İslamofobi İnsanlık Suçudur - Emrah BEKÇİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İslamofobi İnsanlık Suçudur - Emrah BEKÇİ
Tarih: 29.03.2019 > Kaç kez okundu? 705

Paylaş


İslamofobiye üzerine birçok tanım yapılabilir ve bu isim altında tali olarak çok sayıda alt başlıklar da atılabilir.



Peki islamofobi nedir?



‘’İslam’dan korku-düşmanlık.’’



Çok kısa ve net olarak bu şekilde tarif etmek hem düşmanı hem de mağduru ayırt etmede fayda sağlayacaktır. Dünya insanları İslam’a ve dinin gereğini yerine getiren Müslümanlara neden düşmanlık etmektedirler?



Bunun birçok nedeni var. Burada ‘’nedeni var’’ derken; anlatmak istediğim düşmanın zihninden ve gözünden bir işarettir.



İslam düşmanı kimler olabilir?



Bu soruya cevap olarak vereceğimiz tek gerçek; İslam’ın zarar verdiği, İslam’ın emir ve yasaklarına karşıt; bu yasak ve emirlerden hayatını idame ettiren. Bu yolla kendi yaşadığı coğrafyada, siyaseten ve devlet olarak yönetimi elinde bulundurmak isteyen her şebeke, İslam düşmanıdır.



Peki düşman denilen kitlenin düşman olması için neler gereklidir?



İnsanların ve devletlerin düşmanları, o devlet ve insanı maddi, manevi, kültürel olarak zarar vermesi ve böylelikle kendi yaşam yerleri içerisinden-dışarısından zarar verip tehdit etmesi gerekmektedir.



O vakit akla şu soru gelmektedir; İslam dünya insanlarına ne tür zarar vermektedir?



Cevap olarak; kardeşliği, barışı, yardımı, tevhidi, eşitliği, huzuru içinde barındıran İslam’ın; düşman yerine, tam aksine dostunun çok olması gerekmekte.



Peki sorun nerede?



Soğuk Savaş’ın sona ermesiyle birlikte batının içine düştüğü ideolojik boşluğu İslam karşıtlığı üzerinden yeniden kurguladığı bir süreç başlamıştır. Avrupa’nın tarihsel bir mirası olan ırkçılık anlayışı islamofobiye evrilip; Müslüman topluluklara karşı ayrımcı ve dışlayıcı söylem ve politikaları hayata geçirmişlerdir.



2000’li yılların sonlarında, Avrupa’yı sarsan ekonomik bunalım, artan göçmen krizi gibi etkenlere; 11 Eylül 2001 tarihinde yapılan saldırı tam bir milat oldu. Bu saldırı ardından İslam’a ve Müslümanlara karşı düşmanca bakış yükselen bir hızla ilerledi.



Peki istenen neydi-nedir?



İstenenler çok basit; İslam düşmanı kesimlerin soğuk savaş öncesi sömürdükleri coğrafyalara, tekrardan ürettikleri malları satıp-yeni pazarlar kurup, bu bölgeleri tüketici ve bağımlı hale getirirken; kendi dini ve ideolojik milli devletlerinin refahı yükseltmek. Kendi misaklarında yaşayan kendi milletlerinden olmayan; ‘göçmen-azınlık’ olarak tarif ettikleri kitlelerin, yaşamlarında, inançlarında huzursuzluk yaratıp. Bu çabalar karşılığında kendi ülkelerinde yaşamalarına engel teşkil edip, göç etmelerinin zeminini hayal etmektedirler.



Küreselleşen dünyada, milliyetçilik duygularının şahlanması ile ‘ırkçılığın’ süratle ilerlemesi; ırkçı tavırlara ve yönelişlere ise dini kurumların tarihsel olarak (Haçlı Seferleri) öncülük etmesi, Avrupa’da ikinci büyük inanç olan İslam’a karşı ‘Haçlı’ çatısı altında birleşmeyi kurtuluş sayıp, Hıristiyanlık ve Yahudiliğin milletseverlik ile aynı görülmesiyle; ‘’SEN’’ düşman objesi olarak İslam’ı göstermesi, dünyanın kucağında ağlayan; kan, gözyaşı, şiddet, terör doğuran islamofobiyi oluşturmuştur.



Avrupa başta olmak üzere, İslam olmayan dünya ülkelerinin yönetimlerinin temelinde, kilise ve havralar, ana kolonlarını oluşturmaktadır. Bu taşıyıcı kolonlar üzerlerine siyasetlerini, yasalarını, ticaretlerini ve sosyal toplum ilişkilerini inşa etmişlerdir.



İslam ise; varoluşundaki ilahi gerçekliği hep korumuş olduğundan, Hristiyan ve Yahudi inancı toplumların akli ve gayri ahlaki değerlerini yeksan ettiğinden, düşman olarak görülüp; dünya genelinde finanse ettikleri ve görünüş olarak Müslüman kılığına soktukları guruplar vasıtası ile eylemler yapıp, İslam’a ve inana Müslüman’a karşı düşmanca tavır takınılacak ‘eylemsel algı operasyonlara’ devam etmektedirler.



İslam karşıtlığı ve inanan Müslümanlara karşı yapılan söylem ve bütün kötü eylemler, madden güçsüz ülke ve coğrafyalarda yaşayan Müslümanları yaşamsal olarak etkisi altına almış bulunmakla birlikte; aklen islamofobi taraftarı olan dünya insanlarının vicdanlarını kanatan büyük bir leke olacaktır.



Unutulmaması gereken en büyük gerçek; her şeyin sonu olduğu gibi, bu dünyanın da bir sonunun olduğu; İslam’a ve Müslüman’a düşman olan her zümrenin elbet bir gün cezasını çekeceğidir.



İslamofobi; insanlık suçudur.



Vicdanı olan ve kullanmasını bilen ‘insan’ doğruyu karanlıkta bile net görür.



Saygılarımla



Emrah BEKÇİ

Yazar / Yönetmen









Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 28
Dün Tekil 1579
Bugün Tekil 135
Toplam Tekil 4063104
IP 3.131.110.169






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























8 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Ba ka dile uymaz anan n sesi, Her s z n ararsan vard r T rk esi
(Ziya G KALP)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu