BATTAM BASIN DUYURUSU - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BATTAM BASIN DUYURUSU
Tarih: 08.11.2009 > Kaç kez okundu? 4434

Paylaş


BATTAM BASIN DUYURUSU

(Batı Trakya Türkleri Araştırma Merkezi)



Ankara 07.11. 2009

İlgili Makama/Kişiye



Sayın İlgili,



TürkBirDev 1. Kurultayı 31 Ekim 2009 tarihinde Ankara da Anadolu Gösteri Merkezinde gerçekleştirildi.



31 Ekim tarihinde düzenlenen 1. TürkBirDev Kurultayı”na ev sahipliği yapan Ankara”ya, Türkiye”nin diğer illerinden ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 2500”ün üzerinde gönüllü katıldı.

.

Beklenenin üzerinde olan ve Balkanlar”dan Urumçi”ye kadar hemen her yerden gelen katılımcılar geldikleri bölgenin güzelliklerini de beraberinde getirdiler.



Kurultaya Türkiye Turizm ve Kültür Bakanlığı Devlet Türk Dünyası Müzik Topluluğu sanatçılarının verdiği konserle giriş yapıldı.



Kurucu Başkan Sefer Özdemir”in söz aldığı hoş geldiniz konuşmasıyla kurultay başladı. Özdemir, 7 Bağımsız Türk Cumhuriyeti arasında kurulacak olan bir Türk Birliği gereklidir ve gerçekleştirilebilir diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti;

“Sayın Bakanlarım, Sayın Büyükelçim, değerli büyüklerim; sizler toplantılar yaptınız, kongreler düzenlediniz, kurultaylar gerçekleştirdiniz. Yıllarca bu konuya emek verdiniz ve dediniz ki; “Türk Birliği gereklidir ve gerçekleştirilebilir.” Çağırdınız, bir millet olarak, halk olarak sizi duyduk ve geldik. Şimdi size şu soruyu soruyoruz “Size nasıl yardımcı olabiliriz. Türk Birliği 1 kişi ya da bir kısmımızla değil 250 milyon insanımızla gerçekleşecek. 7 Türk Cumhuriyetinde takriben 140 milyon insanımız var geri kalan yani yarıdan çoğumuz bu devletler dışında ikamet ediyor. Bunların içindeki sevgi vatan sevgisidir. Bunların birçoğu başarılı olmuş ve bir şeyi düşünmeye başlamışlardır; daha güçlü olmak. 250 milyon Türk ve büyük bir güç… TürkBirDev; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan, Türkiye ve Türkmenistan yani 7 bağımsız Türk Cumhuriyetlerinin kurabileceği bir birliğin adıdır” dedi.



Daha sonra sırasıyla devlet büyükleri ve Türk boyları temsilcileri konuşmalarını sundular. Konuşmacılara günün anısına birer onurluk sunuldu. Dr. Özkan Hüseyin”e ödülü TürkBirDev kurucu Başkanı Sefer Özdemir takdim etti. Kurucu Başkan Sefer Özdemir”e de Dr. Özkan Hüseyin 31 Ağustos 1913 de kurulmuş Batı Trakya Türk Cumhuriyeti tarihi bayrağını ve BATTAM yayınlarını armağan etti.



Kısa adı BATTAM olan, Batı Trakya Türkleri Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Özkan Hüseyin, yazarlar ve Türk toplulukları temsilcileriyle görüştü ve kitaplar hediye etti. Dr. Özkan Hüseyin bu topluluklara ve STK başkanlarına Batı Trakya Türklerinin sorunları konusunda bilgi sundu. TürkBirDev 1. Kurultayına katılan temsilcilere “Batı Trakya Türkleri” konulu konuşmasını yaptı. Konuşmasında Almanya”daki Batı Trakya Türk Derneklerinin ve BATTAM”ın yaptığı çalışmalardan örnekler verdi. Batı Trakya Türklerinin sorunlarını anlattı ve Türk Dünyasının dikkatini Batı Trakya”ya çekti. Dr. Özkan Hüseyin, Anadolu Gösteri Merkezinde bir stant açarak Batı Trakya Türklerini tanıttı ve BATTAM”ın yayımladığı kitapları sergiledi. Dr. Özkan Hüseyin, BATTAM”a tanıdığı bu imkândan dolayı, TürkBirDev Başkanı Sefer Özdemir Beyefendiye ve heyetine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.



Bu davetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özkan Hüseyin, BATTAM hakkında şu açıklamayı yaptı: “BATTAM, 1995 yılında Almanya”nın Münih Kentinde Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği bünyesinde kuruldu. Kuruluşundan bugüne kadar alanında birer ilki teşkil eden 14 tane kitap ve üç defa da Uluslararası Batı Trakya Türkleri Araştırmaları Kongresi düzenledi. Bu kongrelerde sunulan tebliğler birer kitap halinde yayımlandı. Böylece, araştırmacıların önü açılarak, Batı Trakya”nın bilinmeyen gerçeklerini gün ışığına çıkardı.”



Dr. Özkan Hüseyin, bu toplantılarda, Ocak 2011 tarihinde Hollanda-Lahey”de düzenlenecek olan IV. Uluslararası Batı Trakya Türkleri Araştırmaları Kongresinin de alt yapısını oluşturmak için, toplantıya katılan ilim adamlarının Batı Trakya Türkleri için araştırma yapmalarını talep ederek kongreye katılmalarını istedi. İlgi duyan bilim adamlarının, kongre düzenleme kuruluna (saricali1947@hotmail.com veya battam1995@gmail.com adresine ve Tel: 00 90 536 312 24 66 ) müracaat etmeleri gerektiğini belirtti.



Saygılarımızla.

BATTAM

Basın Merkezi



RESİMLER



1. Sefer Özdemir konuşmasını sunarken

2. Katılımcılar

3. Dr. Özkan Hüseyin konuşmasını sunarken

4. BATTAM standı

5. Dr. Özkan Hüseyin Ödülünü TürkBirDev Başkanı Sefer Özdemir takdim etti

6. TürkBirDev kurucuları ve temsilcileri birarada

7. Dr. Özkan Hüseyin Sefer Özdemir Başkana Tarihi Batı Trakya Türk cumhuriyeti Bayrağını hediye etti.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 39
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1657
Toplam Tekil 4067791
IP 18.191.228.88






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.692 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu