BATI TRAKYA TÜRKLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ - Dr. Özkan HÜSEYİN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BATI TRAKYA TÜRKLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ - Dr. Özkan HÜSEYİN
Tarih: 22.11.2009 > Kaç kez okundu? 5281

Paylaş


BATI TRAKYA TÜRKLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ

ZENTRUM FÜR DIE STUDIEN DER WEST-THRAKISCHEN TÜRKEN

RESEARCH CENTER FOR WESTERN THRACE TURKS

Κέντρο Σπουδών Τούρκων της Δυτικής Θράκης



Familienverein der West - Thrakischen Türken in Bayern e. V 10157 Gründung: 22.03.1981. Pelkoven Str. 86 80992 München Tel/Fax: 0049 89-141 87 60 saricali1947@hotmail.com www.battam.com









BATTAM

(Batı Trakya Türkleri Araştırma Merkezi)





BATTAM BASIN DUYURUSU

(Batı Trakya Türkleri Araştırma Merkezi)



Bursa 17.11. 2009

İlgili Makama/Kişiye



Sayın İlgili,



KKTC’yi Koruma Derneği’nin düzenlediği “I. Uluslararası KKTC’nin Statüsü Sempozyumu”, 12–15 Kasım 2009 tarihlerinde başarıyla gerçekleştirildi. Çeşitli ülkelerden katılan panelistler, üç ayrı merkezde, üç gün süren altı oturumda, bir araya geldiler.



I. Uluslararası KKTC’nin Statüsü Sempozyumu’na ev sahipliği yapan Lefkoşa’ya, Türkiye Cumhuriyeti üniversitelerinden akademisyenler, büyükelçiler, Türk Mukavemet Teşkilatı üyeleri ve KKTC Barış harekâtı sırasında üst düzeyde komutanlarından konuşmacılar katıldı.



KKTC’yi Koruma Derneği’nin düzenlediği I. Uluslararası KKTC’nin Statüsü Sempozyumu, 12 Kasım 2009 tarihinde Girne Amerikan Üniversitesi Milenyum Park’ta törenle başladı. Sempozyum ve Yrd. Doç. Dr. Fatma Ayhan’ın Otantik Türk Giysileri-Kıbrıs Sergisi’nin açılışı, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş tarafından yapıldı. Her iki Cumhurbaşkanı ile de görüşen BATTAM Başkanı Dr. Özkan Hüseyin, Almanya’daki Batı Trakya Türk Derneklerinin faaliyetleri hakkında kendilerine bilgi sundu ve kitap hediye etti.



Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, katılımcıları ve konuşmacıları selamlayarak yaptıkları konuşmalarda bir anlamda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bakımından bir ilki gerçekleştirerek birbirilerine ve izledikleri politikalara yönelik eleştirileri adeta bir söz düellosu biçiminde birbirilerine yönelttiler. Halkın huzurunda gerçekleşen ve bir atışmaya dönüşen ama aynı zamanda birlik mesajı da veren konuşma metinleri, KKTC gazetelerinin ertesi gün baskılarında yer almıştır. Bu konuşmalarda öne çıkan iki mesajdan biri KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’a aitti ve müzakerelerin mevcut gidişatına atıfla “Bu aşamada bir anlaşma gerçekleşirse Talat teslim olmuş demektir” şeklindeydi. İkinci önemli mesaj ise KKTC Cumhurbaşkanı Talat’tan geldi ve “Yeminimden dönmedim. KKTC bir gerçektir, alternatif” değil şeklindeydi. Sempozyum için ise her iki lider de KKTC’nin statüsünün konuşulması ve tüm alternatiflerin gündeme taşınması gerektiği mesajında bulundular. Girne Amerikan Üniversitesi, Sempozyumu kendi televizyonu aracılığıyla Kıbrıs adasında gün boyunca naklen yayınladı.



Sempozyumun ilk oturumunu KKTC’yi Koruma Derneği Başkanı Nejat Kocaismail açtı ve böylesi geniş katılımlı bir sempozyumu düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başta Prof. Dr. Ata Atun olmak üzere emeği geçenlerin tümünü kutladı ve konuşmacılara teşekkürlerini sundu.



Sempozyumun ikinci günü 2. oturumu Lefkoşa Post Kongre salonumda gerçekleştirildi. Bu oturumda Amerika ve Afganistan’dan katılan konuşmacılar sunumlarını İngilizce olarak yaptılar. Tercüman ve İngilizce dil hocası Hatice Kerimgil tarafından anında tercüme edilerek katılımcıların bilgisine sundu. Daha sonraları da gezi düzenlendi. Kıbrıs Şehitliği ziyaret edildi.



Sempozyumun üçüncü günü 3. oturumu Lefkoşa’da Yakın Doğu Üniversitesi Konferans salonunda gerçekleştirildi. Üniversite Dekanı konuşmacılara öğle yemeği ikramında bulundu. Daha sonra Lefkoşa ve Girne şehirlerine geziler düzenlendi. 1974 Kıbrıs Barış harekâtında görev almış subay ve mücahitler tarafından savaş esnasında yaşanan olaylar anlatıldı, savaş alanları ve Beşparmak Dağları gezdirildi.



15 Kasım 2009 tarihinde KKTC’nin kuruluşunun 26. yılı kutlamalarına katılınındı. Protokol da tören alanında katılımcılara ayrılan yerlere oturtturuldu. Bu esnada yaşanan duygular kalemle ve kelimelerle ifade edilecekle bir şekilde değildi. Ancak bu duyguları yaşamakla anlaşılabilinir. Her Türk ölmeden önce bu duyguları yaşamalıdır.



Kısa adı BATTAM olan, Batı Trakya Türkleri Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Özkan Hüseyin, yazarlar-araştırmacılar, üniversite kütüphanelerine ve STK temsilcileriyle görüştü ve kitaplar hediye etti. Dr. Özkan Hüseyin üniversite hocalarına ve STK başkanlarına Batı Trakya Türklerinin sorunları konusunda bilgi sundu. I. Uluslar arası KKTC’nin Statüsü Sempozyumuna katılan temsilcilere “Batı Trakya ve Kıbrıs Türkleri” konulu konuşmasını yaptı. Konuşmasında Almanya’daki Batı Trakya Türk Derneklerinin ve BATTAM’ın yaptığı çalışmalardan örnekler verdi. Batı Trakya Türklerinin sorunlarını anlattı ve konuşmacıların dikkatini Batı Trakya’ya çekti. Dr. Özkan Hüseyin, BATTAM’a tanıdığı bu imkândan dolayı, KKTC’yi Koruma Derneği Başkanı Nejet Kocaismail Beyefendiye ve heyetine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.



Bu davetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özkan Hüseyin, BATTAM hakkında şu açıklamayı yaptı: “BATTAM, 1995 yılında Almanya’nın Münih Kentinde Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği bünyesinde kuruldu. Kuruluşundan bugüne kadar alanında birer ilki teşkil eden 14 tane kitap ve üç defa da Uluslararası Batı Trakya Türkleri Araştırmaları Kongresi düzenledi. Bu kongrelerde sunulan tebliğler birer kitap halinde yayımlandı. Böylece, araştırmacıların önü açılarak, Batı Trakya’nın bilinmeyen gerçeklerini gün ışığına çıkardı.”



Dr. Özkan Hüseyin, bu toplantılarda, Ocak 2011 tarihinde Hollanda-Lahey’de düzenlenecek olan IV. Uluslararası Batı Trakya Türkleri Araştırmaları Kongresinin de alt yapısını oluşturmak için, toplantıya katılan ilim adamlarının Batı Trakya Türkleri için araştırma yapmalarını talep ederek kongreye katılmalarını istedi. İlgi duyan bilim adamlarının, kongre düzenleme kuruluna (saricali1947@hotmail.com veya battam1995@gmail.com adresine ve Tel: 00 90 536 312 24 66 – 0049 177 428 95 15 numaralı telefona) müracaat etmeleri gerektiğini belirtti.



Saygılarımızla.

BATTAM

Basın Merkezi



NOT:

Sempozyum ile ilgili diğer bilgiler geniş manada Sempozyum düzenleme komitesi başkanı Prof. Dr. Ata Atun tarafından TV programları ve gazetelerde kamuoyunun bilgisine sunulacaktır. Daha sonra da bir kitap halinde yayımlanarak kamuoyunun istifadesine sunulacaktır.







RESİMLER



1. KKTC’ni Koruma Derneği İkinci Başkanı Hatice Şahin sergi ve sempozyum hakkında konuşmasını sunarken

2. KKTC Konuşmasını Sunarken

3. KKTC Mehmet Ali Telat konuşmasını sunarken

4. BATTAM Başkanı Dr.Özkan Hüseyin Konuşmasını sunarken

5. Dr. Özkan Hüseyin SAMTAY Vakfı adına Prof. Dr. Ata Atun’a Kitaplarını takdim etti

6. Dr. Özkan Hüseyin TÜRKSAN Balkanlar sorumlusu Dr. Gözde Kılıç Yaşın BATTAM yayınlarını teslim alırken

7. 3. Oturum Başkanı Dr. Özkan Hüseyin sekreter Neval Hanım ve tercüman Hatice Kerimgil ve Afganistan Hazar Türkleri Temsilcisi

8. KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Dr. Özkan Hüseyin Kitaplarını her iki Cumhurbaşkanlarına armağan etti

9. KKTC Beşparmak Dağları ve KKTC Bayrağı

10. Tribünden görüntüler

11. Saygı duruşu

12. KKTC basınında yer alan haber





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 33
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 1508
Toplam Tekil 4062898
IP 3.15.143.181






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu