Türkiye'ye Yeni Vize... - EUNEWSTURK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Türkiye'ye Yeni Vize... - EUNEWSTURK
Tarih: 10.12.2010 > Kaç kez okundu? 3876

Paylaş


Polonya Başbakanı Tusk Türkiye'ye vize konusunda kolaylık sağlayacaklarını söyledi











Polonya Başbakanı Tusk'ı kabul eden Erdoğan, iki ülke arasında vizenin kolaşlaştırılması için karar aldıklarını söyledi. Tusk da "Formaliteleri en az indireceğiz" dedi



Polonya Başbakanı Donald Tusk, Türkiye'nin AB üyeliğinin hem Türkiye hem de AB'nin çıkarına olduğunu söyledi. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın resmi konuğu olarak Türkiye'de bulunan Tusk, önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edildi. Daha sonra TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i ziyaret eden Tusk, Türkiye'yi, AB'ye girişine adım adım yaklaştıran hareketlerin çok sevindirici olduğunu söyledi.



Tusk, "Üyeliğin hem Türkiye'nin hem de AB'nin ortak çıkarı olduğunun bilincindeyiz. Polonya'nın dönem başkanlığında sürecin daha yoğun geçeceğine inanıyorum'' diye konuştu. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türkiye'nin AB müzakere sürecinde önüne suni olarak çıkarılan engellerin aşılması konusunda daha çok destek beklediklerini söyledi.



RESMİ TÖREN



Polonya Başbakanı Tusk daha sonra Başbakan Erdoğan tarafından resmi törenle karşılandı. Tören ve basın pozunun ardından Erdoğan, Başbakan Tusk ile Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya geldi. Erdoğan ve Tusk, ikili ve heyetler arası görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



Polonyalı bir gazetecinin 1915 olaylarının Türkiye'nin AB üyelik sürecine etkisi olup olmayacağı yönündeki sorusunu Erdoğan, "AB'ye yönelik fasıllar içinde böyle bir fasıl yok. Olmayan faslın cevabı da olmaz" diye yanıtladı. Erdoğan, "Bu konunun adil, bilimsel, kapsayıcı bir şekilde masaya yatırılmasında çok büyük fayda var. Siyasi yaklaşımları doğru bulmuyoruz ve bu konuyu parlamentolarında oylayanların bu konuyu bilmediklerini de ne yazık ki bütün oylamaların yapıldığı yerler gördük, ABD'de de buna dahil olmak üzere" dedi.



VİZE KALKABİLİR



İki ülke arasında vizelerin kolaylaştırılmasını ele aldıklarını belirten Erdoğan, "Vize konusunu etraflıca görüştük. Büyükelçilerimiz görüşecek, bu konuyu daha kolaylaştırıcı hale dönüştürmenin adımlarını atmaya karar verdik. Diğer bazı Avrupa ülkelerine yaptığımız uygulamanın Polonya için de geçerli olacağını ifade ettik" dedi.



Polonya ile siyasi ilişkilerin 1414'e dayandığını hatırlatan Erdoğan, "2014'te ilişkilerin başlangıcının 600. yılını kutlayacağız" diye konuştu.



Türkiye ve Polonya arasındaki dış ticaret hacminin 2013'te 7 milyar dolara çıkartmayı hedeflediklerini de belirten Erdoğan, 2011'in ikinci yarısında AB dönem başkanlığını üstlenmeye hazırlanan konuk Başbakana "AB'de Polonya'nın Türkiye'ye karşı olumlu tavırlarını bir kenara koymamız mümkün değil" diyerek teşekkür etti.



Türkiye ile Polonya arasında vize rejiminin ele alındığını belirten Tusk, ise "vize rejiminin değişmesi, formalitelerin en aza indirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını" ifade etti. Bu değişimin, AB'nin izin verdiği ölçülerde olacağını kaydeden Tusk, nihai sonucun vizelerin kaldırılması olabileceğini söyledi.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 53
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1031
Toplam Tekil 4068952
IP 18.222.23.115






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu