Hollanda Türk Federasyon Afganistan’da - Murat GEDİK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Hollanda Türk Federasyon Afganistan’da - Murat GEDİK
Tarih: 11.10.2014 > Kaç kez okundu? 2893

Paylaş


Bu yıl Hollanda Türk Federasyon ilk defa Afganistan’a giderek Afganistan Türkmenlerine yardım elini uzattı.



2014 yılı Kurban bağışları, daha önceden belirlenmiş olan ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Hollanda Türk Federasyon görevlileri genel sekreter Erim Uğurlu öncülüğünde Afganistan’a gittiler. Cevizcan, Şibirgan ili ve Andhoy bölgesinde yaşayan Afganistan Türkmenlerine kesilen kurbanlar dağıtıldı.



Hollanda Türk Federasyon’a vekalet veren kişilerin isimleri tek tek okunup, tekbirler eşliğinde kurbanlar kesilerek dağıtım gerçekleştirilmiştir. Türkmen ailelerin yanında kurban etleri Türkmen öğrenci yurtları gibi kurumlara da dağıtılmıştır.



Erim Uğurlu dönüş sonrası yapmış olduğu değerlendirmede şöyle konuştu: “İlk önce kurbanların toplanmasında, Hollanda Türk Federasyonun’a ve Federasyonumuza bağlı Teşkilatlarımıza gösterilmiş olan güvenden dolayı teşekkürlerimizi belirtmek isterim. Bu sene ilk defa Hollanda Türk Federasyon olarak yardım elini Afganistan’a da uzattık. Gerçekten çok mağdur bir Türkmen topluluğu orada mevcut. Afganistan Türkmenlerinin yaşadığı bölgede kuraklık, kıtlık ve yoksulluk gibi bir çok sebepten dolayı zor durumda çok insan var.

Bu bölge adeta unutulmuş bir bölge gibi. Soydaşlarımız zor olan bir hayat şartları altında yaşamaktadırlar. Özellikle güvenlik açısından bu bölgeye yardımların götürülmesi konusunda çok tereddütler varmış. Fakat biz Hollanda Türk Federasyon olarak nerede bir soydaşımız varsa gitmeyi kendimize bir görev görüp bu yardımları da kendi elimizle götürdük.”



Hollanda Türk Federasyon bu sene kurban kampanyası dolayısıyla kurbanların kesimlerini Afganistan, Balkanlar ve Pakistan’da gerçekleştirmiş oldu.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 52
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1550
Toplam Tekil 4067684
IP 3.145.163.58






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu