CAMİLERE ÇİN BAYRAĞI DAYATMASI - Doç. Dr. M.Murat HATİPOĞLU - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









CAMİLERE ÇİN BAYRAĞI DAYATMASI - Doç. Dr. M.Murat HATİPOĞLU
Tarih: 22.03.2013 > Kaç kez okundu? 3756

Paylaş


Dünya Bülteni, 19 Mart 2013



Doğu Türkistan'daki camilere Çin bayrağının asılmasınn zorunlu hale gelmesi tepkilere neden olurken gerilim arttı.



Doğu Türkistan'a yönelik baskıcı uygulamalrını arıtran Çin yönetimi yeni bir uygulamyla gerilimi iyice yükseltti. Müslüman Çin İşgal yönetimi son olarak camilere Çin bayrağının asılmasını ve asılan bayrağın Komünist Partisi'ne bağlı Camii imamları tarafından korunmasını emreden bir genelge yayınladı. Bu genelgenin gereği olarak bütün camilere bayrak direği dikildi ve bayrak asıldı.



Görgü şahitlerinin ifadelerine göre Mart ayının başlarında Kaşgar'a bağlı Yenihisar ilçesinin Çolpan Yıza köyündeki mahalle camisine asılan Çin bayrağı kimliği belirsiz kişilerce yakılarak imha edildi. Olayı haber alan işgal güçleri köyü abluka altına alarak giriş çıkışı yasakladı ve köyde oturan herkesi sorguladı. Olayın faili bulunamadı ancak başta Camii imamı olmak üzere 50'ye yakın kişinin gözaltına alınarak tutuklandığı bildiriliyor.



Çin yönetimi geçtiğimiz günlerde de 18 yaşından küçükler ile kadınların, Komünist Parti üyesi ve devlet memuru olan Müslüman Uygurların camiye gitmelerini yasaklayan bir karar yayınlamıştı. Daha önce de hastanelere, devlet dairelerine ve kamusal alana sakallı erkekler ile tesettürlü kadınların girmesine yasaklama getirmişti. Çin, Hacca gidecekler için de yeni kısıtlama ve şartlar koymuştu.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 29
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 329
Toplam Tekil 4066464
IP 18.227.114.125






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu