ÜNLÜ KIRGIZ SANATÇI ROZA AMANOVA’YA TÜRKSOY’DAN MADALYA - İsmail CENGİZ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ÜNLÜ KIRGIZ SANATÇI ROZA AMANOVA’YA TÜRKSOY’DAN MADALYA - İsmail CENGİZ
Tarih: 05.10.2013 > Kaç kez okundu? 5394

Paylaş


Kırgızistan’ın milli sanatçısı Roza Amanova’ya Türksoy özel madalyası Türksoy Genel Müdürü Dusien Kasseinov tarafından takdim edildi.

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı TÜRKSOY’un kuruluşunun 20.Yıl Özel Kutlaması dolayısıyla Türk Dünyası’nın yıldızları bir araya getirildi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası(CSO) eşliğinde Ankara CSO Konser Salonu’nda gerçekleştirilen özel etkinliğe; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti , Başkortistan, Tataristan, Tuva, Gagavuz Yeri’nin Moldova Kültür Bakanları ile Türk Konseyi ve Aksakal konseyi gibi çok önemli kurum ve kuruluşların başkanları katıldı .

Konser programında Azerbaycanlı besteci Serdar Farakov'un TÜRKSOY'un kuruluşunun 20. yılına ithafen yazdığı "Türk Şöleni Uvertürü", Üzeyir Hacıbeyli'nin “Köroğlu Operası”, Mukan Tölebayev'in “Birjan ve Sara Operası”nı da yer aldığı eserler icra edildi.

“Türksoy Özel Madalyası” takdim edilen Kırgız ünlü ses sanatçısı Roza Amanova; “bütün Türk Dünyasını temsil eden bir teşkilatın özel madalyası ile ödüllendirilmek gurur verici bir olaydır. Bu ödül, aynı zamanda Kırgız folklorik ezgilerine verilmiş bir ödüldür. Bu madalya ile, aynı zamanda Kırgız müziği ödüllendirilmiştir.” dedi.

9 Kasım günü Bişkek’te düzenlenecek Rahmankul Han’ı Anma Etkinliği’nde Roza Amanova’ya geleneksel Kırgız Türk Müziği’ne katkılarından dolayı Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu adına Abdülmetin Keskin de ödül verecek.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1466
Toplam Tekil 4067600
IP 18.118.140.108






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu