Ayn Alarab Kobani Kürt ili değil de Suriye Türkmen kenti olsaydı? - Mukhtar FATİH - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Ayn Alarab Kobani Kürt ili değil de Suriye Türkmen kenti olsaydı? - Mukhtar FATİH
Tarih: 25.12.2014 > Kaç kez okundu? 2650

Paylaş


Bölge kaynıyor Suriye kaynıyor Irak kaynıyor bazıları Petrol uğruna bazıları din mezhep uğruna, düşman ediyorlar ve savaşmaları için teşvik ediyorlar bu çevreyi ellerinden bırakmamak için ellerinden geleni yapıyorlar.Suriye’deki süren iç çatışmaların arasında kalan sadece Kürt nüfusu değil burada Türkmenlerde var Suriye’de yaklaşık 3.5 milyon Türkmen yaşıyor ve yaşadıkları toprakları savunmak isteyen Türkmenler çok gündeme gelmeseler de Suriye nüfusunun bir kısmını oluşturan Türkmenler her zaman biz de varık diyorlar.Son günlerde Suriye’nin her şehrinde kan akiyor Kanlar sadece Ayn Alarab Kobani’de akmiyor.

Ölümler sadece Ayn Alarab Kobani’de yaşanmiyor.

İşgal ve vahşet bir tek Ayn Alarab Kobani’de görülmiyor. Türkmen bölgelerinde kan akarken kimse bir şey demiyor.Halep’te,Çarablus’de ,Munbeç’de ,Çobanbey’de ,Türkmen daği Lazikiya’de,Humus’te Bab Amro ,Rakk’ de Tel Abya’de söz konusu Türkmenler olunça sesler çıkmıyor ve yaşananlara gözler yumuliyor .Türkmenler’e saldırılırken, Hıristiyan ve Araplar’a yönelik aynı kuşatmayı yapıp, vahşi yöntemlerle insanları öldürdüğü, kadınlara tecavüz edildiği sırada dünya kamuoyu neredeydi? IŞİD’e daha önce aynı tepki gösterildi mi? Neden Ayn Alarab Kobani?

Suriye’nin Halep kentinin Türkiye sınırındaki Çobanbey Türkmen kasabasını elinde bulunduran Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) Türkmenleri idam ediyor ama sesler çikmiyor ve gözler yumuliyor ,neden Ayn Alarab Kobani oliyorsa Çobanbey neden olmuyor? Bayır-Bucak Türkmenleri neden olmuyor? Türkmen kasabasi Çobanbey’e saldırı olduğunda dünya neredeydin? Emin olunki Çobanbey’in katliyami Ayn Arab Kobani’den daha ağır işler oldu orada.Şimdi Eğer Ayn Alarab Kobani şehri, bir Kürt ili değil de Suriye Türkmen kenti olsaydı, yada Suriye’nin kuzeyinde geçici yönetim Türkmen karakterli olsaydı? dunya’nin ve Türkiye’nin tavrı ne olurdu? Herhalde Türkiye, böyle bir vahşete seyirci kalmazdı. Şüphes iz kimse Türkiye’nin, Kürtler lehine savaşa dâhil Children make up for nearly two thirds of the Syrian refugees in Za'atariolmasını istemiyor ve böyle bir beklentiside yok.

DÜNYAYA ŞUNU SÖYLÜYORUZ SURİYE TÜRKMENLERNIN ZULMÜNU GÖRMEYENLERİN AYN ALARAB KOBANİ İÇİN İNSANİ DEĞERLERDEN BAHSETMESİ Münâfıklıkdir, iki yüzlülüktür çifte standartlıktır .





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 25
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1491
Toplam Tekil 4065698
IP 3.129.70.63






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu