BASIN BÜLTENİ Akıncı, Tatar’ı hükümeti kurmakla görevlendirdi - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı, Tatar’ı hükümeti kurmakla görevlendirdi
Tarih: 17.05.2019 > Kaç kez okundu? 969

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, hükümet kurma görevini Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar'a verdi.

Akıncı, Tatar’ı kabulde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı olarak "bu parti bu parti ile hükümeti kuracak" gibi duyumlarla hareket edemeyeceğini belirterek, mecliste temsiliyeti olan tüm partilerle tek tek, yüz yüze görüştüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı olarak 4’üncü kez görevlendirme yaptığını ve her seferinde temaslarını 3-5 gün içerisinde tamamladığına işaret eden Akıncı, dörtlü koalisyon hükümetinin istifasının üzerinden 4 gün geçtiğini ve beşinci gün görevlendirmeyi yaptığını kaydetti.

“Kendi adıma başka bir hesabım olamaz” diyen Akıncı, bu süreyi partilerin kendi içlerinde veya birbirleriyle değerlendirme yapması için uzattığını ve partilerin bu süreden faydalandığını gözlemlediğini kaydetti.

Hükümetlerin ve muhalefetteki partilerin Cumhurbaşkanlarıyla sağlıklı bir diyalog içerisinde olmasının şart olduğunu ifade eden Akıncı, gereksiz zıtlaşmaların zararının topluma ödetildiğini kaydetti.

Akıncı, eleştirilerin olmasını beklediğini ancak bu eleştirilerin dengeli ve itham boyutuna varmaması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, iyi, doğru ve hızlı icraatlar temennisinde bulundu.

UBP Genel Başkanı Ersin Tatar ise, bugünden itibaren mecliste bulunan partilerin milletvekili sayısına göre temaslarına başlayacağını ve bu temasları hafta sonuna kadar sürdüreceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı ile her zaman iyi ilişkiler içerisinde olmaya gayret edeceklerini belirten Tatar, Cumhurbaşkanı ile Kıbrıs meselesi başta olmak üzere farklı görüşlere sahip olabileceklerini ancak bunları uygarlık seviyesinde tartışacaklarını kaydetti.

Tatar, UBP olarak çalışmalarını gelecek nesillerin de bu topraklarda kalmasını sağlama anlayışıyla sürdüreceğini kaydetti.



Akıncı, Lute ile telefonda görüştü



Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs için görevlendirdiği geçici özel danışmanı Jane Holl Lute ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu’nun konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in görevlendirmesi ile Kıbrıs sorunuyla ilgili çabalarına devam etmekte olan geçici danışman Sayın Jane Holl Lute taraflar ile temaslarını sürdürmektedir. Bu çerçevede, bugün (dün) akşamüzeri Sayın Lute’un talebi üzerine Cumhurbaşkanımız Sayın Mustafa Akıncı kendisiyle yaklaşık 20 dakika süren bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu görüşmede bilinen net tutumunu bir kez daha ifade ederek kendisiyle bir durum değerlendirmesi yapmış ve bundan sonraki süreçte yaşanabilecek gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunmuştur”



Dışişleri Bakanlığı, Haktanır için taziye mesajı yayımladı



Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı eski müsteşarlarından Korkmaz Haktanır’ın vefatı nedeniyle mesaj yayımladı.

Mesajda şunlara yer verildi:

“Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı eski müsteşarlarından, Kıbrıs konusunda önemli hizmetleri ve yayınları bulunan emekli Büyükelçi Korkmaz Haktanır’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Büyükelçi Haktanır, meslek hayatı boyunca Kıbrıs davasının savunulmasında önemli görevler üstlenmiş ve Lefkoşa Büyükelçiliği’nde görev yaptığı sırada Kıbrıs Türk halkının sevgisini ve saygısını kazanmış çok değeli bir Türk diplomatıydı. Merhum Büyükelçi Haktanır’a Tanrı’dan rahmet, ailesine ve Türk Dışişleri camiasına başsağlığı dileriz.”













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 43
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 626
Toplam Tekil 4077354
IP 3.138.122.4






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.813 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu