ZMD TEMSİLCİLER TOPLANTISI KÖLN’DE YAPILDI - Yakup TUFAN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ZMD TEMSİLCİLER TOPLANTISI KÖLN’DE YAPILDI - Yakup TUFAN
Tarih: 13.12.2011 > Kaç kez okundu? 4772

Paylaş


Almanya Müslümanları Merkez Konseyi (ZMD) Temsilciler Toplantısı Köln’de yapıldı. ATİB Genel Merkezi toplantı salonunda yapılan toplantıda, ZMD’nin faaliyetleri ve çalışma proğramı hakkında bilgiler verildi ve düşünceler ortaya kondu.



Toplantı Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başladı ve açış konuşması ZMD Genel Başkanı Aiman Mazyek tarafından yapıldı. Daha sonra ZMD Genel Başkanı Aiman Mazyek, bir durum değerlendirmesi yaparak, yapılan faaliyetler hakkında geniş bilgiler verdi.

Bunu takiben Yakup Tufan (Genel Başkan Yardımcısı), Mustafa Hadiç (Genel Başkan Yardımcısı), Nurhan Soykan (Genel Sekreter), Burhanettin Dağ (YKÜ) ve Hamza Wördemann (YKÜ), ZMD’nin faaliyet raporu ve aktüel çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.



ZMD toplantısında Almanya Müslümanları’nın meseleleri ve ülkede meydana gelen gelişmeler konusunda görüş ve düşünceler beyan edildi.Toplantıya katılan temsilciler ve ZMD-Komisyon Üyeleri ise yapılan çalışmalar ve ZMD’nin faaliyetleri konusunda söz alarak fikir ve düşüncelerini dile getirdiler.



ZMD-Almanya Müslümanları Merkez Konseyi Genel Başkan Yardımcısı/ ATİB Genel Başkan Yardımcısı Yakup Tufan, yapılan toplantı ile ilgili bir açıklama yaparak şunları söyledi: Bilindiği gibi ZMD çok milletli ve çok kültürlü bir yapıdan oluşmaktadır. Almanya Müslümanları Merkez Konseyi içerisinde Türkler’i ATİB temsil etmekte ve önemli bir yer tutmaktadır. ZMD; Türkler, Araplar, Almanlar, Boşnaklar, Arnavutlar, İranlılar ve Afrika’nın değişik ülke ve milliyetlerinden Almanya’da yaşayan insanların kurdukları teşkilat, cemiyet ve üst kuruluşlardan meydana gelmektedir. Bu noktadan hareketle ZMD: İslam kardeşliğinin, güç birliği ve dayanışmanın güzel bir öğreğini sergilemektedir. Öte yandan KRM’nin (Almanya Müslümanları Koordinasyon Konseyi) 4 üyesinden biri olan ZMD, Almanya’da Müslüman kuruluşlar arasında önemli bir yere haizdir. Müslümanlar’ın karşa karşıya bulundukları; ırkçılık, İslam düşmanlığı, İslam’ın resmen tanınması, İslam Din Dersleri, ‘helal’ kesim gibi bir çok konuda çok önemli çalışmalar yapmakta ve net tavır ortaya koymaktadır.



ATİB’in ev sahipliği yaptığı toplantıda, yeni konsey üyeleri belirlendi ve 3 yeni teşkilatın daha ZMD’ye üyelik dilekceleri kabul edildi. UMTA (Almanya Togo Müslümanları Üst Kuruluşu), Deaf –İslam (Engelli Müslümanlar Teşkilatı) ve Erlangen Cami Cemiyeti’nin ZMD’ye üyelik müracaatları kabul edildi. Meşhur Dr. Miamar Mühendis Bodo Muhammed Rasch ise ZMD Komisyonu Şeref Üyeliğine teklif edildi ve yapılan teklif kabul gördü.



Başarılı geçen ZMD Temsilciler Toplantısı, birlikte yenen öğle yemeği ve yapılacak faaliyetler ve proğramlar ile ilgili dile getirilen dilek ve temennilerin ardından sona erdi.



Köln, 27.11.2011

























Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 240
Toplam Tekil 4068161
IP 3.144.109.5






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu