Hollanda’da tehlike zilleri çalıyor, hangi birlik ve beraberlikten bahsediyoruz? - Murat GEDİK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Hollanda’da tehlike zilleri çalıyor, hangi birlik ve beraberlikten bahsediyoruz? - Murat GEDİK
Tarih: 22.01.2014 > Kaç kez okundu? 3356

Paylaş


Ancak lafta her şey! Yok efendim neymiş Hollanda’da Türkler birlik olması gerekiyormuş, bir araya gelmeleri gerekiyormuş.

Daha ahlaki konularda bir mutabakat sağlayamayan bir topluluk Allah aşkına nasıl birlik olabilir? Gözler körleşmiş, sanki takım tutarcasına partizanca hareketler çoğalmış. Başkası yaparsa kötü, kendin yaparsın iyi? O çalsın yanlış olsun, sen çal vardır bir bildik olsun. O yapsın zina olsun, bas kasetleri piyasaya, sen zina yap kaset çıkarsa mahremiyetime girdi olsun. Hani adalet nerede şimdi? Başkasına layık görülmeyen nasıl olur da sana layık oluyor. Hele birde müslümanlık taslamak var ya. İnsanın imanı zayıf olsa hak dine inan düşman olmamak elde değil, tövbe haşa.

Daha fikirler medeni bir biçimde tartışılamazken, hangi birlik ve beraberlikten bahsedebileceğiz. Ondan sonra çıkıp nerde Türk lobisi diye bağırıp çağırıyoruz. Yok efendim STK’lar iş yapmıyor, kapalı kutular, çağa uygun değil. Vallaha ben hepsini kabul ediyorum gelin tartışalım STK’ları diyorum, kimseden çıt yok. Herkes her şeyi iyi biliyor. Medyamıza zaten dokunulamaz çünkü her şeyi bilir, ancak olumsuz eleştiri yapar, ama kendine iğneyi batırmayı hiç gerek görmez. İlim yuvalarımız mı, onlar zaten siyasete batmış gitmişler, ilmin i’sini göremiyoruz. Adeta siyasi parti uzantıları.

Lafın kısası şu: “Hollanda’da Türk toplumu arasında tehlike zilleri çalıyor!” bu da kimsenin umurunda değil, yeter ki kervanı yürüsün, gerisi önemli değil zihniyeti hakim.

Ankara’da bir siyasi kargaşa oluyor, hop buralar geriliyor; siyasilerin pislikleri ortaya çıkıyor ondan sonra ta buralarda avukatlık yapılıyor. Bir “Gezi olayını” kazasız belasız onca gerilime rağmen atlatmışken şimdi daha da büyük bir gerilim. Türkiye Cumhuriyetini yönetenler bunca yolsuzluk, rüşvet ve hırsızlık olayını yargıya bıraksa, inanın hem kazanır hem bu millet bu kadar gerilmez.

Biri çıkıyor hırsız diyor, öbürü yok komplo diyor. Ya Allah aşkına hırsızlığın komplosu olur mu? Neyse, bak bende daldım bu konuya gidiyorum. Ya bırakalım bu işlere hiç girmeyelim ya da medenice tartışalım. İş şirke kadar gitmekte, kimseden birleştirici bir yaklaşım yok. Allah’ın sıfatları bile insanoğluna yükleniyor ey cemaati müslimin, biz nereye gidiyoruz?

Bakın yarın Hollanda’da yerel seçimler var, Avrupa Parlementosu seçimi var, elimizden alınan haklar var, biz neyin peşindeyiz Allah aşkına?

Tehlike zilleri “Gezi olayları” ile başladı, biraz durmuştu, fakat bir iki aydır sessizce bir gerilim söz konusu. Ankara’da patlak veren son olaylar iyice fitili yaktı artık,bomba patlamak üzere. Özellikle sanal aleme bir girip bakalım. Bir kaç dakika face’de gezmek gerçekleri göz önüne sermekte. Aşağılayıcı sözler, hakaretler, belden aşşağı vurmalar almış başını gidiyor. Fakat asıl tehlike Devlet’e bağlı olan kurumların siyasetin içine çekilmesinde yatmakta. Son haftalarda bu açıkca görülmekte ve toplum arasında sessizce tepkiler yayılmakta. Almış olduğum duyumlar maalesef bunları kanıtlamaktadır. Özellikle cami’lerimiz adeta siyasi iktidarın borazanı haline gelmiş bir durumda. Bu konuya dur denmezse yarın kimse olacak bir büyük kargaşanın önüne geçemez ve makam sahipleri bunun vebalini taşıyamazlar. Her kurumun siyasi bir yaklaşımı olabilir, fakat Devlet kurumlarının asla olamaz. Hele camilerin hiç olamaz. Camiler ibadet yerleridir ve bu asli görevinden uzaklaştırılmamalıdır. Ve en son bir camide siyasi katılımın olduğu bir ortamda bir gazeteci saldırıya uğruyor. Yok efendim neymiş bu konuyu yetkililer kınıyorlarmış. Efendiler! Tedbiri alırsanız bu sözde kınamalara gerek kalmaz.

Herkesin bir siyasi görüşü olabilir, bu bir haktır. Hatta hem Türkiye siyaseti hem de Hollanda siyaseti ile açıktan aktif bir biçimde uğraşabilirsiniz; fakat haddinizi bileceksiniz. 21. Asırda halen medeni bir tartışma yapılamıyorsa susacaksınız. Susacaksınız ki sizi adam zannedecekler. Devletin kurumlarına siyaseti sokmayacaksınız, bu hem kuruma hem de milletin Türk Devlet’ine var olan saygısını sarsar. Gerçi dün o Devlet’e küfredenler bugün Devletçi oldular ya, o da bir ayrı omurgasızlık. Olan Türk toplumuna oluyor! O kadar birlik ve beraberliğe ihtiyacımız varken, elde olan azı da kaybetmek üzereyiz.

Şu son hadiseler göstermektedir ki buralarda görev yapan Devlet kurumları kendilerine öncelikle bir çeki düzen vermeliler. Bunun yanında bütün STK’lar ve Türk basını sorumluluklarını yerine getirmelidirler. Bakın yarın buralarda Türkiye için sandıklar kurulacak, dikkat edilmezse çok kötü hadiseler cereyan edebilir. Edebilir ne, edecektir. İşte o zaman da ortalığı karıştıranlar, menfaatleri icabı partizanca hareket edenler bir kenara çekilirler ve bu toplum kendi içinde uğraşır durur. Toplumumuzda mankurt adayı insan çoktur, yarın olabilecekleri siz hesaplayın.

Bir başbakanın Hollanda ziyaretini bile eline yüzüne bulaştırabilen toplumdan çok olumsuzluklar çıkar, benden söylemesi. Birileri usta olacak diye bu millet her zaman çırak kalmayı hak etmiyor.

Holiganlık yapılacaksa onun yeri bellidir; ya meydanlardır, ya da stadyumlardır; toplumun müşterek kullandığı yerler, ya da ibadethaneler değildir.

Allah sonumuzu hayretsin (amin).



Murat Gedik, 21 Ocak 2014

E-posta: muratgedik@muratgedik.nl





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 622
Toplam Tekil 4066756
IP 18.221.41.214






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu