BASIN BÜLTENİ 7 Yakınlaşma kağıdı hazır - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ 7 Yakınlaşma kağıdı hazır
Tarih: 10.06.2015 > Kaç kez okundu? 1626

Paylaş


Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami, Kıbrıslı Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis ile 15 Mayıs’tan bu yana yedi adet yakınlaşma kağıdı hazırladıklarını, geçmiş beş sene boyunca yapılamayanı üç haftada yaptıklarını belirtti.

Müzakereci Nami, üretilen yakınlaşma kağıtlarının “yönetim”, “AB” ve “mülkiyet” konularında olduğunu, söz konusu çalışmaları yaparken Mavroyannis ile birlikte bazı konularda da yeni yaklaşmalar üretildiğini ve bununla ilgili liderlere bilgi verildiğini ifade etti.

Kıbrıs Gazetesi’ne müzakereler ve GYÖ’ler (Güven Yaratıcı Önlemler) ile ilgili bilgi veren Nami, yakınlaşma kağıdı denince bunun tüm konularda görüş birliğine varıldı demek olmadığını, tarafların kesinleşmeyen görüşlerinin veya itirazlarının da bu belgelerde yer aldığını ifade etti.

Müzakereci Özdil Nami sürecin ilerlemesinde çıkabilecek zorlukların küçümsenmemesi gerektiğini, zor konuların henüz gündeme gelmediğini, bu sürece girmeden önce olumlu bir hava yakalanması ve bazı somut adımlar atılmış olmasının kendisini sevindirdiğini söyledi.

Özdil Nami, tarafların şu ana kadar açıklanan GYÖ’lere odaklandığını ancak her liderler görüşmesinin ardından bir-iki GYÖ ’nün daha uygulamaya konacağının açıklamasının kimseyi şaşırtmaması gerektiğini, bu yönde bir hedef olduğunu belirtti

Nami, “Belki her görüşmede olmaz ama böyle bir genel niyeti var. Biz GYÖ sürecini kapsamlı çözüm çalışmalarına destek mahiyeti görüyoruz. Gündemi domine etmesini istemiyoruz. Kendi başına ayrı bir paralel süreç de olmasını istemiyoruz. Bunlar esas kapsamlı çözüm hedefine hizmet ettiği ölçüde anlamlı olur. Şimdilik iyi gidiyor” dedi.

Nami, oluşturulan teknik komitelerin BM vasıtasıyla yaptıkları çalışmalarının hali hazırda ayrı bir GYÖ olduğunu, bu komitelerin çalışmaları doğrultusunda ortaya çıkacak yeni önerilerin de liderlerin onayına sunulacağını söyledi. (Kıbrıs Gazetesi)



Belediyeler Birliği, Su Yönetimi Projesini Yorgancıoğlu’na sundu



Belediyeler Birliği, hazırladığı su yönetimi projesini Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na sundu.

Başbakanlıkta gerçekleşen sunum öncesinde Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Benli, Belediyeler Birliği Genel Kurulu’nun aldığı “suyu yerel yönetimler yönetmelidir” kararına istinaden yürütme kurulunun bir çalışma başlattığını ve belediyelerin sorumluluk alanı içerisindeki kısmının içme, kullanma ve atık suyun yönetimiyle ilgili proje hazırladıklarını söyledi.

Hazırladıkları bu projeyi Başbakan Yorgancıoğlu’na takdim ettiklerini belirten Benli, “Biz ev ödevimizi yaptık. İlgili bakanlıkta çalışmasını yaparak başbakana sunacak” dedi.

Benli, hazırladıkları projenin 28 belediyenin stratejik ortaklığında özel şirketler yasası tahtında kurulmuş bir işletme modeli olduğunu ve amaçlarının içme ve kullanma suyunu en etkin şekilde kullanarak doğaya sağlıklı dönüşümünü sağlamak ve yurttaşların suyu, en iyi hizmetle en uygun fiyata almasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise, Belediyeler Birliği’nin böyle bir sorumluluk üstlenerek proje hazırlamasından mutlu olduğunu belirterek, bu projenin ve diğer ilgili kurumların hazırlayacağı projelerin incelenmesi gerektiğini vurguladı.

Önemli olanın, halka içme, sulama ve kullanım suyunun sürekli kaliteli ve ucuz bir yöntemle sunulması olduğunu dile getiren Yorgancıoğlu, hem hükümetin hem de belediyelerin bu anlayışla çözüm bulmaya çalışacağından emin olduğunu söyledi.

Yorgancıoğlu, herkesin amacının halka kaliteli ve sürekli hizmet vermek olduğunu belirterek, “Amaç bir olduktan sonra, ortaya çıkacak sonuç da bunu içerecektir” dedi.



Güney Kıbrıs’ta temel insan hakları çiğneniyor



AB Komisyonu’nun Güney Kıbrıs, Yunanistan, İtalya, İrlanda, Portekiz ve Belçika’da temel insan hak ve özgürlüklerinin durumuna ilişkin hazırladığı raporda, Güney Kıbrıs’taki ekonomik krizin bu hakların çiğnenmesine yol açtığı vurgulandı.

Rum Haravgi ve diğer gazeteler, Komisyon tarafından hazırlanan raporda, Güney Kıbrıs’taki ekonomik krizin sağlık, eğitim ve adalet gibi alanlarda birçok temel insan hak ve özgürlüğünün çiğnendiğinin vurgulandığını yazdılar.

Gazete, söz konusu raporun dün Rum Meclisi İnsan Hakları Komitesi’nde ele alındığını, komite başkanı AKEL Milletvekili Skevi Kukuma’nın konuşmasında, raporun Güney Kıbrıs’taki birçok insan hakkı ihlaline değindiğini söylediğini belirtti.



Othello Kalesi ile Mağusa Hisarlarının koruma çalışmalarının tamamlanması ve halka açılması kutlanacak



Kültürel Miras Teknik Komitesi, Avrupa Komisyonu ile BM Gelişim Programı Gelecek İçin Ortaklık Projesi (UNDP-PFF), Othello Kalesi ile Mağusa Hisarları’nın koruma çalışmalarının tamamlanmasını ve yeniden halka açılmasını kutlayacak.

UNDP tarafından yapılan açıklamaya göre, kutlama 2 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Kutlama töreninde Kültürel Miras Teknik Komitesi, Avrupa Komisyonu ile BM Gelişim Programı Gelecek İçin Ortaklık Projesi temsilcileri konuşma yapacaklar ve konuşmaların ardından genç iki toplumlu bir performans grubu, William Shakespeare’in “Othello” adlı oyununu sahneleyecek. Etkinlik sırasında Hisarlar’da gerçekleştirilen yapısal sabitleme çalışmalarıyla ilgili kalıcı serginin açılışı da yapılacak.









Enformasyon Dairesi







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 26
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 584
Toplam Tekil 4068506
IP 3.142.144.40






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu