DUİSBURG’DA ANLAMLI BULUŞMA - Yakup TUFAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









DUİSBURG’DA ANLAMLI BULUŞMA - Yakup TUFAN
Tarih: 20.02.2012 > Kaç kez okundu? 4104

Paylaş


Almanya’da yaşayan engelli Müslümanlar tarafından kurulan Deaf İslam üyeleri Duisburg’da düzenlenen bir toplantıda biraya geldiler. Duisburg’da bulunan “Doğu Türkistan Kültür ve İnformasyon Merkezi” solnunda buluşan “Duyma ve Konuşma Engelli Müslümanlar” gündemde olan çeşitli meseleri görüştüler. Toplantıya katılan üyeler eğitim, sosyal ve kültürel konularda bilgilendirildiler.



Engelli Müslümanlara her konuda sahip çıkan ATİB, onların dini eğitim meselerinin çözümü yanında, kültürel ve sosyal konularda da yardımcı olmaya devam etmektedir. ATİB tarafından organize edilen ve “Doğu Türkistan Kültür ve İnformasyon Merkezi” salonunda gerçekleşen toplantıda, gündemin önemli maddelerinden biri de canaze nakil konusuydu. Toplantıda “Deaf İslam” üyelerine, Almanya’da vefat eden Türkler’in Türkiye’ye nakil işlemlerini yürüten “MHW Cenaze Fonu” ile ilgili bilgiler verildi. Bu konuyla ilgili sorulan bir kısım sorulara cevaplar verildi.

Öte yandan Doğu Türkistan Kültür ve İnformasyon Merkezi Başkanı Abdulcelil Karakaş tarafından Doğu Türkistan üzerine bir film gösterildi. Çin’in işgali altında olan ve 35 milyon Doğu Türkistan Türkleri`nin yaşantıları ve çektikleri sıkıntılar hakkında bilgiler verildi. Bununla birlikte ATİB’in Somali’de yaşanan insanlık dramı konusunda yaptığı çalışmalar anlatıldı.Yapılan insani yardımları anlatan bir film gösterildi. Gerek Doğu Türkistan ve gerekse Somali üzerine gösterilen filmler ve verilen bilgiler Deaf İslam üyerini çok etkiledi.



Duisburg`da D. Türkistan Kültür ve İnformasyon Merkezi’inde yapılan toplantıya katılan ve bu konuda bilgi veren ATİB Genel Başkan Yardımcısı Yakup Tufan: “Nerede bir mağdur, nerede bir mazlum varsa biz oradayız” sözü bizim hizmet parolamızdır. Bu toplantıyı Duisburg’da düzenlememizin sebeplerinden biri de, Deaf İslam üyerinin Doğu Türkistan Kültür ve İnformasyon Mekezi’ni yakından tanımalarını sağlamak ve Doğu Türkistan hakkında bilgilendirmekti” dedi. Tufan, bu tür toplantıların bu gibi mekanlarda düzenlenmesinin bizim için ayrı bir anlamı vardır diyerek, buluşmanın manevi cihetine de dikkat çekti.



ATİB her alanda Deaf İslam’a sahip çıkmaktadır ve çıkmaya devam edecektir. Gaye, yapılan proğram ve organizalarla Almanya`a yaşayan engelli Müslümanların karşılaştıkları her türlü meselenin halline yardımcı olmaktır. Aynı zamanda onların sosyal, kültürel ve insani konularda bilgilerinin gelişmesine destek sağlamaktır.



Yapılan konuşmalar ve gösterilen filmler, Deaf İslam görevlilerinden B. Dreschner tarafından “işaret dili” ile üyelere anlatıldı. Güzel bir atmosfer içerisinde geçen toplantıdan gerek Deaf İslam yetkilileri ve yerekse Doğu Türkistan Kültür ve İnformasyon Başkanı Abdulcelil Karakaş memnuniyetlerini ifade ettiler. Çok etkilendiklerini dile getirdiler.



11.02.2012





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 55
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 813
Toplam Tekil 4074089
IP 3.138.141.202






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu