BAL-GÖÇ’Ü HEDEF GÖSTEREN AŞIRI BULGAR MİLLİYETÇİLERİNİN FAALİYETLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA - Kader ÖZLEM - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BAL-GÖÇ’Ü HEDEF GÖSTEREN AŞIRI BULGAR MİLLİYETÇİLERİNİN FAALİYETLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA - Kader ÖZLEM
Tarih: 07.08.2010 > Kaç kez okundu? 4239

Paylaş


BA044 – 05.08.2010







Değerli Basın Mensupları;



Son zamanlarda Bulgaristan’da Türk ve Müslümanların durumunda meydana gelen olumsuz gelişmelerin yanı sıra, soydaşlarımızın üzerindeki baskılar artarak devam etmektedir. Bu baskı ve olumsuzluklara karşı mücadele veren soydaş teşkilatları da hedef olmaktan geri kalmamaktadır.



Bulgaristan’da aşırı milliyetçi grupların yayın organlarında Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (BAL-GÖÇ) Başkan ve Yöneticileri ‘Bulgaristan karşıtı eylemlerin odak noktası haline gelmekle’ itham edilmekte; çeşitli asılsız ve mantık dışı sıfatlarla tanımlanmaktadır. Ayrıca Derneğimizin yöneticileri Skat TV, Vestnik Ataka gibi Bulgar ırkçılarının temel yayın organlarında hedef olarak gösterilmektedir. Tarafımızca yapılan takibat sonucu; belirtilen yayın organlarında, haftada en az iki defa BAL-GÖÇ konusu işlenmekte, yaptığımız her faaliyete haber bültenlerinde yer verilmektedir.



Bulgarların kendi kimliklerine düşkün olmalarına ve uluslarını sevmelerine kimsenin bir itirazı yoktur. Bu onların en tabi hakkıdır. Ancak bu hak, kendi milletini yüceltme adına başka uluslara saldırma anlamına gelmemektedir. Zira bu anlama gelmesi halinde, ırkçılık başlamaktadır. ATAKA’nın ve Skat TV’nin anlayışları ırkçılık kapsamındadır. Hatta bu unsurların yayın organlarında; öylesine çirkin karalama kampanyaları yapılmaktadır ki, sıradan bir insanın bile midesini bulandırmaktadır. Onların bu çirkin yayınlarından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) ile Ulu ve Ebedî Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; ülkemiz, Bulgaristan’daki Türk ve Müslüman unsurlar da nasibini almaktadır.



Normal şartlar altında, böylesi sapkın yayın organları teşkilatımızca muhatap olarak kabul edilmemektedir. Zira onlar Bulgaristan halkının hür iradesini yansıtmamaktadırlar. Ancak Skat TV ve ATAKA’nın Türk-Bulgar kardeşliğini zedeleyici, Bulgaristan’daki etnik barışı bozucu ve Türk-Müslüman unsurları tahrik edici eylem ve yayınlarını şiddetle kınıyoruz.



Türkler ve Bulgarlar 600 yıldır bir arada yaşayan kardeş iki toplumdur. Tarihsel süreç içerisinde yaşanan talihsiz gelişmeler, bu kardeşliği bozamamıştır. BAL-GÖÇ’ün, bu kardeşliğe inanan bir sivil toplum örgütü olduğu kadar, Balkan Türklerinin ve Müslümanlarının kimliklerini koruma ve kollama konusunu kendisine amaç edinmiş bir dava örgütü olduğu da unutulmamalıdır. Diğer bir deyişle, BAL-GÖÇ’ün millî ve dinî bir duruşu olduğu kadar hümanist bir duruşu da vardır. Büyük Türk milletinin hizmetinde olan bir STK olarak BAL-GÖÇ, düşman yaratarak değil; dostluklar kurarak yol almak arzusundadır. Bu politikamızın, milliyetçiliği ırkçılık haline getirmiş çeşitli baskı ve çıkar gruplarına örnek olmasını dileriz.



Kamuoyuna ve Soydaşlarımıza saygıyla duyurulur.









BAL-GÖÇ GENEL SEKRETERLİĞİ



Adres : Ankara Cad. DSİ Karşısı, Okumuş Apt. 292/2 BURSA

Telefon : +90 0224 3603685 begin_of_the_skype_highlighting              +90 0224 3603685      end_of_the_skype_highlighting

Faks : +90 0224 3617448

E-posta : balgoc@balgoc.org.tr

İnternet : http://www.balgoc.org.tr





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 59
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 362
Toplam Tekil 4077091
IP 18.191.42.205






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu