Türkiye-Afganistan-Pakistan ortak tatbikat yapacak - GünTürk - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Türkiye-Afganistan-Pakistan ortak tatbikat yapacak - GünTürk
Tarih: 27.12.2010 > Kaç kez okundu? 4599

Paylaş


Türkiye-Pakistan-Afganistan Üçlü Tatbikat Konusunda Mutabakata Vardı.



Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: ” Hepimiz şunun farkındayız ki terörle mücadele çok önemlidir. İstihbarat teşkilatlarının en iyi şekilde çalışmaları gerekir. Bütün bu konularda önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etmek isterim. 2011 Nisan ayında da bir ortak tatbikat yapılacak. Bütün bunlar çok somut gelişmelerdir .



( Taliban’ın Türkiye’de Büro Açacağı İddiası ) “Benim söylediğinizden bir haberim yok. Ondan ayrı genel olarak söylemek isterim ki biz Afganistan’ın istikrarına güvenliğine geleceğinin yapılmasına katkısı olacak her şeyi yaparız.



Türkiye -Afganistan -Pakistan beşinci Üçlü Zirve toplantısının ardından alınan kararlarla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve üç ülkenin Dışişleri Bakanları ile diğer yetkililer katıldı.



ÜÇ ÜLKE NİSAN 2011′DE ORTAK TATBİKAT YAPACAK



Üç ülkenin Dışişleri Bakanları önce 1 Mart’ta kutlanacak olan Türk -Afgan Dostluk günü mutabakatı, Türkiye -Afganistan -Pakistan uyuşturucu ticareti konusunda polis kuvveti anlaşması, Basın yayın alanında niyet mektubu, Türkiye -Afganistan -Pakistan arasından afet yönetimi mutabakatı, TRT Afganistan Ulusal Radyo Tv Kurumu arasından ikili işbirliği anlaşmasını imzaladı.Anlaşmalar imzalanırken, Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai ile Cumhurbaşkanı Gül sohbet etti. Anlaşmaların imzalanmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir konuşma yaptı. Gül, “Bu üç ülke birbirlerine dost olan kardeş olan çok özel dostluk ilişkileri olan ülkelerdir. Bütün amacımız bu üç ülke arasındaki dostluğu ve çalışma ortamını pekiştirmek ve bunun yanında da Orta Asya’daki büyük problemler Afganistan Pakistan’daki çalışma ortamını gerçekleştirerek Türkiye olarak katkımızı vermek ve beraber büyük sorunların üstesinden gelmeyi, bu toplantılarda gerçekleştirdik.Üç ülkenin İçişleri Bakanları, Dışişleri Bakanları, MİT, Genelkurmay Harekat Başkanları bir araya geldiler. Hepimiz şunun farkındayız ki terörle mücadele çok önemlidir. İstihbarat teşkilatlarının en iyi şekilde çalışmaları gerekir. Bütün bu konularda önemli ilerlemeler kaydedildiğini ifade etmek isterim. 2011 Nisan ayında da bir ortak tatbikat yapılacak Bütün bunlar çok somut gelişmelerdir .ö diye konuştu.



” TALİBAN’IN TÜRKİYE’DE BÜRO AÇACAĞI İDDİASI “



Gül, “Bölge halkının gelişmesi ve kalkınması için üç ülke Cumhurbaşkanı da ellerinden geleni ortaya koyacaktır. Bölgedeki istikrarın sağlanması için iyi niyetli çalışmalar her şeyin başıdır. Bu toplantılar bunu sağlamaktadır. Bunların çok verimli geçtiğine inanmaktayız.Bu zirvelerin altıncısını da günü geldiğinde birlikte yapacağız Türkiye’ye duydukları güven ve bize bu konudaki desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.Türkiye’nin sorumluluğunu da artırmaktadır. Biz de kendilerini mahcup etmeyeceğiz. “dedi. Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai de bir konuşma yaptı. Karzai, Cumhurbaşkanı Gül’e güvendiğini belirterek, “Söylediğiniz her şeyin altına imzamı atarım. Benim adıma da konuştunuz. “dedi. Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ise, Türkiye’nin Pakistan’daki sel felaketindeki yardımları için, teşekkür etti. Yüzyıl Asya’nın yüzyılı olacak. Asya’nın yüzyılı temelden başlamalı Biz üç Cumhurbaşkanı olarak üzerimize düşeni yapacağız ve çalışmalarımızı devam ettireceğiz.ö dedi. Daha sonra sor cevap bölümüne geçildi. Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin İngiliz Daily Telegraph gazetesinin yaptığı “Taliban barış görüşmeleri için Türkiye ya da Japonya gibi bir ülkede büro açmak istiyor “haberiyle ilgili soruyu yanıtladı. Gül “Afganistan’da biliyorsunuz çok önemli gelişmeler oluyor. Büyük bir barış konseyi kuruldu. Rabbani onun başkanı. Karzai uzlaşma konularına çok önem veriyor. Tabii ki bunları destekliyoruz. Benim söylediğinizden bir haberim yok. Ondan ayrı genel olarak söylemek isterim ki biz Afganistan’ın istikrarına güvenliğine geleceğinin yapılmasına katkısı olacak her şeyi yaparız.ö dedi.



ZERDARİ’DEN TALİBAN SORUSUNA YANIT



Zerdari ise, kendisine yöneltilen “Afganistan hükümeti Pakistan askeri ordusunun Taliban’ı desteklemeye devam ettiğini söylüyor. Yorumunuz ne olacak ? “sorusuna yanıt verdi. Zerdari, “Butto’nun eşi olarak böyle bir hareketi desteklememiz mümkün değil. Geçmişte devlet dışı aktörler herhangi bir orduya mensup olmayan eski ustalar tarafından eğitilmiş olan süper güçleri çökertmeyi amaçlayan kişiler tarafından devlet dışı aktörler geliştirildi. Bu kanserdir. Bununla mücadele etmek zorundayız Birbirimizi parmak uzatıp suçlayacağımıza devlet dışı aktörleri, bilmemiz gerekir. “dedi.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, zirvenin sonunda “Samimi açık kalpli bir ortam vardır. Birbirlerine olan güvenleri tamdır Bundan çok güzel neticeler çıkacaktır. Türkiye’ye duydukları güvenden dolayı da teşekkür ediyorum. “şeklinde konuştu. ajanslar





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1229
Toplam Tekil 4067363
IP 3.14.70.203






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu