BASIN BÜLTENİ Başbakan Erhürman İslam Konferansı Gençlik Formu Başkanını kabul etti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Başbakan Erhürman İslam Konferansı Gençlik Formu Başkanını kabul etti
Tarih: 30.04.2019 > Kaç kez okundu? 947

Paylaş


Başbakan Tufan Erhürman, İslam İşbirliği Teşkilatının bir kuruluşu olan İslam Konferansı Gençlik Forumu-Diyalog ve İşbirliği (İKGF-Dİ) Başkanlık görevini Ocak’ta üstlenen Taha Ayhan’ı kabul etti.

Kabul de konuşan Başbakan Tufan Erhürman, Kıbrıs Türkü’nün görünürlük açısından bir takım sıkıntılar ile karşı karşıya kaldığını, dolayısıyla İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Kıbrıs Türkü açısından önemli bir mecra olduğunu ifade etti.

Taha Ayhan da, ziyaret gerekçelerinin arasında Gençlik Dairesinin de üye olduğu İKGF-Dİ’nin gençlikle ilgili projelerini anlatmak olduğunu kaydetti.

Taha Ayhan, KKTC ziyaretinin, görevi devraldıktan sonraki ilk yurt dışı ziyareti olduğunu, yeni dönemdeki projelerini de aktarmak üzere bu ziyareti planladıklarını kaydetti.



Özersay, Akar ile görüşecek



Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın davetlisi olarak dün İstanbul’a gitti.

Özersay, 1993’ten beri her iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı‘nın (İDEF) açılışına farklı ülkelerden konuk dışişleri ve savunma bakanları ile birlikte katılacak ve çeşitli temaslarda bulunacak.

Özersay temaslarına dün akşam konuk bakanlar onuruna verilen resepsiyon ile başladı. Bakan Özersay bugün Bakan Akar ile heyetler arası bir görüşme gerçekleştirecek.

Bakan Özersay’ın heyetinde KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Güneş Onar ve Protokol Müdürü Cem Topçu yer alıyor.

Doğu Akdeniz Bölgesi’nde ve Orta Doğu’da son dönemde savunma ve güvenlik alanlarında yaşanan hızlı gelişmeler ertesinde savunma, denizcilik, havacılık konularındaki son gelişmelerin ve teknolojinin sergileneceği İDEF, katılımcı firma ve heyet sayısı itibari ile dünyanın en büyük savunma sanayii fuarlarından birisi olarak biliniyor.



Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı Hrisostomos’un Paskalya açıklamasını kınadı



Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, Başpiskopos Hrisostomos’un Paskalya Bayramı nedeniyle Kıbrıslı Rumlara hitaben yaptığı açıklamayı kınadı.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Hrisostomos’un sarf ettiği sözlerin tam anlamıyla Orta Çağ yaklaşımını ve zihniyetini yansıttığı vurgulanarak, söz konusu açıklamaların Rum Ortodoks Kilisesi’nin ırkçı, ilkel ve hoşgörüden uzak anlayışında küçük de olsa bir iyileşme olmadığını en açık şekilde gözler önüne serdiği belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Başpiskopos yaptığı açıklamada, ülkemize geçip alış-veriş yapan, seyahatleri için Ercan Havaalanı’nı kullanmayı tercih eden Kıbrıslı Rumları, hem “ulusal” hem de “dini” değerleri erozyona uğramış kesimler olarak niteleyen Orta Çağ zihniyetini ifade etmekten çekinmemiştir. Bu adada iki halk arasında güven ortamını oluşturacak olan en önemli unsur iki tarafın özellikle ticaret ekonomi ve turizm konularında daha fazla ilişki içerisine girmesi ve işbirliği yapmasıdır.

Bu noktada Kıbrıs Rum yönetimine bir kez daha çağrı yapmak istiyoruz, iki taraf arasında zaten var olan güven eksikliğini daha da geriye götüren bu açıklamaları kınayıp, iki halkı birbirinden uzaklaştıran açıklamalar yerine barışçıl ve iş birliğinin önemini vurgulayan mesajı Kıbrıs Rum toplumuna veriniz. İki taraf arasındaki geçişlerin karşılıklı olarak artması, ekonomi ve ticaret konularındaki ilişkilerin ve aktivitelerin kapsamının genişlemesi ve serbestleştirilmesi; yaratacağı ekonomik karşılıklı bağımlılık nedeniyle bu adada asıl ihtiyacımız olan şeydir.”













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 29
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1591
Toplam Tekil 4067725
IP 3.149.233.97






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu