BASIN BÜLTENİ Atalay ve Porfyrios, İnsan Hakları Konseyinde konuştu - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Atalay ve Porfyrios, İnsan Hakları Konseyinde konuştu
Tarih: 16.03.2016 > Kaç kez okundu? 1266

Paylaş


Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay ve Kıbrıs Kilisesi adına Başpiskopos Hristostomos’u temsilen Piskopos Porfyrios, katıldıkları Birleşmiş Milletler 31’inci İnsan Hakları Konseyi oturumunda birer konuşma yaptılar.

Atalay ve Porfyrios, oturum çerçevesinde 11 Mart’ta düzenlenen Dinler Arası İletişim, Dini Özgürlük ve Barış Sürecine Katkı başlıklı konuşmalarının yanı sıra dini veya inanç özgürlüğü görevlendirmesinin yapılmasının 30’uncu yıldönümü vesilesiyle 10 Mart’ta düzenlenen bazı toplantı ve sunumlara da katıldı.

Oturumda, insan hakları ve çözüm uğruna dinler arası diyalogun sürdürülmesi, kapsamının, adadaki farklılıkların kabullenilmesi de dahil genişletilmesi gerektiği düşüncesinin öne çıktığı kaydedildi.



Saner: “AB’nin Türkiye Raporu’nun Kıbrıs konusuyla ilişkilendirilmesi asla kabul edilemez”



UBP Gazimağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner dün katıldığı bir televizyon programında

Rum-Yunan milletvekillerinin etkisiyle hazırlandığını belirtti. AB’nin Türkiye İlerleme Raporu’nun Kıbrıs konusuyla ilişkilendirilmesinin asla kabul edilemeyeceğini belirten Saner, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin konularla ilgili Raporda yazılanların değil, Kıbrıs Türk halkı ile mutabakata varılanların geçerli olması gerektiğini kaydetti.

Rum tarafının, Kıbrıs’ta aranan anlaşmanın muhatabının Kıbrıs Türk tarafı olduğunu kabul etmesi gerektiğini de kaydeden Saner, Rum AB Milletvekillerinin, Yunanlı meslektaşlarıyla birlikte liderlerinin imzaladığı ortak metni yok sayarak “çirkinlikler” sergilemekten vazgeçmeleri gerektiğini de ifade etti.

Kayıp şahıslarla ilgili Türkiye’nin arşivlerinin açılmasının istendiğini, burada aslında yedi ülkenin arşivlerinin açılması gerektiğini ifade eden Saner, BM’nin 50 yıldır Kıbrıs’ta olduğunu, dünyanın hiçbir yerinde 50 yıl görev yapmadığını belirtti.

Aslında kayıpların 1963-1974 arasında kaybolanlar olduğunu da söyleyen Saner, Türkiye’nin garantörlük hakkını kullanarak Adada bulunduğunu ve düzen sağlanana kadar da Adada kalacağını vurguladı.

Saner şöyle devam etti:

“Türk Ordusu buradan bir şekilde çıkar. Ancak bir anlaşma olursa çıkar. O da Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi olursa olur. Kıbrıs Türklerinin %85’i bunu istiyor. 11 Şubat ortak açıklama metnini tüm partiler imzaladı. (Deklarasyon belgesi). Ama UBP oraya bir şerh koydu. Kıbrıs Türk halkının asgari müştereklerini ortaya koymak için o adımları attı.

Arşivleri açılması gereken Yunanistan’dır. Niye onların arşivlerini açmıyorlar? Kayıplar dedikleri, kendi kendilerini vurup öldürdükleri kayıplardır. 1963 yılında kaybolmuş bizim milletvekilimiz vardır. Cengiz Ratip. Niye bu konuda bir çalışma yapılmıyor. Ben bu konuda bugünden itibaren ciddi bir çalışma başlatacağım. Çünkü ortada, dokunulmazlığı olup da ortadan devlet tarafından kaybedilen bir milletvekili vardır. Hepimiz Avrupa Birliği istiyoruz da maalesef popülizmden vazgeçmiyoruz.”



Eroğlu, Ankara’daki terör saldırısını kınadı



Üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ankara’da gerçekleşen terör saldırısını kınayarak, saldırıda ölenler nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Eroğlu mesajında şunları kaydetti:

“5 ay içinde üçüncü terör saldırısı ile Anavatan Türkiye’nin başkenti Ankara’yı kana bulayanları lânetliyorum. Bu terör saldırıları ile Türkiye’yi parçalayabileceklerini, halkı bölebileceklerini zannedenler bilmelidir ki hayalleri asla gerçekleşmeyecektir. Türkiye asla oynanan oyunlara gelmeyecek, bu çetin günlerden doğuda, batıda, kuzeyde, güneyde yaşayan tüm insanları ile daha da bir birine sarılarak, kenetlenerek çıkacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti bu hain saldırıları atlatıp, dünyanın en önde gelen ülkeleri arasındaki yerini alabilecek tarihsel birikime ve olanaklara sahiptir. Terörü kim kendi emelleri için bir vasıta olarak görüyorsa onun insanlıkla, dinle, milletle bir alakası olamaz. Terör ve teröristi dost bilen, ondan çıkar umanlar bilmelidir ki yaptıkları eninde sonunda kendilerine zarar verecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Ankara’da gerçekleştirilen üzücü, hain saldırıyı lânetle kınar, ölenlere, Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim.”



Özgürgün: “Türk Ulusunun başı sağ olsun”



Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Türkiye’nin başkenti Ankara’da dün yaşanan terör saldırısı nedeniyle yayımladığı mesajda, Türk Milletinin birlik ve huzuruna karşı dış güçlerin de parmağı ile son günlerde yoğunlaşan hain terör saldırılarının yarattığı acıları yüreklerinin derinliklerinde hissettiklerini dile getirerek, “Yüce Türk Ulusu’nun başı sağ olsun” dedi.

“Anavatan Türkiye’nin Başkenti Ankara’da dün yaşanan terör saldırısını bir kez daha şiddetle lanetliyoruz” diyen Özgürgün, hain saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.



Kuzey Kıbrıs en iyi 9. stand seçildi



Dünyanın en büyük turizm fuarı olarak bilinen ITB Berlin 2016 Turizm Fuarı’nda Kuzey Kıbrıs, 9’uncu en iyi stant ödülüne layık görüldü.

Almanya’nın Başkenti Berlin’de 9 Mart’ta başlayan ve önceki gün sona eren fuar, 187 ülkeden 5 binin üzerinde stand yer almıştı.

Kıbrıs evlerinin canlandırıldığı ve ülkeye özgü yiyeceklerin sergilendiği Kuzey Kıbrıs standında, folklor kıyafetli kızlar tarafından izaz ikram yapılmış, hasır işi ile üretilen sele-sepet yapımı uygulamalı olarak tanıtılmış ve folklor gösterileri sunulmuştu.



Litvanyalı gazeteciler KKTC’de



Merkezi Brüksel’de bulunan Society of European Journalist ve Türk Hava Yolları işbirliğinde düzenlenen organizasyonla ülkemizde bulunan Litvanyalı gazeteciler Kuzey Kıbrıs’ın tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etti.

Konuk gazeteciler, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu tarafından da kabul edildi.

Turizm Bakanı Sucuoğlu kabulde, Litvanyalı gazetecilerin KKTC’ye duyduğu ilgiden memnun olduğunu söyleyerek, ülke turizmi hakkında bilgi verdi.

Kış aylarının çok soğuk geçmediğini, yılın her mevsiminde denize girilebildiğini ve adada yılın 340 günü güneşin eksik olmadığını anlatan Sucuoğlu, Litvanya’dan gelecek olan turistlerin Kuzey Kıbrıs’tan memnun kalarak ayrılacaklarına dikkat çekti.

Sucuoğlu, özel ilgi turizmi kapsamında bisiklet yolları ve yürüyüş yollarının turizmin hizmetine sunulduğunu da söyleyerek, önümüzdeki aylarda yeni parkurlarının açılacağını ekledi.

Society of European Journalist Başkanı Aydın Karaçay da, “KKTC’nin var olduğunu göstermek için” Litvanyalı gazetecileri adaya davet ettiklerini ve ülkeyi detaylı bir şekilde tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.



AKEL Genel Sekreteri Kiprianu bu akşam Gazimağusa’da konferans verecek



AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Mağusa İnsiyatifi’nin davetlisi olarak bu akşam Gazimağusa’da konferans verecek.

“Kıbrıs Sorununda Son Durum ve AKEL’in Türkiye Ziyareti” konulu konferans, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde yer alacak.

Mağusa İnsiyatifi’nden Okan Dağlı tarafından yapılan açıklamada, “Kıbrıs sorununda son gelişmelerin yanında AKEL heyetlerinin son dönemde yaptığı Türkiye ve Amerika ziyaretleriyle ilgili de görüşlerini bizlerle paylaşacak olan Kiprianu, gecenin sonunda katılımcıların sorularını da cevaplayacak” denildi.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 45
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 1502
Toplam Tekil 4062892
IP 3.133.12.172






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.692 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu