Hadi bavulları toplayın KKTC sizi bekliyor… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Hadi bavulları toplayın KKTC sizi bekliyor… - Necdet SİVASLI
Tarih: 29.01.2016 > Kaç kez okundu? 1242

Paylaş


Başkent Günlüğü / Necdet Sivaslı

e.mail:necdetes@mynet.com



Hadi bavulları toplayın

KKTC sizi bekliyor…



Dün, KKTC üzerine bir yazı yazmış ve turizmine değinmiştik. KKTC Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun da görüşlerine de yer vermiştik. Yazımızın bir bölümünde ortaya koyduğumuz görüşlerimizi de sizlerle paylaşmış ve “Eğer Türkiye’den KKTC’ne tatil için yoğun çaba gösteriyorsa ve başarılı olmak istiyorsa çeşitli etkinliklere imza atması ve Türkiye’den STK’lar, turizm yazarları ve gazetecilerle de yakın ilişki kurması gerekiyor. Turizme yönelik yarışmalar, sempozyumlar ve diğer etkinlikleri de ihmal etmemelidir. Bunları da profesyonelce bir anlayış içinde yerine getirmelidir” demiştik.

Yavru Vatan KKTC ile uzun zamandır yakından ilgilenen, bugüne kadar da çeşitli etkinliklerle soydaşlarımızın yanında olan Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya)’nın geçenlerde KKTC Turizm Bakanlığı ile bir protokol imzaladığını biliyoruz. İleriye yönelik ve adadaki turizme katkı sağlayacağına inandığımız bu buluşmanın diğer STK ve ilgili kurum, kuruluş ve kişileri de kapsayacak şekilde genişletilmesi gerekiyor.

Nitekim KKTC ile yakın ilişkiler kuran EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Bu anlaşma yavru vatandaki turizm potansiyelinin ortaya konulması ve Türkiye’de de daha iyi tanıtılması bakımından çok faydalı olacak ve meyveleri de kısa zamanda toplanacaktır” diyor.

KKTC turizminin sadece Türkiye ile değil, Türk Devletlerini de kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğine de değinen Hikmet Eren “ Biz EkoAvrasya olarak tüm Türk devletlerinde bulunan ve tatilini yurt dışında geçirmek isteyen soydaşlarımızı da KKTC’nde tatil yapmaya yönlendirme çalışması içinde olacağız. Çalışmalarımız sadece Türkiye ile sınırlı kalmayacak” şeklinde hedeflerini belirtiyor.

Aslında dünkü yazımızda vurgulamaya çalıştığımız nokta da işte budur.

KKTC Turizm Bakanı Sucuoğlu, EkoAvrasya gibi STK ve diğer kurum, kuruluş ve ilgili kişilerle de sıkı bağlar kurmak durumundadır. Konu, uzun vadelidir. Disiplinli, planlı ve programlı bir çalışmayı gerektiriyor. Bu tür konularda kısa zamanda sonuç almak ve beklememek gerekiyor.

Kaldı ki, bu konuda KKTC’nde yatırımı olan otelcilerle, turizmcilerle, yeme- içme sektörü ile de kol kola olmak, birlikte hareket etmek, görüş alış-verişinde bulunmak da gerekiyor.

Biz, Bakan Sucuoğlu’nu heyecan verici bulduk. İyi niyetli ve girişimci ruhu ile çok şeylere imza atacağı inancındayız.

Şunu da ekleyelim:

Türkiye’deki turizmcilerle, ilgili Bakanlıklarla da işbirliğine gidilmeli ve görüşlerden istifade edilmelidir. Biz, KKTC Turizm Bakanı Sucuoğlu’nun bu konularda duyarlı davrandığı izlenimini edindik.

Tatile çıkan orta direk ailelerin öncelikle tercihi kaliteli ve ucuz tatil anlayışıdır. KKTC, bu açıdan da odak noktada bulunuyor. Çünkü herkes şunu çok iyi bilsin, KKTC pahalı bir yer değil. Geçmişte KKTC’nin pahalı bir yer olduğu imajının da kökten silinmesi şart. Bu konuda da ayrı bir çalışma başlatılmalıdır.

Günümüzde birçok ürün yavru vatanda Türkiye’den çok daha ucuz. Çünkü vergiler bizdeki gibi yüksek değil. Kaliteli restoranlarda Kıbrıs lezzetleri ve her türlü içecek Türkiye’dekinin yarı fiyatına kadar iniyor. Eğer, Sucuoğlu’nun önerilerine uyulursa erken rezervasyonla 5 yıldız ve üstü tesislerde çok daha ucuza tatili geçirmek mümkün olacaktır.

Yanı başımızdaki Yunan adalarına Türkiye’den o kadar çok turist gidiyor, o kadar çok para harcıyorlar ki bunları anlatmak bu sütunlara sığmaz. Ne var Yunan Adalarında? Bodrum’dan, Çeşme’den, İzmir’den daha ucuz olduğu söyleniyor. Bu kadar ucuz tatil aranıyorsa neden yavru vatan olmasın? Neden KKTC’nde tatil yapılmasın? Neden harcanması gereken paralar buralarda kalmasın?

Bir de şu var ki bunu unutmayalım:

Yunanlılar gerek Yunanistan ve gerekse adalar için tahminlerin üzerinde reklam yapıyor, tanıtımlara önem veriyor. Eninde sonunda tanıtımın önemi burada da öne çıkıyor.

KKTC yetkilileri, yapacakları tanıtım programlarında Yavru Vatan’daki “ucuz tatil Paketi”ni mutlaka ön plana çıkarmalıdırlar. Ucuz tatil için yurt dışı turlarını tercih edenlerin yönünü KKTC’ne döndürmelerinin sağlanması için de böylesine olumlu adımların atılması gerekiyor.

KKTC Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nun başlattığı turizmde yeni dönemin olumlu şekilde gelişeceğini, tutacağını ve yavru vatana zenginlik katacağına inanıyoruz. Bu işin sadece Bakanlığa bırakılmaması de gerekiyor. Yavru Vatan’daki STK’lar, gazeteciler, diğer kuruluş ve kişilerin de bu işin uçundan tutması ile hedeflerin yakalanması çok daha kolay olacaktır.

Biz, bu nedenle “Hadi bavullarınızı hazırlayın, KKTC’ne tatile” diyoruz. KKTC Turizm Bakanlığı’nın başlattığı bu kampanyaya destek veriyoruz.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 33
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1397
Toplam Tekil 4069318
IP 18.117.138.44






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu