılanmaktadır.

Federasyon Bülteni

SAYFA 13

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

SAYFA 14

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Federasyon Bülteni

Utrecht Türk Kültür Merkezinde 23 Nisan Çocuk Şenliği coşkuyla kutlandı

Utrecht Türk Kültür Merkezi geçen yıl olduğu gibi bu yılda 23 Nisan Çocuk şenliği organize ederek memleketinden binlerce kilometre uzakta olan ailelere ve özellikle çocuklara 23 Nisan’ın Türkiye’den binlerce kilometre uzakta yaşatılmasına öncülük ediyor.

Utrecht Türk Kültür Merkezi ve Asena Kadın Kollarının ortaklaşa organize ettiği 23 Nisan Çocuk şenliğine T.C. Amsterdam Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Mehmet Akif Özyol’da katıldı. Utrecht Türk Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe, Hollanda Diyanet Vakfı, Hollanda Türk Federasyon, cami ve dernek başkanları da katıldı.

Bayraklar ve balonlarla süslenen salonda, anneler, babalar ve çocukların doyasıya eğlendiği gözlenirken, çocukların yaptığı şiirler, şarkılar ve gösteriler gibi çeşitli etkinlikler görülmeye değerdi.

Utrecht Türk Kültür Merkezi Başkanı Salih Çam ailesinden, işlerinden uykusundan kesip bu günün düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve bu özel günde destek olan tüm cami, dernek ve sivil toplum kuruluşlarına da ayrıca teşekkür etti.

Haber Utrecht

23 Nisan - Amsterdam Mescidi Aksa

SAYFA 15

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Federasyon Bülteni

Nijmegen’de 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük coşku ve heyecanla Nijmegen’de kutlandı.

Nijmegen Türk Kültür Merkezi ve Hilal Vakfı Hanım Kollarının ortaklaşa tertiplemiş oldukları 23 Nisan kutlamasına Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik ve Türkiye Cumhuriyeti Deventer Başkonsolosu Zafer Ateş de katıldı.

’t Hert Wijkcentrum gösteri salonunda yapılan kutlama için salon önceden Türk bayrakları ve Atatürk resimleri ile donatılmıştı. Nijmegen Türk Kültür Merkezi’nde eğitim gören çocuklar tarafından okunan şiirler ve yaptıkları gösteriler katılımcılara hoş anlar yaşattı. Çocuklar arası yapılan yumurta ve çuval yarışları sonrası kazananlara ödüller verildi.

Programda Türkiye Cumhuriyeti Deventer Başkonsolosu Zafer Ateş yapmış olduğu konuşmasında çocukları ve velileri kutlayarak bu tür programların önemine vurgu yaptı. Konuşma için söz alan Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik ise özellikle bu programda emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Ali Köken’in Hacivat Karagöz gösterisi ile devam eden 23 Nisan kutlama programı katılan öğrencilere verilen hediyeler ile son buldu.

23 Nisan - Tilburg Türk Gençler Derneği

Federasyon Bülteni

SAYFA 16

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

23 Nisan - Den Haag Türk İslam Kültür Vakfı

Dordrecht Ayasofya Camiinden Irak Türkmenlerine yardım

Federasyon Bülteni

SAYFA 17

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Soest Ülkü Ocağı kermes düzenledi

Dordrecht Ayasofya Camiinde Türk Kültür Günleri

Federasyon Bülteni

SAYFA 18

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Amsterdam Ulu Cami Kübra Kadın Kolları Kutlu Doğum programı düzenledi

Protesto gösterileri

Ermenilerin Dağlık Karabağı işgali Den Haag Ermenistan Büyükelçiliği önünde protesto edildi. Den Haag Türk İslam Kültür Vakfı´nın katılımı protestoya ayrı bir heyecan kattı.

Amsterdam´da yapılan Ermeni Sorunu´na karşı gösteriye ise Amsterdam Mescid-i Aksa teşkilatı katılım sağladı.

Federasyon Bülteni

SAYFA 19

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 26
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1431
Toplam Tekil 4069352
IP 18.116.62.45






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu