Suriye Türkmenleri insanperver Birleşigi Vatan Suriye Türkmen Doktorlar Birliği BİLDİRİSİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Suriye Türkmenleri insanperver Birleşigi Vatan Suriye Türkmen Doktorlar Birliği BİLDİRİSİ
Tarih: 05.01.2015 > Kaç kez okundu? 2810

Paylaş


İç savaş nedeniyle zor günler yaşayan Suriye’deki halklar şüphesiz çaresiz ve yardıma muhtaçtır.

Yaklaşık 64 yıl önce 10 Aralık 1948 de BM Genel Kurulu’nda kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi İnsanlık tarihinin binlerce yıldır devam eden acılarına, savaşlara, ulusların - uluslara, devletlerin bireylere yapmış olduğu zalimliklere son vermek amacıyla kabul edilmiştir.

İç savaş maalesef 40 aydan beri devam etmektedir ve Suriye’deki durum ülkede yaşayanları komşu ülkelere sığınmaya zorlamıştır.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin ilkeleri doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Suriyeli göçmenlere kapısını açarak, onlara tarihi kardeşliğin sıcaklığını bir kez daha hatırlatmıştır.

Suriye’deki trajediler ülkenin dört bir yanında cereyan etmektedir. Suriye Türkmen kardeşlerimiz özellikle Suriye’nin kuzeyine (Türkiye sınırına) maalesef ulaşma şansı olmayan bölgelerde ve çatışmaların yoğunlaştığı Başkent Şam’ın kenar mahallelerinde Humus ve Hama ve Lazkıya ve Golan bölgesinde hayatta kalma mücadelesi vermektedir. 3.5 mıllon yakın Türkmen halkının hayatta kalabilmesi için tek çıkış noktası olarak, Türkiye kullanılabilmektedir.

Türkiye sınırına en uzak yerleşim noktalarından Şam çevresinde hiçbir siyasi tarafın yanında olmayan Suriye’deki nüfusları 3.5 millon Türkmenlerin de kendi gayretleriyle yardım çağrısında bulunarak Türkiye’ye gelmek için Sivil toplum kuruluşlarımızdan acil yardım talep etmiştir.

Suriye’de özellikle bu gelişmeler insanları kendi inisiyatifleri doğrultusunda yardım aramaya mecbur bırakmıştır.

İşte böyle bir süreçte Suriye’de yaşayan ve soydaşlarımızın acil yardım talebi Türkiye’den ve Türkmenıstan den ve tüm Türk dünyasınden

Hayatları tehlike altında olan tüm Suriye Türkmen kardeşlerimizin ve özellikle Humus ve Hama ve Şam daki Türkmen soydaşlarımızın Lübnan’dan çıkışları ve yol giderleri için gerekli olan karşılanması için kamuoyuna duyurulmasına.

Türk Dünyasıne ve Dünya kamuoyuna duyurulur. 01/01/2015-Istanbul.

Saygılarımızla.





siriyaturkmen@hotmail.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1531
Toplam Tekil 4067665
IP 18.191.254.106






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu