“Çocuğa küsülmez” - Yurdagül Beyoğlu ATUN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Çocuğa küsülmez” - Yurdagül Beyoğlu ATUN
Tarih: 30.04.2015 > Kaç kez okundu? 1759

Paylaş


MHP milletvekili Tarihçi Prof Dr. Halaçoğlu, yavrunun büyümüş sayılması için ekonomik bağımsızlığına kavuşması, kendi kendini koruyacak duruma gelmesi gerektiğini ifade ederken, bu tür polemiklere girilmesini doğru bulmadığını açıkladı



*** “Yarın birbirinin yüzüne bakacak olan kişiler böyle davranmamalı… Devlet içinde yanlış yapılmaz. Ağızdan çıkan söz, yaydan çıkan ok gibidir”

*** “Yavru büyüdüm diyorsa, kendini koruyabilmeli ve ekonomik bağımsızlığına kavuşmalıdır”

MHP milletvekili tarihçi Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, yavrunun büyümüş sayılması için ekonomik bağımsızlığına kavuşması, kendi kendini koruyacak duruma gelmesi gerektiğini ifade ederek, “Yavru büyüdüm diyorsa, kendini koruyabilmeli ve ekonomik bağımsızlığına kavuşmalıdır. Bu mümkün mü; Hayır! O zaman hangi konuda bir büyümeden söz edilebilir” dedi. İki ülke yöneticileri arasındaki söz düellosunu doğru bulmadığını belirten Halaçoğlu, Ben ağız dalaşına girilmesini doğru bulmuyorum. Hayırlı olsuna gelirsiniz veya görüştüğünüzde ne söyleyecekseniz söylersiniz. Basın önünde bu tür polemiklere girmek doğru değil. Daha olgun bir siyaset adamlığı sıfatını göstermeleri gerekir. Ana-çocuk ilişkisi içindeysek çocuğa küsülmez…” şeklinde konuştu.

Türk Tarih Kurumu eski başkanı Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında geçen ana-yavru polemiğini Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne değerlendirdi.

“Sen kendini koruyabiliyor musun?

Yavrunun büyümüş sayılması için ekonomik bağımsızlığına kavuşması, kendi kendini koruyacak duruma gelmesi gerektiğini ifade eden Halaçoğlu, “Yavru büyüdüm diyorsa, kendini koruyabilmeli ve ekonomik bağımsızlığına kavuşmalıdır. Bu mümkün mü; Hayır! O zaman hangi konuda bir büyümeden söz edilebilir” dedi.

“Yeni Cumhurbaşkanı olan kişiler devletin gizli politikalarını öğrenmeliler”

Yeni Cumhurbaşkanı olan kişilerin önce devletin gizli/açık politikalarını öğrenerek, ona göre davranması gerektiğine dikkat çeken Halaçoğlu, devletteki teamülleri bilmenin önemli olduğunu ifade etti. “Akıncı kendini göstermeye çalışmış ama bunun için çok erken” diyen Halaçoğlu, politikasını zaman içinde gösterebileceğini söyledi.

“Ağız dalaşı doğru değil”

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın ağız dalaşına girmesini doğru bulmadığını kaydeden Prof. Dr. Halaçoğlu, şunları kaydetti: “KKTC Cumhurbaşkanının tavrı ne kadar yanlışsa, TC Cumhurbaşkanının tavrı da yanlış. Ben ağız dalaşına girilmesini doğru bulmuyorum. Hayırlı olsuna gelirsiniz veya görüştüğünüzde ne söyleyecekseniz söylersiniz. Basın önünde bu tür polemiklere girmek doğru değil. Daha olgun bir siyaset adamlığı sıfatını göstermeleri gerekir. Ana-çocuk ilişkisi içindeysek çocuğa küsülmez…

“Ağızdan çıkan kelime yaydan çıkan ok gibidir”

Yarın birbirinin yüzüne bakacak olan kişiler böyle davranmamalı… Devlet içinde yanlış yapılmaz. Ağızdan çıkan söz, yaydan çıkan ok gibidir. Onu durduramazsınız. Her iki ülkenin yöneticileri de daha sakin, daha olgun hareket etmeli…”

***

“Kıbrıs bu şartlarda ayakta duramaz”

Yusuf Halaçoğlu, KKTC’nin bugünkü şartlarla tek başına ayakta durmasının mümkün olmadığını, Rumlar ve Kıbrıs Türklerinin bir arada yaşamasının ise düşünülmemesi gerektiğini söyledi. “Dün orada soykırım yapıldığı unutulmamalı… Rumların eski alışkanlıklarından vazgeçeceği düşünülmesin çünkü tarih şimdiye kadar böyle bir olaya şahit olmamıştır. Maraş’ın verilmesi konusunda da istekli olduklarına dair duyumlar alıyoruz. Bir kere Maraş vakıf malıdır dolayısıyla mazbut vakıfları ne hibe edebilirsiniz, ne satabilirsiniz, ne de hediye edebilirsiniz. İngilizler 1913 yılında Rumlara vermişlerdir. Tapular ortadadır. Bunları göz önüne aldıktan ve devlet adamlığını iyice öğrendikten sonra konuşun bu konuları…” diyen Halaçoğlu, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda, adadaki gerçeklikler doğrultusunda hareket edilmesi gerektiği sözlerine ekledi.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 382
Toplam Tekil 4072310
IP 18.190.28.78






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.788 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu