BASIN BÜLTENİ Özersay milli bilardocu Gaffari’yi kabul etti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Özersay milli bilardocu Gaffari’yi kabul etti
Tarih: 14.04.2019 > Kaç kez okundu? 905

Paylaş


Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, 2017 Avrupa Gençler Bilardo Şampiyonası üçüncüsü, milli bilardocu Alara Gaffari’yi kabul etti.

Özersay, kabulde yaptığı konuşmada, yetenek ve çalışma azmiyle kendine güvenen yeni bir nesil yetiştiğini; kendilerine düşenin de, tüm engelleme ve girişimlere rağmen ülkeyi uluslararası alanda başarılarıyla tanıtan, görünür kılan gençlere sahip çıkmak ve desteklemek olduğunu söyledi.

Milli sporcu Alara Gaffari, Avrupa Bilardo Federasyonu’nun 2017 yılında düzenlediği Avrupa Şampiyonasına, Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu çatısı altında katılarak üçüncü gelmişti.



Nami: “Doğu Akdeniz enerji kaynaklarının bir barış projesine dönüştürülmesi gerek "



Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Doğu Akdeniz enerji kaynaklarının bir barış projesine dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu ilke benimsenir ise işte o zaman ilgili tüm tarafları kucaklayan işbirlikleri kurulabilir ve enerji kaynakları bölgemiz için refah kaynağı olur" dedi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in davetlisi olarak İstanbul'da katıldığı 10. Enerji Verimliliği Forum ve Fuarı’nın açılışında bir konuşma yaptı.

Bakan Nami, konuşmasında, “Bizler, sadece Kıbrıs’a değil, Doğu Akdeniz Bölgesi’ne de faydası olacak olan Kıbrıs sorunun çözümü için her türlü çabayı gösterdik ve iradeyi koyduk. Süreç, çözüm için gerek Kıbrıslı Türklerin, gerekse garantör ülke Türkiye Cumhuriyeti’nin ortaya koyduğu olumlu yaklaşımlara rağmen Rum liderin masayı terk etmesi nedeniyle sonuçsuz kalmıştır. Bu durumun faturası artık Kıbrıs Türk halkına kesilmemeli ve bize karşı uygulanan haksız ve insanlık dışı izolasyonlara artık son verilmelidir.

Duruşumuz nettir. Doğu Akdeniz enerji kaynakları bir barış projesine dönüştürülmelidir. Bu ilke benimsenir ise işte o zaman ilgili tüm tarafları kucaklayan işbirlikleri kurulabilir ve enerji kaynakları bölgemiz için refah kaynağı olur" dedi.



Saner’den Avrupa Konseyi’ne çağrı: “Kıbrıslı Rumları tarih kitaplarının yeniden yazılması için teşvik edin”



UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner, kin ve nefret söylemi içeren ifadelerden ve yaklaşımlardan kaçınılması gerektiğini belirterek Avrupa Konseyi’ne, Kıbrıs Rum tarafını, tarih kitaplarının yeniden yazılması için teşvik etmeye çağırdı.

Fransa’nın Strazburg şehrinde 8-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi (AKPA), Genel Kurul ve komite toplantılarına katılan UBP Gazimağusa Milletvekili Hamza Ersan Saner ve CTP Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan temaslarını dünde sürdürdü.

UBP Milletvekili Hamza Ersan Saner dün gerçekleştirilen Kültür, Bilim, Eğitim ve Medya Komitesi toplantısında “Avrupa Konseyi’ne üye olan ülkelerde tarih kitaplarının kalitesinin eğitime uygunluk çalışmasının gözlemlenmesi” konusunu takip etti.

Saner, sunumun ardından söz alarak, tarihi geçmişimizin, kültürümüzün ve kimliğimizin inkâr edilemez bir parçası olduğunu ve genç nesillere tarih eğitimini doğru şekilde aktarmanın önemini vurguladı.

Saner, tarih eğitimi konusunda kin ve nefret söylemi içeren ifadelerden ve yaklaşımlardan özellikle kaçınılması gerektiğine işaret ederek, bu tarz yaklaşımların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Avrupa Konseyi’nin adanın her iki tarafına tarih eğitimi konusunda yeni yaklaşımlar tavsiye ettiğini hatırlatan Saner, Kıbrıslı Türkler olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını söyledi.

Kıbrıslı Rumların, tüm uluslararası baskılara rağmen, tarih kitaplarının kin ve nefret duygularından arınmış olarak yazılması konusunda özellikle kaçındığını ve Kıbrıslı Rum gençlerinin halen Türk karşıtı olarak yetişmekte olduklarını üzülerek gördüğünü ifade etti.

Hamza Ersan Saner, 2017 yılında Kıbrıs Rum Temsilciler Meclisi tarafından parlamentoda kabul edilen Enosis gününün okullarda kutlanmasına ilişkin kararının son derece üzüntü verici olduğunu ve bu kararı şiddetle protesto ettiğini belirtti.

Saner sözlerinin sonunda Avrupa Konseyi üyesi Kıbrıslı Rumları, tarih eğitimi konusunda cesaretlendirmesini ve tarih kitaplarının yeniden yazılması için teşvik etmeleri konusunda, Avrupa Konseyi’ne çağrıda bulundu.

Saner, çağrılarının cevap bulmaması halinde Türk tarafının farklı davranışlar içerisine girmesinin kimse tarafından sorgulanamayacağını ifade etti.



İlk Kıbrıslı Türk kadın gazeteci Bedia Okan hayatını kaybetti



İlk Kıbrıslı Türk Kadın gazeteci Bedia Okan, 98 yaşında İzmir’de hayatını kaybetti.

1921’de Kıbrıs’ta doğan Bedia Okan, Ada’da ilk Türkçe (Latin Alfabesiyle) gazeteyi çıkaran, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk Devrimleri ile ilgili haberleri Kıbrıslı Türklere duyuran, destekleyen Remzi Okan’ın kızıydı.

Doğru Yol’un ardından Söz Gazetesi’ni çıkaran ve aslen bir öğretmen olan Remzi Okan’ın en küçük kızı olan Bedia Okan, 17 yaşından itibaren gazetede muhabirlik yapmaya başlamıştı.

Gazetesi, Atatürk tarafından da bizzat desteklenen Remzi Okan’ın 22 Ocak 1942'de, 57 yaşındayken İstanbul'da rahatsızlanarak vefat etmesinin ardından da, Bedia Okan Kıbrıs’ta gazete çıkarmak ve gazetecilik yapmak için çaba gösterdi. Şartların zorlaşması üzerine ise, 1945 yılında kardeşleriyle birlikte Türkiye'ye göç etti ve hayatını orada sürdürdü. Bir süre Ankara'da çalışan Bedia Okan, uzun yıllardır İzmir'de yaşıyordu.

Neriman Cahit, ‘Tarihin Kapısını Çalmak Ben Bedia Okan’ adlı kitabında, Bedia Okan’ın hayatını aktarmıştı.

Genel Yönetmenliğini Yakın Doğu Üniversitesi, Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fevzi Kasap’ın yaptığı ve geçen yıl tamamlanan belgeselde de, Kıbrıs’ın ilk Türk kadın gazetecisi Bedia Okan Göreli’nin hayatı ele alınmıştı.

Bedia Okan, bu belgeselin İzmir’de yapılan gösterimine de bizzat katılarak izlemişti.

Bedia Okan’ın önümüzdeki günlerde İzmir’de defnedileceği belirtildi.















Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 44
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1665
Toplam Tekil 4076446
IP 18.118.126.241






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu