BASIN AÇIKLAMASI - Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN/Uzm. Kader ÖZLEM - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN AÇIKLAMASI - Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN/Uzm. Kader ÖZLEM
Tarih: 17.09.2012 > Kaç kez okundu? 4302

Paylaş


Bursa





Değerli Basın Mensupları;



Geçtiğimiz günlerde, "göçmen dernekleri Bulgaristan Parlamentosu’nu ziyaret etti" şeklinde değişik basın organlarında çıkan yazıların ziyarette bulunan heyetin tüm göçmen camiasını temsil ettiği şeklinde algılanması ve yansıtılması kabul edilemez bir durumdur.

Yapılan bu ziyaretin belki de bin üyesi bile bulunmayan sadece bir iki dernek temsilcileri tarafından gerçekleştiğinin bilinmesi gerekmektedir. Balkan Türkleri Göçmenleri ve Mültecileri Dernekleri Federasyonu (BGF), Bursa, İzmir, Kocaeli, Kartal /İstanbul ve Yalova olmak üzere toplam beş büyük ilde yaklaşık "yüz bin" üyesi olan ve BM bazında kabul görmüş etkin bir sivil toplum kuruluşudur.

Başka bir STK'nın faaliyetleri bizi bağlayıcı olmadığı gibi, göçmen Bulgaristan Türklerini de temsil etmemekte ve ayrıca aldıkları kararlar sadece kendilerini ilgilendirir.

BGF üyesi tüm derneklerimiz, Bulgaristan’da olduğu gibi diğer Balkan ülkelerinde de Türk ve Müslümanlarının yaşadıkları ülkelerin anayasal haklarından sonuna kadar yararlanmalarından ve onların beraberliğinden yanadır.

Örgütümüz, bölünmeye, parçalanmaya, birlik ve beraberliğin zedelenmesine yönelik eylemlerin dün olduğu gibi bugünde şiddetle karşısındadır. Azınlık haklarını savunurken, anayasal hak ve hukuktan uzaklaşmadan, evrensel insan normlarının herkesin hakkı olduğu bilinci ile Balkanlarda dostluk, kardeşlik duygularının ve barışın ön plana çıkarılması BGF'nin daima ana hedefi olacaktır.

Konunun aydınlanması ve gerçeklerin yansıtılması anlamında tarafımızca böyle bir açıklamaya gerek duyulmuştur.



Kamuoyuna ve soydaşlara saygıyla duyurulur.



Doç. Dr. Yüksel ÖZKAN

Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu

Genel Başkan







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 30
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 418
Toplam Tekil 4066553
IP 18.118.120.109






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu