BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Eşit ortak olacağımız bir çözüm istiyoruz” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı: “Eşit ortak olacağımız bir çözüm istiyoruz”
Tarih: 03.06.2015 > Kaç kez okundu? 1610

Paylaş


Kıbrıs Türk toplumunun uluslararası hukukun dışında kaldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Gasbedilmiş haklarımız söz konusudur. Yıllardır yitirdiğimiz hakkımızı alıp, eşit ortak olacağımız bir çözüm istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, dün, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un daveti üzerine New York’a gitmeden İstanbul’da, Atatürk Havalimanı’nda basına yaptığı açıklamada bulundu.

Kıbrıs Müzakere sürecinin yıllardır devam ettiğine işaret eden Akıncı, bugüne kadar bir sonuç alınamamasına işaret ederek, gelecek kuşaklara daha iyi bir gelecek yaratabilmek adına, yeni süreçte iki toplumun da hakkını gözetecek yeni bir yapılanmayı elbirliğiyle yaratmayı arzuladıklarını söyledi.

Akıncı, “Aslında Kıbrıs’ta ‘tangodan' çok ‘halaya' ihtiyacımız var. El ele tutuşarak çok daha fazla katılımın olacağı, uyum içinde bir hedefe doğru yol alacağımız bir sürece ihtiyacımız var” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti ile uyum ve diyalog içinde, en önemlisi de Kıbrıs Türk toplumu kendi içinde yan yana gelip sürecin bir parçası olacağı yeni bir dönem olması gerektiğini belirtti.

Çözüm parametrelerinin belli olduğunu kaydeden Akıncı, en son 11 Şubat 2014’de kesinleşmiş bir çerçeve olduğuna işaret etti.

Akıncı, “İyi bir başlangıç yaptık, iyi başlangıç önemlidir ama yeterli değil. Devamının da iyi gelmesi ve sonunun da iyi gelmesi lazım. İki halkın onayına sunulacağından, olası bir çözümü her iki toplumun da içselleştirebileceği, onaylayabileceği bir metin oluşturmak gibi çok ciddi ve zor bir iş bekliyor bizi” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı bir soru üzerine, göreve geldiğinden bu yana müzakerelerde gelinen aşama ve atılan somut adımları anlattı.

Akıncı, geçmişten günümüze varılan mutabakatları teyit etmenin yanı sıra kapsamlı çözümü kolaylaştırıcı, toplumların birbirine güvenini artırıcı önlemler almaya başladıklarını söyledi.

Alınan Güven Yaratıcı Önlemleri anlatan Akıncı, yeni kapıların açılması, elektrik ve GSM işbirliği konularındaki kararlara değindi.

Frekansların çatışmasından dolayı radyolarda yaşanan sorunların da ele alındığını kaydeden Akıncı, iki liderin bu konuda da inisiyatif ortaya koyduğunu ve teknik komitelerin konuyu ele alacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, yeni kurulan komiteler hakkında da bilgi vererek kültür, sanatın ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemine değindi.

İki liderin kayıplar konusunda da ortak çağrıda bulunduğunu kaydeden Akıncı, bu konuda bilgi sahibi olan herkesin, komiteyle işbirliği yapma çağrısını yineledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Tüm bunlar olumlu şeyler, olumlu başladık diyebiliriz, ancak yürüyecek daha uzun bir yol var. İhtiyatlı bir iyimserlik sergilemek, zorunlu olan bir tavırdır” dedi.

Akıncı, “Olası referandumda sonuç ne olur?” şeklindeki soruyu yanıtında; “Halk önüne konulacak olana bakacak. Tartışacak. Sonuçta ona göre karar verecek” dedi.

Önceliği AB’ye girişe verip, kendi arzu ettiği çözümü kabul ettireceğine inanan Rum tarafının, Annan Planı’na hayır dediğine işaret eden Akıncı, “AB’nin cennet bahçesi olmadığını kısa sürede gördüler. AB’de de olsanız, ev ödevinizi iyi yapamazsanız hüsrana uğrarsınız” ifadesini kullandı.

Mustafa Akıncı, Güney Kıbrıs’ta Annan Planı’na hayır diyenlerin %52’sinin olası çözüme evet diyeceği yönünde kamuoyu yoklamaları bulunduğuna işaret etti.

Kıbrıs Türk toplumunun uluslararası hukukun dışında kaldığına dikkat çeken Akıncı, “Gasbedilmiş haklarımız söz konusudur. Yıllardır yitirdiğimiz hakkımızı alıp, eşit ortak olacağımız bir çözüm istiyoruz” dedi.



Olgun: “Toprak Ayarlaması konusunun, arka kapıdan öne alınması çok sakıncalıdır”



Eski Müzakereci Ergün Olgun, son aşamada ele alınması kararlaştırılan Toprak Ayarlaması konusunun öne alınmasının sakıncalı olduğunu söyledi. Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis liderlerin 17 Haziran’daki görüşmelerinde Yönetim, Mülkiyet ve Toprak konularını ele alacakları yönündeki açıklamasını Kıbrıs Postası’na değerlendiren eski Müzakereci Ergün Olgun, “Bu yolla Rum Tarafının, Yönetim ve Güç Paylaşımı başlığında hiçbir ilerleme kaydedilmeden, Toprak konusunun harita ve rakamlar dahil tüm boyutlarını diğer konularla eşleştirilmiş olarak müzakereye açmaya çalıştığı anlaşılmaktadır” dedi.

Eski Müzakereci Ergun Olgun şöyle devam etti; “Müzakerelerde ilk ele alınacak iki konunun Yönetim ve Güç Paylaşımı ile Mülkiyet olacağı ve bunların eşleştirileceği konusunda mutabık kalınmıştı. Son dönemde Rum Tarafı söz konusu eşleştirmenin Toprak Ayarlaması konusunu da içermesinde ısrar etmektedir. Bütün konular arasında bir bağ olabileceği (interdependence) kabul edilmekle birlikte bunlar arasından üç adedinin öne çıkarılarak, insanların günlük hayatına ciddi pratik etkileri olabileceği için son aşamada ele alınması kararlaştırılan Toprak Ayarlaması konusunun, arka kapıdan öne alınması çok sakıncalıdır. Bu yolla Rum Tarafının, Yönetim ve Güç Paylaşımı başlığında hiçbir ilerleme kaydedilmeden, Toprak konusunun tüm boyutlarını (harita ve rakamlar dâhil) diğer konularla eşleştirilmiş olarak müzakereye açmaya çalıştığı anlaşılmaktadır. Her konunun kendi gerekleri bazında ele alınması gerektiği ve bu yapılmadığı takdirde konuların çözümlenmesinin imkânsızlaşacağı ortadadır. Örneğin, siyasi eşitlik ve iki kesimlilik gibi ilkeler pratikte gözetilmeden/gerçekleştirilmeden başlıklar arasında Al/Ver’e gidilmesi parametre ihlali oluşturacaktır. Temel bir parametre olan siyasi eşitliğin pratik gereklerinin yerine getirilmesi için Kıbrıs Türk tarafının karşılık vermesi söz konusu değildir. Bu bakımdan Rum Dışişleri Bakanı Kasulides’in 17 Haziran 2015 tarihinde yapılacak Liderler Görüşmesinde konuların üçünün birden görüşülmeye başlanacağı hususundaki beyanatının doğru olmadığına inanmak isteriz.” (Kıbrıs Postası)



Siber, Bakan Bilgin’i kabul etti



Bayındırlık Ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’la protokol imzalamak amacı ile dün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gelen Türkiye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin Ada’ya gelişinin ardından ilk, Cumhurbaşkanı Vekili, Meclis Başkanı Sibel Siber tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Vekili, Meclis Başkanı Sibel Siber kabulde yaptığı konuşmada, amaçlarının ülkedeki yaşam kalitesini artırmak, ekonomik gelişmeyi sağlamak olduğunu kaydetti.

“Bu nedenle bu konularda yapılan işbirliği, kalkınma ve insanlarımızın daha huzurlu daha rahat yaşaması için yapılan bütün projeler bizi hepimizi mutlu eder. İnsanımızın mutluluğu bizim mutluluğumuzdur” diyen Siber bu gibi projelerin devam etmesi ve çalışmaların başarılı olması temennisinde bulundu.

Türkiye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin de kabulde yaptığı konuşmada, KKTC ile olan ilişkilerinin herhangi bir başka ülke ile kıyaslanamayacak kadar köklü ve özel olduğunu söyledi.

Bilgin, KKTC'nin gelişip güçlenmesi için, hayata geçirilen ve geçirilecek olan büyük çaplı projelerin, sağlam ve dinamik bir ekonomik yapıyı da güçlendireceğini kaydetti.

Bilgin, “Bu bağlamada ülkelerimiz arasında gerçekleştirilen ekonomik ve teknik işbirliği çerçevesindeki sürdürülebilir ekonomiye geçiş programı sürecine girmiş bulunuyoruz. Bu programla KKTC halkının refah seviyesinin artırılması, sürdürülebilir ve rekabet edilebilir bir yapının oluşturulması, istihdamın artırılması, dışa bağımlılığın azalması gibi önemli konular hedefliyoruz. Bu hedefleri hayata geçirmek için, iki ülkenin Bakanlıkları olarak karşılıklı önemli projeler gerçekleştiriyoruz" dedi.

Bu bağlamda ortak bir komite kurulduğunu ve bu komitenin toplantılarına devam ettiğini de da belirten Bilgin, bu anlamda 2012 ve 2020 KKTC Karayolları Master Plan Uygulama Projesi, Gemi Trafik Yönetim Projesi, Kıyı Emniyetinin Sağlanmasına Yönelik İşbirliği Projesi gibi bazı projeler yürüttüklerini anlatı.

Bakanlık olarak gerek bugün yürürlükte olan projeler, gerekse ilgili KKTC kurum ve kuruluşlarının destek ve taleplerinde her zaman yardım ve desteğe hazır olduklarını söyleyen Bilgin, şöyle devam etti:

“Bakanlıklar olarak karşılıklı bugüne kadar yaptığımız projelerdeki gerçekleşmeleri gözden geçirip, geleceğe yönelik projeleri de tekrar ele alma fırsatımız olacak.

Sivil havacılık alanındaki işbirliği protokolünde bir tadilat yapacağımızı umuyorum. Bundan sonraki çalışmalarımız her iki ülkenin işbirliğine ve kalkınmasına yardımcı olsun.”



“E-KKTC Projesi 3 bazda yürüyor”



Bilgin, KKTC genelinde kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli entegre bir şekilde sağlanması amacıyla bir yapı kurulmasına yönelik altyapının oluşturulması için e-KKTC projesini 3 baz halinde yürüttüklerini vurguladı.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, KKTC ile Türkiye arasında yürütülen projeleri yerinde görmek amacıyla dün KKTC’ye gelen Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’i kabul etti.

Kabulde konuşan TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, iki ülke arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin başka ülkelerle kıyaslanamayacak bir niteliğe sahip olduğunu söyledi.

Bilgin, hayata geçirdikleri ve geçirecekleri projelerle bir yandan ilişkilerini derinleştirirken, diğer yandan KKTC’nin ulaşım ve haberleşme alanında güçlü ve güvenli bir altyapıya sahip olmasını arzu ettiklerini kaydetti.

Bakanlık olarak KKTC ile TC arasında ulaştırma ve haberleşme alanlarında işbirliği imkan ve ihtiyaçlarını belirlemek ve hayata geçirmek amacıyla kurmuş oldukları ortak komitenin çalışmalarını yürüttüğünü dile getiren Bilgin, bu çalışmalar sıraladı.

Karayolları Master Planı uygulama projesi içerisinde 400 kilometrelik yeni bir yol yapımı planladıklarını açıklayan Bilgin, Lefkoşa Çevre Yolu, Girne- Alsancak- Lapta bölünmüş yolu, Güzelyurt- Lefke bölünmüş yolu; İskele- Çayırova bölünmüş yolu, Balaban- Yenierenköy tek yolunun yapım çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

Feridun Bilgin, yasadışı göç ve insan kaçakçılığının takibi ve önlenmesine yönelik tedbir alınması amacıyla yeni trafik yönetim sistemini en kısa sürede KKTC’de hayata geçireceklerini ve bunun Türkiye’deki sistemle entegre çalışacağını belirtti.

Bilgin, seyir, can ve mal güvenliğini sağlamak ve deniz trafiğini anlık olarak kurdukları otomatik tanımlana sistemi kapsamında iki baz istasyonu kurduklarını ve bu yıl 5 romörkör ve deniz aracı desteği sağladıklarını açıkladı.

Başbakan Yorgancıoğlu da, KKTC ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesinin kendileri açısından da önemli olduğunu söyledi ve Türkiye hükümetinin KKTC’de gerek kara, gerek deniz ulaşımı konusunda yaptığı katkıları fiili yatırımlar ve bilgi aktarımı anlamında önemsediklerini belirtti.

Başbakan Yorgancıoğlu, havacılık alanındaki işbirliğini de kendileri açısından önemli odluğunu kaydetti ve bugün imzalanacak teknik protokolün de KKTC’nin havacılık alanında büyük bir gelişimi sağlayacağını kaydederek teşekkür etti.

Yorgancıoğlu, “Umuyoruz, bu ilişkilerimiz aynı anlayışla uzun yıllar devam eder” dedi.



KKTC ile Türkiye arasında sivil havacılık alanında işbirliği protokolü imzalandı



Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ile Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin arasında bugün sivil havacılık konusunda işbirliği protokolü imzalandı.

İşbirliği protokolü, KKTC Sivil Havacılık makamı tarafından talep edilmesi halinde, TC Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kendi mevzuatı dahilinde KKTC havacılık faaliyetleri için yapacağı yetkilendirmenin KKTC Sivil Havacılık Dairesi tarafından tanınmasını öngörüyor.

Protokol ile lisans, tescil, uçuşa elverişlilik, pilot lisansları, terkin gibi KKTC Sivil Havacılık Dairesi’nin veremeyeceği yetkilendirilmeler, TC Sivil Havacılığı tarafından yapılabilecek.

Uçuş okulları TC tarafından yetkilendirilecek ve böylelikle uluslararası standartlar yerine getirilmiş olacak. Ayrıca, VFR (görerek uçuşlar) ve balon gibi konularda işbirliği yapılacak. Ercan ve Geçitkale havalimanlarının mania haritaları hazırlanacak, sivil havacılık personelinin Türkiye’de eğitilmesi sağlanacak.

Sivil havacılığın tüm alanlarında yoğun bir işbirliği sağlanacak ve tüm bunlar KKTC Sivil Havacılık aracılığıyla yapılacağı için bilgi, deneyim ve tanınırlık artacak.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, protokolün imzalanmasının ardından düzenlenen basın toplantısında, Feridun Bilgin ile yatırımlar, karayolları, e-devlet, denizcilik, havacılık gibi çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyerek, “Anavatan Türkiye’nin yanımızda olmasının mutluluk ve gururunu taşıyoruz” dedi.

İmzalanan protokolle sivil havacılık ve eğitim programları konusunda işbirliği yapılacağını belirten Taçoy, ülkede iklimin havacılıkla ilgili eğitimlerin yapılmasına elverişli olduğunu, bir sektör oluşturulabileceğini, buna yönelik çalışmalar başlatılabileceğini ifade etti.

Türkiye. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, TC ile KKTC arasındaki ekonomik ve mali işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülen ekonomik meyvelerini birer birer verdiğini, bu sonuçları görmekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

Türkiye ile KKTC arasında ilişkilerin herhangi iki ülke arasındaki ilişkiden çok farklı anlam ve önem taşıdığını söyleyen Bilgin, bugün, iki bakanlık olarak yürütülen tüm projelerin detaylarını tekrar ele alma fırsatı bulduklarını ifade etti.

Bilgin, ulaştırmanın bütün sektörlerinde gelişmeleri ele aldıklarını, yeniden değerlendirmeler yaptıklarını belirterek, imzalanan protokolün KKTC’de sivil havacılığa yönelik gelecekteki faaliyetlere önemli katkılar sağlamasını temenni etti.

Bir gazeteci tarafından, Rum tarafının güven artırıcı önlemler çerçevesinde Rum Hava Trafik Kontrol Merkezi ile Ankara arasında koordinasyon sağlayacak bir telefon hattı kurulması önerisine Türkiye’nin nasıl baktığının sorulması üzerine Bakan Bilgin, “KKTC ile Türkiye arasındaki ilişkilere olumsuz yansıması olacak herhangi bir durumun söz konusu olamayacağını, yapılan önerinin bu çerçevede değerlendirileceğini” belirtti.

Türkiye’nin kendi hava sahasında Ercan’a tahsis ettiği bölgede yapılan uçuşlardan elde edilen gelirin Türkiye Hava Meydanları’na gittiği, bu paranın ödenmediğine yönelik bir soru üzerine de Bakan Bilgin bu konuda talep olması halinde konunun konuşulabileceğini söylerken Bakan Taçoy da buradan elde edilen gelirle “Smart Control Sistemi”nin oluşturulduğunu kaydetti.



Cumhurbaşkanlığı’nın İngilizce resmi twitter hesabı @trncpresidency kullanıcı adıyla yayına girdi



Cumhurbaşkanlığı’nın, yapmış olduğu açıklamalar ve faaliyetlerinden tüm dünyayı haberdar etmek amacıyla çağın etkin iletişim araçlarından Twitter’de İngilizce faaliyet gösterecek resmi hesabı, @TRNCPresidency kullanıcı adıyla bugün yayına girdi.

Bir yandan Kıbrıs sorununa artık bir çözüm bulmak için müzakereler sürerken bu sürece ilişkin gerek yurtdışındaki resmi kurum, kuruluş ve medya, gerekse Türkçe dışında dil konuşulan ülke vatandaşlarının, gelişmelere ilişkin bilgilendirmeleri ve KKTC Cumhurbaşkanlığı resmi görüşlerine doğru, hızlı ve kolay şekilde erişebilmeleri sağlanacak.



Toros: “Ekonomi ve ekonomik işbirliği barışın inşa sürecinde önemli rol oynuyor”



Fikri Toros, ekonominin ve ekonomik işbirliğinin barışın inşa sürecinde önemli rol oynadığını belirtti.

İsveç ile Finlandiya Dışişleri Bakanlıklarının davetiyle Stockholm ve Helsinki’ye giden Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros ve Güney’den Kıbrıs Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Phidias Pilides, İsveç Dışişleri Bakanlığı ile Stockholm School of Economics tarafından düzenlenen “İş Dünyası Açısından Kıbrıs’ta Barış” konulu seminere katıldı.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, konuşmasında yeni başlayan müzakere sürecinin Kıbrıs sorununu çözmek için eşsiz bir fırsat sunduğunu söyleyerek, çözümün Doğu Akdeniz’i refah, güvenli ve istikrarlı bir bölge haline getireceğini söyledi.



Şehit Teğmen Caner Gönyeli- 2015 Arama Kurtarma Tatbikatı 9-12 Haziran’da



Şehit Teğmen Caner Gönyeli- 2015 Arama Kurtarma Tatbikatı 9-12 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC Arama Kurtarma Teşkilatı’nda yer alan sivil ve askeri unsurların katılımıyla gerçekleştirilecek tatbikat Girne 101 Evler (St. Hilarion) bölgesinde, Doğu Akdeniz’de, Gazimağusa açıklarında, KKTC toprakları ve kara sularıyla, Türk Arama Kurtarma Bölgesi’nde yer alan uluslararası sularda icra edilecek.



Kıbrıslı Rumlara Taşınmaz Mal Komisyonu’na başvuruda kolaylık



Yüksek Mahkeme Yargıtay Ceza, 20 Temmuz 1974’te ipoteğe tabi olan Rum mallarının ipoteğe dayanak teşkil eden borcun ödendiğinin ispatlanması halinde, kuzeyde mal bırakan Rumların veya yasal varislerinin, KKTC’deki yetkili Kaza Mahkemeleri’ne başvurarak ipoteğin ilgili KKTC Tapu Dairesi’nde iptalini sağlayıp, Taşınmaz Mal Komisyonu nezdinde devir veya satış işlemini gerçekleştirmesine onay verdi.

2011 yılında Girne Karşıyaka asıllı Kıbrıslı bir Rum, Taşınmaz Mal Komisyonu’na giderek, 1974 öncesi ailesinden kendisine miras kalan Karşıyaka’daki malına tazminat ödenmesi için başvuru yaptı. Ancak Taşınmaz Mal Komisyonu ve İçişleri bakanlığı, ilgili malın 27 Mart 1974 tarihli bir ipoteğe tabi olduğunu öne sürerek başvurunun sonuçlanmasına onay vermedi. Komisyon ve bakanlık, borcun ödendiğine dair sunulan evraklardan da tatmin olmadı ve ilgili bankanın TMK tarafından hazırlanan matbu ipotek fesih formasını imzalamasını şart koştu. İlgili banka da siyasi sebeplerden ötürü bu talebi reddetti.

Bu başvuruyu yapan Rum da, Avukatı Murat Metin Hakkı aracılığıyla 1974 yılında Kıbrıs Emlak Bankası lehine verilen ipoteğin Girne Kaza Mahkemesi’ne başvurdu ve başvuruyu Kıbrıs Emlak Bankası’nın tüm haklarını devralan Kıbrıs Bankası’na (Bank of Cyprus) da tebliğ ettirdi. Girne Kaza Mahkemesi, Tapu Dairesi’ni temsilen KKTC Başsavcılığı’nı da taraf olarak ekletti. Görülen davanın ardından, 2014 yılında Girne Kaza Mahkemesi Başkanı olan Tanju Öncül, sunulan belgeler ışığında, ilgili Rum’un varisi olduğu taşınmaz malın Girne Kaza Tapu Dairesi’ndeki ipoteğinin kaldırılmasına emir verdi.

Bu kararın ardından, KKTC Başsavcılığı, Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Yargıç Tanju Öncül’ün verdiği kararın hatalı olduğunu düşünerek Yüksek Mahkeme’ye istinaf başvurusunda bulundu. Başsavcılık, gerekçe olarak da Rumların bu tür ipotek iptal başvurusunu dosyalamalarının Anayasa’nın 159. Maddesine ters düşüp Rumların mülkiyet haklarının Kaza Mahkemeleri düzeyinde de tanınmasını sağlayabileceğini savundu.

Yüksek Mahkeme yargıçları Hüseyin Besimoğlu, Ahmet Kalkan ve Emine Dizdarlı’dan oluşan Yüksek Mahkeme Yargıtay Hukuk’ta uzun bir süredir görüşülen dava, 18 Mayıs 2015 tarihinde karara bağlandı. Kararı okuyan Yüksek Mahkeme Yargıcı Hüseyin Besimoğlu, Girne Kaza Mahkemesi Başkanı Tanju Öncül’ün itibar ettiği şahadet ışığında ipotek konusu borcun ödenmiş olduğunu dikkate alıp ipoteğin iptaline karar verdiğine dikkat çekti.

Tüm olgular incelendiğinde, bu kararın hatalı olmadığına karar verdiklerini belirten Hüseyin Besimoğlu, KKTC Başsavcılığı’nın istinafını reddettiklerini açıkladı.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 50
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 1201
Toplam Tekil 4073128
IP 18.117.183.150






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu