BASIN BÜLTENİ Liderler Limasol’da tiyatro oyunu izledi - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Liderler Limasol’da tiyatro oyunu izledi
Tarih: 10.06.2015 > Kaç kez okundu? 1571

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun sahnelediği ve Kıbrıs’ın son 60 yıllık tarihinde yaşananlarla bir yüzleşmeyi, itirafı ve sorgulama anlatan “Kıbrıs, Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” Limasol’da birlikte oyununu izledi.

Türkçe oynanan ve simultane çeviri yapılan oyuna liderler eşleriyle birlikte katılırken, Anastasiadis, Akıncı’yı tiyatronun kapısında karşıladı.

İki lider kapıda bir süre birbirleriyle ve Türk ve Rum vatandaşlarla sohbet etti.

İki liderin tiyatro randevusu, her iki halktan ve basından oldukça ilgi gördü. Liderler tiyatroya gelişleri sırasında uzun süre alkışlandı.

Her iki lider de oyun sonrası gazetecilere açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, açıklamasında “Burada arkadaşım Nikos ile bize güçlü mesaj veren bir oyun daha izledik. Bu mesaj da ‘hatasız ve suçsuz kimse yoktur’… İki halkın da geçmişte hataları oldu. Amaç geçmiş hatalardan ders çıkarmak ve genç nesil için daha iyi bir gelecek bırakmak. Bunu genç nesillere borçluyuz” diye konuştu.

Bir soruya karşılık, Limasol’da birçok kez bulunduğunu belirten Akıncı, “Şimdi karşılık verme sırası dostumda… Ve tabi ki tekrar geleceğiz. Biz geleceğiz, siz geleceksiniz, daha fazla iletişim olacak ve bir gün gelecek çok daha özgürce iletişim kurabileceğiz. Bunun için de çok çalışmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis de konuşmasında, “Güçlü bir mesaj izledik. Barışı bulmak için çok sıkı çalışmalıyız. Ben buna bağlıyım ve Mustafa da bağlı. İnanıyorum ki insanlarımız da barışı istiyor. Eğitim bakanından bu oyunun ada çapındaki tüm okullarda gösterilmesini isteyeceğim. Buradaki mesaj güçlü. Hatalarımızın ve üçüncü taraflarca müdahaleye uğradığımızın bir itirafı. Bir kez daha arkadaşım Mustafa ile barış getirmek için çok çalışacağız ve genç nesillere, barış ve refah içinde yaşama şansını vermeliyiz” dedi.

“Kuzey’i ziyaret edecek misiniz?” şeklindeki soruya Anastasiadis, “Diğer tarafa gitmek planlarım arasında. Kuzey benim ülkemin bir parçası ve Güney de Mustafa’nın ülkesinin bir parçası. Bu tüm Kıbrıslılar için böyle. Orası benim de memleketim” diyerek yanıt verdi.



Müzakereciler 5 buçuk saat görüştü



Kıbrıs sorununa çözüm bulma amacıyla sürdürülen müzakereler kapsamında dün bir araya gelen Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami ile Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in dünkü görüşmesi 5 buçuk saat sürdü. Lefkoşa’da ara bölgedeki Ledra Palace Otel’de bir araya gelen müzakerecilerin toplantısı sonrası basına açıklama yapılmadı. Müzakereciler yarın yeniden bir araya gelecek.



Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2015 Arama Kurtarma Tatbikatı bugün başlıyor



Şehit Teğmen Caner Gönyeli 2015 Arama Kurtarma Tatbikatı Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC Arama Kurtarma Teşkilatı’nda yer alan sivil ve askeri unsurların katılımıyla bugün başlıyor. 9-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek tatbikat, Girne 101 Evler (St. Hilarion) bölgesinde, Doğu Akdeniz’de Gazimağusa açıklarında, KKTC toprakları ve kara sularıyla, Türk Arama Kurtarma Bölgesi’nde yer alan uluslararası sularda icra edilecek.



Metehan sınır kapısında kriz



Güney Kıbrıs’a sürekli olarak geçen Türk otobüsüne Rum polisinin izin vermemesi krize ve tartışmalara neden oldu.

Metehan sınır kapısından dün Güney’e turist götüren Kıbrıslı Türk otobüs şoförü, izinlerinin tam olmasına rağmen Rum polisinin geçiş izni vermemesi nedeni ile gergin anlar yaşandı. Geçiş evraklarının yanı sıra Güney’e turist taşıma izni de bulunan otobüse Rum polisi keyfi olarak geçemezsin deyince otobüs şoförü otobüsünü yolun içerisine park ederek Metehan sınır kapısını geçişlere kapattı. “Ben geçemezsem sizin otobüsleriniz de geçemez” diyerek otobüs ile Rum otobüslere geçişi kapatan Kıbrıslı Türk uzun saatler süren uğraşlar sonucu ikna edilebildi. Otobüs şoförünün ikna olup otobüsünü çekmesiyle yaşanan kriz sonlandı ve geçişler normal seyrine döndü. (Yeni Bakış Gazetesi)







Enformasyon Dairesi







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 1317
Toplam Tekil 4062707
IP 18.222.205.211






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu