IRKÇI TERÖRE „SIFIR“ TOLERANS - Yakup TUFAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









IRKÇI TERÖRE „SIFIR“ TOLERANS - Yakup TUFAN
Tarih: 09.04.2012 > Kaç kez okundu? 3815

Paylaş


Almanya’da tam sayısı bilinmeyen saldırı ve katliamların sorumlusu ırkçı terör, Dinslaken’de tartışıldı. Eyalet hükümeti yetkililerinin, milletvekillerinin, emniyet yetkililerinin, çeşitli temcilcilerin ve Dinslaken Belediye Başkanının katıldığı toplantıda ırkçılık masaya yatırıldı ve alınan tedbirler konusunda bilgiler verildi.



Dinslaken Dachstudio salonunda yapılan tartışmada Almanya’da özellikle de Türkler başta olamak üzere göçmenlerin yoğunlukta yaşadıkları ‚Ruhr bölgesindeki ‚sağcı terör konusu tartışıldı. Neoazilerin özellikle gençlere yönelik propaganda metotları konusunda detaylı bilgiler verildi.



Tartışmada söz alan yetkililer, Zwickauer Yeraltı NSU terörislerinin 10 insanı (8’i Türk) hunharca katlettiklerine ve 10 yıl boyunca katillerin yakalanamadığını bir türlü akıl erdiremedikleri değindiler. Dordmund Polis Şefi Norbert Wessler ise yaptığı konuşmada, emniyet güçleri ile Alman Anayasa Koruma Teşkilatı arasındaki iletişim zaafiyetini dile getirdi. Irkçı terör ve ırkçı akımlara karşı yapılan mücadele hakkında bilgiler verdi. Konuşmacılar, devletin başka terör gruplarıyla mücadele ederken ırkçı terör gözden kaçırıldığına işaret ettiler. Tartışmanın diğer bir konusu ise Nazi grupları içerisindeki „istihbarat ajanları“(V- Männer) oldu.



Öte yandan NRW-Uyum Bakanlığı Devlet Sekreteri Zülfiye Kaygın, hükümet olarak ırkçılığa karşı alınan tedbirleri ve uyum konusundaki yapılan çalışmalara değindi. Kaykın, hükümet olarak „çok kültürlülüğe, birlikte yaşamaya“ önem verdiklerini ve bu konuda atılan en önemli adımın birinin „Katılım ve Uyum Yasası“ (Teilhabe und Integrationsgesetz) olduğunu belirtti.



Dinslaken Belediye Başkanı Dr. Micheal Heidinger ise konuşmasına ‚ biz Yakup Tufan ile konuştuk, ırkçı teröre karşı birlikte hareket edeceğiz ve onlara „sıfır“ tolerans tanıyacağız dedi. Konuşmasının devamında Heidinger, demokrasiyi günçlendirmenin ve ırkçılıkla mücadelenin zaruretine değindi. Konuyla ilgili çalışmalarda kullanılmak üzere eyalet hükümetinden 260.000 Euro geldiğini belirtti.



Dinslaken’de ırkçılığın masaya yatırıldığı ve tartışıldığı toplantıda düşünce ve görüşlerini dile getiren ATİB Genel Başkanı Yakup Tufan, yıllarca uygulanan yanlış politikanının ve özellikle de Müslümanlar ve Türkler’e karşı yapılan ayrımcı muamelenin ırkçılara cesaret verdiğine değindi. Irkçıların, Neonazi terör örgütünün yaptığı katliamların emniyet güçlerince tepit edilememesi nasıl izzah edilecektir diyen Tufan, anayasa koruma teşkilatı ile Neonazi terör örgütü arasındaki ilişkiler hakkında yetkililere sorular yöneltti. Öte yandan NRW’de çıkarılan „Katılım ve Uyum Yasası“ hakkında kaygılarını dile getiren Yakup Tufan, çıkarılan kanunu doğru yolda atılmış bir adım olarak görüyoruz. Kanun uygulanmasında bir çok engel bulunmakta dedi. Özellikle başörtüsü, seçme ve seçilme hakkı ve çifte vatandaşlık hakkınını engellendiği sürece gerçek manada „Katılım ve Uyum Yasası“nın arzu edilen hedefe ulşamayacağının altını çizdi.



Yapılan toplantının sonunda ırkçılığın ve sağ terörün NRW’nin gündemide olduğu ve Neonaziler’e karşı „sıfır“ tolerans gösterilmesi gerektiği konusu bir kez daha vurgulandı. Irkçılığa karşı yapılması gereken mücadelenin ve demokrasiyi güçlendirmenin öneminin altı çizildi.











Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 28
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 90
Toplam Tekil 4066225
IP 18.223.159.195






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.811 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu