TÜRK DÜNYASININ BAŞI SAĞOLSUN - Fatma Işık KAYA (FADİME) - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TÜRK DÜNYASININ BAŞI SAĞOLSUN - Fatma Işık KAYA (FADİME)
Tarih: 14.12.2010 > Kaç kez okundu? 4079

Paylaş


Sabah uyandığımda her zamanki gibi sıradan birgün geçireceğimi düşünmüştüm. Olağan işlerin ardından kültür, sanat ve olmazsa olmazım Türk dünyasıyla dopdolu saatler beni bekliyordu.



Haberleri okuyan spikerin sesiyle irkildim. Büyük sanatçımız Abdurrahman Kızılay’ı kaybettiğimizi söylüyordu.



Önce kısa süren şaşkınlık, sonra bunun bir rüya olması dileği ve acı gerçeğin yüzüme vurdğu tokatla yanaklarımdan aşağı süzülen gözyaşları.



Bu kayıba inanmak ve kabullenmek çok zor benim için. Daha Cengiz Aytmatov ve Bahtiyar Vahapzade’nin acısı taptazeyken yüreğimde Can Kerkük’ümün yetiştirdiği eşsiz bülbül susmamalıydı.



Nedense Türkiye’li müzisyenlerden çok “Eskiler hariç” diğer Türk ülkelerinin yetiştirdiği müzisyenlerimize hayranlığım sonsuzdur. Onların ses renkleri, üslupları hep çekmiştir beni. Edebiyatta da bu böyledir.



Abdurrahman Kızılay’da tutkuyla bağlandığım sanatçılarımızdandır. Gidemediğim, kutsal havasını koklayamadığım güzel Kerkük’ümü onun muhteşem sesi, yorumuyla yaşıyordum, yaşayacağım.



Ne kadar istemiştim tanışmayı. Çok çaba sarfettm bunun için. Bilinmeyen numaralardan verilen ev telefonunu defalarca aramama rağmen açan olmadı. Cep telefonu ise aynı adı taşıyan başka bir şahsa aitti. Ulaşabildiğim çeşitli derneklerden de sonuç alamadım. Bu ölene kadar içimde yara olarak kalacak.



Abdurrahman Kızılay hak ettiği değeri görmedi bence. Ne halkımızdan, ne müzik çevrelerinden. Kroluğun, düzeysizliğin prim yaptığı bu çevreler zaten ona göre değildi. Yalnız yine kendisi gibi gerçek sanatçı olan Sayın Mehmet Özbek onunla “Mum kimin yanan Kerkük” albümünü yaparak Bizlere eşsiz bir armağan bıraktı. Türk dünyası aşığı herkesin elinde bulunması gereken bir albüm.



İnanamıyorum. Artık o bülbül şakıması duyulamayacak yeni çalışmalarda, tv, radyo programlarında. O muhteşem hünerli parmaklar udun tellerine dokunamayacak.



Çok erken ve asla alışamayacağım, kabullenmekte zorlanacağım bir kayıp .



Değerli sanatçımıza, büyük üstadımıza Allah’tan rahmet, Başta ona ölesiye hayran olan kendime, kederli ailesine, Türk dünyasına başsağlığı diliyorum.



Ruhu şad, mekanı cennet olsun.



Bizlere bıraktığınız ölümsüz eserler için teşekkürler Abdurrahman Kızılay!!!!!!!!!!!! Gerçek sanatçı ve sanatseverlerin yüreklerinde yaşamaya devam edeceksiniz sonsuza kadar!!!!!!!!!!











FATMA IŞIK KAYA (FADİME)





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 831
Toplam Tekil 4072758
IP 3.133.121.160






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.382 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu