Türkiye’deki Azeri sermayeli ilk yatırım şirketi İNVEST AZ faaliyete başladı… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Türkiye’deki Azeri sermayeli ilk yatırım şirketi İNVEST AZ faaliyete başladı… - Necdet SİVASLI
Tarih: 13.05.2013 > Kaç kez okundu? 2913

Paylaş


Elşan Guliyev: “Hedefimiz, yatırımcıları piyasalarla daha barışık hale getirmek, 2023’te 7 milyon yatırımcının işlem yapmasını sağlamak olmalı.”



Dost ve kardeş ülke Azerbaycan ile Türkiye arasındaki sıcak ilişkilere damgasını vuracak olan Türkiye’deki Azeri sermayeli ilk yatırım şirketi Invest Az, gelecekte yeni Azerbaycan şirketlerinin de Türkiye’ye gelmesi için bir kapı açmış olacak. Bu nedenle Invest Az’ın faaliyete geçmesi bu açıdan önemlidir.



Vadeli işlemler, hisse senedi, yatırım fonu, bono alım satımı ve forex gibi ikincil piyasa işlemlerine aracılık yapacak olan Azeri sermayeli ilk yatırım şirketi INVEST AZ, Türkiye’de faaliyete başladı. Halka arz, satın alma ve birleşme işlemleri ve özel sermaye fonu konusunda da danışmanlık hizmeti sunacak olan INVEST AZ, kurumsal finansman ve risk yönetimi gibi alanlarda da danışmanlık yapacak.



12 yıldan fazla deneyime sahip ekibiyle yola çıkan INVEST AZ, Türkiye’de ilk defa, web sitesi http://www.investaz.com.tr üzerinden yatırımcıların tüm yatırımını tek ekran ve hesaptan farklı araçlarda yönetmelerine imkân sağlayarak, “e-şube” hizmetini farklı bir boyuta taşıdı. INVEST AZ, investOR adıyla oluşturduğu e-şube’de, yatırımcıların geliriyle gideri arasında dengeyi kurabileceği bir ortam oluşturdu. INVEST AZ web sitesini, zaman ile potansiyel geliri ve risk arasındaki düzenin “periyodik cetvelini” yeniden yorumlayarak formüle ettiği bir “matriks” formatında tasarladı. Yatırımcılar, http://www.investaz.com.tr üzerinde tüm yatırım araçları hakkında basit ve anlaşılır bir anlatımla bilgi edinebilecek, her üründe yer alan risk düzeylerinin yardımıyla yatırımını hangi yönde değerlendireceğine bilinçli olarak kendisi karar verebilecek.



Birincil piyasa işlemlerini investIN, ikincil piyasa işlemlerini investOR, kurumsal hizmetlere yönelik işlemleri de invest+ adı altına markalaştıran INVEST AZ, yapılanmasının %98’ini dış kaynak (outsource) kullanmadan gerçekleştirdi. INVEST AZ, faaliyetlerini, birkaç ülkede yer alan AR-GE merkezleri yardımıyla gerçekleştiriyor.



21 Mayıs’ta Roadshow…



Listingİstanbul ortağı olan INVEST AZ, Borsa İstanbul ile 21 Mayıs’ta, Azerbaycan’daki yatırımcılara Türkiye sermaye piyasalarını tanıtacakları kapsamlı bir roadshow’a başlayacak. INVEST AZ, yapılan anlaşma gereği, Orta Asya, Kafkasya ve Ortadoğu ülkelerinde tanıtım çalışmaları yaparak, şirketlerin Borsa İstanbul’da işlem görmesini sağlamayı hedefliyor. Roadshow’a Borsa İstanbul Başkanı M. İbrahim Turhan, Bakü Borsa Başkanı Emin Muradov ve INVEST AZ Yönetim Kurulu Başkanı Elşan Guliyev katılacak.



Guliyev: “Hedefimiz, 2023′te 7 milyon yatırımcı”



Şirketin açılış davetinde konuşan INVEST AZ Yönetim Kurulu Başkanı Elşan Guliyev, “Artık Türkiye’de yatırımcıları piyasalarla daha barışık hale getirmeli, üst düzey finans bilgisine sahip eğitimli asli yatırımcılar yaratmalı, daha fazla yatırımcı olmasını sağlamalıyız. Hedefimiz, 2023′te piyasada 7 milyon yatırımcının işlem yapmasını sağlamak olmalı… Biz de bu amaç doğrultusunda önemli katkı sağlamak istiyoruz. INVEST AZ olarak, asli yatırımcının doğrudan yarar sağlayacağı sistemi kurmak için buradayız.” dedi.



Finansta her şeyi kolaylaştırmayı ve hizmetleri basitleştirmeyi istediklerini vurgulayan Guliyev, “Bu anlamda anlaşılır ve kolay ürünler tasarlayarak, yatırımcıların tüm yatırımı tek ekran üzerinde farklı araçlarla yönetmelerini ve bilgiye kolay erişmelerini sağlayacak şeffaf bir sistem oluşturduk. Evrensel yapıya sahip bu sistemi; güçlü teknolojik altyapımız, deneyimli ve işinin uzmanı insan kıymetlerimiz ve güçlü mali yapımızla gerçekleştirdik. INVEST AZ, sadece finans alanındaki deneyimi ve birikimiyle değil, görsel kimliğiyle de hep öncü olmaya devam edecek . Yatırımcıya dost bir yatırım şirketi olarak, Türkiye’de çok iyi işlere imza atacağımıza yürekten inanıyoruz.” dedi.



e.mail: necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 46
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1235
Toplam Tekil 4074511
IP 18.220.106.241






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu